Find mere om:
Det vrimler med billige mobiler og tablets | elektronik.guide.dk

Det vrimler med billige mobiler og tablets

Det er ikke kun dyre smartphones og tablets, som ser dagens lys på MWC 2015. Her er et overblik over alle de billige modeller, vi har set.

Det kan ikke undre nogen, at topmodeller som Samsung Galaxy S6, HTC One M9 og Sony Xperia Z4 Tablet stjæler det meste af rampelyset på årets store mobilmesse i Barcelona, men faktisk er den type mobile enheder, som fylder mest på Mobile World Congress, smartphones og tablets i budget- og mellemklassen.

Og der er blevet lanceret overraskende gode produkter til små penge hernede. Her er et overblik over alle de smartphones og tablets, der i løbet af få måneder havner i butikkerne derhjemme:

Huawei

Udover Huawei Watch og de andre wearables præsenterede Huawei også en opfølger til Huawei MediaPad X1.

Det nye produkt, som helt overraskende har fået navnet Huawei MediaPad X2, bliver muligvis ikke tilgængeligt på markederne i Skandinavien, men omvendt er der en mulighed for, at den gør, så vi nævner den her for en sikkerheds skyld.

Læser du med fra mobilen, kan du se flere billeder her

hw_415711.jpg

MediaPad X2 er en lille opgradering af forgængeren, som Huawei faktisk lancerede som sit topprodukt på Mobile World Congress i 2014, og den største forskel er nok den nye octa-core processor, der også understøtter 4G/LTE Cat 6 for lynhurtig mobildownload.

Ellers kommer den ligesom MediaPad X1 med 7” IPS skærm med 1920 x 1200 pixels opløsning, med et 13 MP kamera og med 2 GB RAM.

LÆS OGSÅ: Schweiziske smart-ure bliver snart mekaniske

Pris og tilgængelighed kender vi som nævnt ikke endnu, men vi opdaterer historien, så snart vi hører mere fra Huawei. Vi kan dog nævne, at den europæiske pris for Huawei MediaPad X2 vil være 399 euro.

Lenovo

Der kom ingen nye telefoner fra computerproducenten Lenovo, men firmaet har jo også købt Motorola, som allerede før Mobile World Congress lancerede Moto E, som er en ny mobil i mellemklassen.

Til gengæld havde Lenovo hele tre tablets med til Barcelona – to af dem til priser under 2.000 kr.

Tab 2 A10-70 er Lenovos første 10” Android-tablet med Dolby Atmos-teknologi. Den kommer derudover med Full-HD-opløsning og en såkaldt multispeaker-soundbar, så ifølge Lenovo skulle den være perfekt som underholdnings-enhed. Den har også 8 MP kamera, og kan købes enten med 4G/LTE eller kun Wi-Fi. Tab 2 A10-70 er 8,9 mm tynd, vejer 509 g og leveres med Android KitKat. 4G-modellen koster 1.899 kr., mens Wi-Fi-modellen kan købes for kun 1.499 kr. Begge modeller er i butikkerne fra maj måned.

LenovoTAB2A10.jpg

Tab 2 A8 har 8” skærm og leveres med Android Lollipop. Den vejer ikke mere end 360 gram og har Dolby Atmos lyd-teknologi ligesom A10-70. Den kommer også i to versioner – enten med eller uden 4G/LTE – og så fås den i farver som midnatsblå og neonpink! Tab 2 A8 kan købes fra juni for 1.299 kr. for 4G-modellen, mens Wi-Fi-modellen koster 1.099 kr.

Både Tab 2 A10-70 og A8 kommer med en 64-bit quad-core processor fra MediaTek og 32 GB indbygget lager, der kan udvides via microSD-kort.

Ideapad MIIX 300 er en Windows-tablet med 8”. Den kommer med Windows 8.1 og 1 års gratis abonnement på Office 360, der er installeret på tabletten fra fabrikken. Den drives af en Intel Atom-processor, kommer med 64 GB indbygget lager (kan udvides via microSD-kort) og har to kameraer. Den kan til gengæld ikke fås med 4G/LTE, men kun med Wi-Fi. MIIX 300 er i butikkerne nu og koster 2.599 kr.

LG

Det sydkoreanske firma havde smart-uret Watch Urbane med til Barcelona, men er derudover klar med hele fire smartphones, hvoraf den dyreste koster 1.490 kr., mens den billigste fås for under en tudse!

Der er tale om 4,7” LG Spirit 4G LTE, 4,5” LG Leon 4G LTE og LG Leon samt 4” LG Joy. Spirit og Leon er begge forsynet med LG’s Rear Key-koncept, som vi kender fra f.eks. LG G3, hvor de fysiske knapper sidder på bagsiden.

LG Spirit 4G LTE, har en IPS-skærm med HD-opløsning på 4,7”, som bygger på in-cell touch-teknik, som normalt kun findes i betydeligt dyrere modeller. Teknikken indebærer, at mellemrummet mellem glasset og LCD-panelet minimeres, hvilket både skaber bedre trykfølsomhed og forbedrer billedkvaliteten, eftersom billedet kommer nærmere overfladen. Designmæssigt har Spirit hentet inspiration fra G Flex og G Flex2 med en svagt buet skærm. Den kommer desuden med 1,2 GHz quad-core processor, 1 GB RAM, 8 GB indbygget lager (kan udvides via microSD-kort), 8 MP kamera og Android Lollipop.

Skærmbillede-2015-03-03-kl.-17.55.25.png

LG Leon er en mere kompakt model også med en In-cell touch IPS-skærm i dette tilfælde på 4,5”. LG Leon leveres både i en 4G- og 3G-version for at give kunderne de bedste valgmuligheder. Begge Leon-modeller har en skærmopløsning på 854 x 480 pixels, Mediatek quad-core processor, 1 GB RAM, 8 GB indbygget lager (kan udvides via microSD-kort) og Android Lollipop.

LG_Leon_web.jpg

LG Joy, som med sin 4” skærm med 800 x 480 pixels opløsning er den mindste af de nye mellemklassetelefoner, kommer også med 3G. Desuden har den en dual-core processor på 1,2 GHz, 512 MB RAM, 4 GB indbygget lager (kan udvides via microSD-kort), 5 MP kamera og drives af Android KitKat.

Alle LG’s nye budgetmobiler kommer med funktioner, som vi kender fra topmodellerne. Herunder KnockON og Knock Code, som gør det enkelt at vække mobilen og låse den op ved at trykke på skærmen, og Gesture Shot, der gør det let at tage selfies ved at knytte hånden foran linsen for at starte selvudløseren på tre sekunder.

LG Spirit 4G LTE bliver lanceret i Danmark i marts med en vejledende cirkapris på 1.490 kr. De øvrige tre modeller bliver lanceret i andet kvartal til følgende vejledende priser: LG Leon 4G LTE: 1.190 kr., LG Leon: 949 kr. og LG Joy: 790 kr.

Microsoft

For første gang var Microsoft på Mobile World Congress siden købet af Nokia blev fuldbyrdet, og derfor holdt software-giganten fra Seattle til på Nokias sædvanlige plads i hal 3 på messen. Og vanen tro havde man også her et par modeller i mellemklassen med på Mobile World Congress.

Marketing_1_640XL_Lock_SSIM_4G.jpg

Nemlig Lumia 640 og Lumia 640 XL, der begge kommer med Windows Phone 8.1 (men vil senere kunne opgraderes til Windows 10) og med et års gratis abonnement på Office 360.

Begge telefoner har 1 GB RAM, 1,2 GHz quad-core processor, 8 GB indbygget, lager (kan udvides via microSD-kort) og de kommer begge med 4G/LTE.

Lumia 640 kommer desuden med 5” skærm med en opløsning på 1280 x 720 pixels og med 8 MP kamera.

Lumia 640 XL har også HD-skærmopløsning, men fordelt på 5,7”, hvilket alt andet lige giver en ringere pixeltæthed. Til gengæld er kameraet på 13 MP og kommer med Zeiss-optik.

Lumia 640 er tilgængelig i Danmark fra den 17. april, og kommer i farverne glossy cyan, orange, og hvid samt også i en mat sort version. Lumia 640 XL bliver tilgængelig i slutningen af april og kommer i mat cyan, orange og sort samt i både mat og glossy hvid. Den anbefalede pris for Lumia 640 er 1.299 kr., og den anbefalede pris for Lumia 640 XL er 1.899 kr. I første omgang kommer begge produkter til Skandinavien som single-SIM LTE.

Sony

Med Sony Xperia M4 Aqua får man overraskende meget for pengene, synes vi. Den vandtætte smartphone koster 1.999 kr., og for det beløb får man mange af de features og funktioner, som vi kender fra Sonys topmodel, Xperia Z3.

19_Xperia_M4_Aqua.jpg

Mobilen kommer med nyeste Android Lollipop-version, med 64-bit Snapdragon 615 octa-core processor (1,5 GHz + 1GHz), 13 MP kamera med autofokus samt 5 MP frontkamera til selfies og med 5” skærm i HD-opløsning.

Xperia M4 Aqua har 4G/LTE og er både vand- og støvtæt, hvilket navnet ligesom antyder.

Telefonen er på markedet i løbet af foråret.

17_Xperia_M4_Aqua_Group_Back.jpg

Partner

lyd og billede.png

Denne artikel er blevet til i samarbejde med magasinet om forbrugerelektronik Lyd & Billede.
Læs flere nyheder og test om gadgets og elektronik til hjemmet på lydogbillede.dk.

Test af syv nye smartphones

14-07-2016: Vi opsummerer indtrykkene af årets nye mobiltelefoner og finder deres unikke fordele, så du kan vælge den helt rigtige. Læs artikel

Nyhed: Forårets bedste billige smartphones

25-05-2016: En god mobil behøver ikke at koste kassen. Modsat tidligere, kan du nu få både kompetente og flotte mobiltelefoner til lav pris. Se de bedste her. Læs artikel

Test: Tablet-computeren er blevet voksen

24-01-2014: Endelig har man et reelt valg, hvis man vil anskaffe sig en ordentlig tablet. Apples iPad er bedre end nogensinde, Microsoft er kommet på banen med sit eget produkt, og omsider kan vi begynde at tage Android alvorligt som tablet-platform. Læs artikel

Test: Fire smartphones med unikke egenskaber

14-11-2012: Unikke egenskaber eller værdi for pengene kan være vigtigere end rå præstationer. Læs artikel

Test: Otte kvalitets-smartphones

09-08-2012: Her finder du den rette smartphone for dig denne sommer. Læs artikel

Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...