Find mere om:
Nokia gør comeback med N1 tablet | elektronik.guide.dk

Nokia gør comeback med N1 tablet

Finnerne fra Nokia hopper ud som producenter igen, for Nokia har løftet sløret for tabletten Nokia N1.

Seneste anmeldelser

Webvideo

Mobil top 5

Mange har begrædt Nokias farvel fra smartphone-markedet, men det betyder ikke, at de er helt ude af den bærbare teknologi - tværtimod. Nokia har netop løftet sløret for en ny tablet fra firmaet, og den har fået navnet N1.

Nokia er med N1 gået væk fra Windows Phone-styresystemet og er hoppet på Googles Android, og det er nyeste Android 5.0 Lollipop, der kommer med tabletten.

LÆS OGSÅ: Nokia vil ikke lave telefoner igen

Designet er ud i et enkelt stykke aluminium, og nogle vil måske mene, at der bliver lånt lidt fra en frugt-centreret konkurrent. Skærmens størrelse er ligesom iPad Mini 3, ligesom opløsningen er, og de fysiske dimensioner er også utroligt ens. Nokia N1 er dog lidt tyndere og lettere end Apples lille tablet.

Desuden kommer Nokia N1-tabletten med Nokias egen Z Launcher, som har været tilgængelig til Android et stykke tid. Launcheren lærer brugerens vaner og finder de mest brugte apps frem, alt efter hvor og hvornår man bruger den. Der er også mulighed for at skrive bogstaver i fri hånd for at søge efter apps.

LÆS OGSÅ: Nokias HERE Maps klar til alle Android-telefoner

Ved præsentationen på Slush-konferencen i Finland sagde Nokias chef for enheder, Sebastian Nyström: "Vi er glade for at bringe Nokia-navnet tilbage til kundernes hænder med N1 Android-tabletten, og for at gøre sofistikeret teknologi mere simpel."

Tabletten får en vejledende pris på 249 dollars, hvilket er knapt 1500 danske kr. før skatter og afgifter. Nokia har en hjemmeside til N1 klar, som er online nu.

I første omgang vil tabletten kun kunne købes på det kinesiske marked. Senere vil det russiske marked og visse europæiske markedet - Danmark er dog ikke i planerne lige nu.

Specifikationer Nokia N1:

  • Mål: 200,7 x 138,6 x 6,9 mm
  • Vægt: 318 g
  • Skærm: 7,9” 2048x1536 pixels – 326 ppi
  • Ydelse: Intel 64-bit Atom processor 2,3GHz
  • Hukommelse: 2GB RAM
  • Lagerplads: 32GB
  • Kamera: 8 MP hovedkamera m/autofokus, 5 MP front
  • Batteri: 5300 mAh
  • Styresystem: Android 5.0 Lollipop m/Nokia Z Launcher
  • Andet: Stereohøjtalere

Herunder er Nokias egen lille præsentationsvideo af Nokia N1:

Toolbox - mobilsiden.dk - Præsentation af Nokia N1 tablet

Test af Galaxy Tab

29-08-2011: Samsung og Motorola giver med Galaxy Tab og Xoom hver sit bud på en værdig iPad-konkurrent. Læs artikel

Guide: Her er syv simple råd, der sikrer dig den bedste tablet

16-12-2015: Undgå at bruge for mange penge og få den helt rigtige løsning til dit behov. Læs artikel

Guide: Sådan gør du Android-mobilen ældrevenlig

14-06-2014: Hvis moster Oda ikke er til Android-mobilens præinstallerede udseende, så er her en ældre-venlig løsning dertil. Læs artikel

Test af Nokia Lumia 2520

07-04-2014: Lækkert design, flot stor skærm og fin batteritid, men desværre et styresystem, som ikke er optimalt til touchbetjening. Læs artikel

Guide: Her er årets bedste gadgets

23-11-2013: Vi så ikke de store teknologiske revolutioner i 2013, men konkurrencen på markedet blev skærpet, og det betød flere spændende produkter til os forbrugere. Læs artikel

Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...