Anmeldelse:
Anmeldelse: 5 out of 6
Find mere om:
Test: HTC Evo 3D: Stor. Dyr. Ikke god.. | elektronik.guide.dk

Test: HTC Evo 3D: Stor. Dyr. Ikke god nok?

HTC's 3D-mobil er voldsomt stor, ret dyr og 3D er temmelig lige meget. Men det er stadig en rimelig smartphone.

Seneste anmeldelser

Webvideo

Mobil top 5

Velkommen til 170 gram Android-smartphone med den nyeste og såkaldt smarte 3D-teknologi. Navnet er HTC Evo 3D. Mobilen er i direkte 1:1-konkurrence med LG Optimus 3, der er præcis lige så klodset som HTC's mobil.

Selve konstruktionen af Evo'en er ellers helt godkendt. Den opleves som god kvalitet hele vejen igennem, og den nubrede bagside får den til at ligge godt i hånden.

Men uanset hvordan man vender og drejer det, så er denne smartphone virkelig tung og fylder voldsomt i lommen. For ikke nok med den er stor, den er også pænt tyk.

Fronten har fire berøringsfølsomme taster, som i sig selv fungerer fint, men de har også visse ulemper. F.eks. hvis man skal vise billeder eller video frem for nogle, så kommer de med næsten hundrede procents garanti til at ramme touch-tasterne og dermed lukke programmet ned. Sådan noget burde efter min mening fanges i produktets udviklingsproces.

Skærmen er 4,3 tommer stor og har en opløsning på 540 x 960 pixels.

Velfungerende smartphone, men!

Overordnet set er HTC Evo 3D på mange områder en velfungerende smartphone. I denne anmeldelse vil jeg ikke gå dybt ind i disse funktioner, da de grundlæggende er næsten ligesom dem, der findes i HTC Sensation. Anmeldelsen af Sensation beskriver smartphone-delen nærmere.

Jeg vil her konstatere, at brugerfladen HTC Sense 3.0, der er lagt oven på Android 2.3.4 Gingerbread, stadig giver den brugeroplevelse, som HTC er blevet kendt for.

Evo'en har som Sensation en "3D-karrusel", som forsideskærmene er bygget op omkring. Det giver altså nogle mere fancy overgange, når der skiftes fra en skærm til en anden.

Låseskærmen er også i denne HTC-smartphone blevet udstyret med valgfrie genveje til f.eks. beskeder, kamera, opkald osv. Men som jeg tidligere har beskrevet, er der en række ulogiske programmeringer i denne del, der ikke gør funktionen helt så intuitiv, som den kunne have været. (Flere detaljer i anmeldelsen af HTC Sensation).

Evo har i testperioden også gjort mystiske ting. F.eks. virker strømsparefunktionen, der skal deaktivere strømkrævende funktioner ved lavt batteriniveau, ikke optimalt. Det er ikke alle de ting, man har bedt den deaktivere, den rent faktisk slår fra. Og skærmlyset går heller ikke altid ned på "lavt niveau", når strømsparedelen aktiveres.

Jeg har også oplevet, at selvom skærmlyset er skruet langt ned, så går det tilbage på kraftig styrke, hvis mobilen har ligget standby lidt. Det er ganske simpelt som om, HTC's softwareudviklere har haft lidt for travlt.

3D, wow? Eller: Hvor?

Når HTC Evo 3D er startet, er der ikke meget 3D at få øje på. Der er ikke som på LG Optimus 3D en særlig 3D-menu, hvor mulighederne er præsenteret. Så Evo'en ligner altså en hvilken som helst anden HTC-smartphone, blot større.

Foto- og videokamera er et par af stederne, hvor man kan se og bruge 3D. En 2D/3D-vælger er placeret på toppen af mobilen, ved siden af en enorm kameraudløser-knap, hvilket gør det hurtigt at vælge det format, der skal benyttes.

Mobilen er rimelig hurtig til både at tage billeder og starte videooptagelse i 3D. Og ja, det virker rent faktisk, det der med at tage billeder og filme i 3D.

Billeder taget med 3D har en flot dybde og er endda ret skarpe hele vejen igennem.

Det er ikke alle motiver, der fungerer lige godt i 3D. Oversigtsbilleder giver ikke mening i 3D, men så snart du sætter noget foran - det kunne være en person - så kan man tydeligt se 3D-effekten og dybden. Præcis det samme gør sig gældende ved videooptagelse.

Vi har også testet en række 3D-spil fra Gameloft (medfølger ikke). Lets Golf 2 3D, Nova 3D og GT Racing 3D ser alle lækre ud i 3D.


Som cornflakes-gimmick

De fleste, jeg har mødt, er meget imponerede over 3D-funktionerne, men næsten alle siger, at det er lige som i gamle dage, hvor der var et lille billedkort i cornflakespakken, hvor et motiv kunne bevæge sig ved at vippe kortet (jeg ved ikke lige, hvad fagudtrykket er for den slags).

Og de har fuldkommen ret. Hvis bare mobilen vippes en smule, så ser det "helt tosset ud".

3D kan kun ses og opleves, ved at mobilen holdes i en helt bestemt afstand og vinkel foran øjnene. Ellers bliver det bare en masse forvirrende, mystiske indtryk. Med andre ord er det ikke muligt at vise indholdet til andre, uden at de selv sidder med mobilen i hånden. Det gør 3D til en "en persons-oplevelse".

3D virker i øvrigt uden brug af 3D-briller.

Selvom Evo 3D er udstyret med 1,2 GHz dual-core processor, så er det stadig ikke lykkedes for HTC at lave en gallerioplevelse, der virker flydende. Hvis man som jeg har over 1.000 fotos på hukommelseskortet, så kommer man stadig ud for grå bokse, hvor man skal vente på, at billedet bliver vist.

Kan du leve uden 3D?

3D-funktionen kræver koncentration hos brugeren, og man skal ikke sidde ret lang tid, inden man bliver helt vanvittig i hovedet. Derfor er 3D kun sjovt og anvendeligt som demonstration. Der er det til gengæld rigtigt fedt og noget, der kan imponere omverdenen.

Med de udfordringer, som jeg har beskrevet, synes jeg, det er yderst vanskeligt at få øje på, hvad vi skal med 3D. Billeder og video kan kun bruges på mobilens skærm eller en tilsvarende model. Så mulighederne er yderst begrænsede.

Jeg brugte 3D meget i starten, men nu er det lagt i baggrunden, og HTC Evo 3D anvendes egentlig kun som smartphone. Og til det formål er den alt for voldsom.

I øvrigt kan 3D-billeder konverteres til 2D, når de f.eks. skal sendes som mail eller mms. Men det gør ikke noget godt for billedkvaliteten.

Kraftigt batteri

HTC Evo 3D har et ret kraftigt batteri på hele 1730 mAh, men det er bestemt også påkrævet. 3D-delen trækker nemlig en uhyrlig mængde strøm.

Man kan tage af sted om morgenen med fuldt opladet batteri. Men når man når starten af aftenen, er der kun cirka 15-20 pct. strøm tilbage - altså hvis man har været flittig med brugen af 3D. Bruges der derudover en masse andre smartphonefunktioner, så går det endnu stærkere med at tømme batteriet.

Når 3D ikke anvendes, så kommer Evo 3D fint igennem en arbejdsdag, men så trænger den også til strøm igen.

Konklusion: 3D er trættende og dyrt

Med en 3D-mobil betaler du klart ekstra for at få adgang til denne nye smarte feature. En feature, som efter min mening blot viser, hvor meget vi nu kan med vores mobil.

3D er trættende for hoved og øjne at anvende, og det bliver hurtigt kedeligt. Men jeg medgiver, at det virkelig ser fedt ud - når altså telefonen er i den helt rigtige vinkel.

Til 4.700 kr., som HTC Evo 3D aktuelt koster, findes der andre og bedre mobiler. Er du til 3D, så er der godt 500 kr. at spare ved at købe LG Optimus 3D.

I forhold til 3D-delen lander vi på fem ud af seks stjerner. For det er bare noget, der virker, så man får det, man bliver lovet.

Bruger du HTC Evo 3D som almindelig telefon, lander vi på tre til fire ud af seks stjerner.

LÆS OGSÅ: Test: Verdens første 3D-mobil

Test af syv nye smartphones

14-07-2016: Vi opsummerer indtrykkene af årets nye mobiltelefoner og finder deres unikke fordele, så du kan vælge den helt rigtige. Læs artikel

Nyhed: HTC Desire Eye – ny i Desire-familien

09-10-2014: HTC Desire Eye ligner HTC One uden at være det. 13 megapixels frontkamera og selfie skal sælge telefonen. Læs artikel

Test af HTC One SV

10-03-2013: HTC har sendt HTC One SV på markedet, en mellemklasse-telefon med superhurtig 4G-dataforbindelse. Læs artikel

Test: Sommerens smarteste mobiler

04-07-2011: Alle vil have smartphones. Her finder du otte af de bedste blandt de nyeste smartphones. Læs artikel

Test af HTC Gratia

29-12-2010: HTC Gratia er i skarp konkurrence med Legend og Wildfire, men formår alligevel at være sin egen og overraske positivt. Desværre er prisen alt for høj. Læs artikel

Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...