Anmeldelse:
Anmeldelse: 6 out of 6
Find mere om:
Test af iPad Pro | elektronik.guide.dk

Test af iPad Pro

iPad Pro er større, hurtigere og tilbyder flere funktioner end en almindelig iPad.

Tablet
iPad Pro
Apple

Apples iPads har længe været fantastiske til at konsumere indhold på. Men konkurrenterne har haft modeller med endnu større skærm og desuden ofte hybrider med aftageligt tastatur, så de kan bruges som en simpel laptop.

Derfor var det ikke nogen stor overraskelse, da Apple afslørede iPad Pro – deres tablet til professionel brug med pen og tastatur, hvor man lettere kan arbejde med f.eks. dokumenter og illustrationer.

Udseende og konstruktion

Som forventet afviger udseendet ikke fra resten af serien; Pro er i bund og grund bare en forstørret iPad. Tykkelsen ligger midt imellem iPad Air og Air 2, men den virker meget solid og vridsikker.

Skærm

Med en skærm, der er næsten dobbelt så stor som på en almindelig iPad, kunne man tro, at alting ville se forstørret og grovkornet ud. Men takket være en opløsning på vanvittige 5,6 mio. pixel er detaljerigdommen mere end god nok.

apple-device-sizes1-460x355.jpg

iPadAir2-3up-Lockscreen-PRINTgod.jpg

Sådan en stor skærm er som skabt til at redigere foto og video på. Så er billedkvalitet og ydelse selvfølgelig vigtigt, og takket være en ny fremstillingsproces til panelet har skærmen bedre sortniveau og kontrast end før.

iPadPro_Lifestyle-Gaming-PRINTgod.jpg

Lyd

Noget overraskende har Apple givet lyden i iPad Pro en seriøs opgradering. Ikke selve lydteknologien, men de indbyggede højttalere.

En stor del af pladsen indeni bruges nemlig til at huse fire gedigne højttalere. De nederste til bastoner og de øverste til højere frekvenser. Og når man vender tablet’en, skifter de rolle, så man altid får stereolyd. Det giver en god lydkvalitet med et overraskende godt tryk. Derfor er det ekstra fedt at se film på iPad Pro.

ipad-pro-speakers.jpg

I brug

Hvis man bare betragter Pro som en større iPad, er det svært at se, hvorfor man skulle skifte. Men her skal man i stedet sammenligne med konkurrenternes hybridmodeller. Man kan nemlig tilslutte et fleksibelt tastatur, som får strøm via den nye Smart Connector.

Toolbox - Youtube - iPad Pencil Demo

Takket være skærmstørrelsen kan man også have to iPad-apps i fuld størrelse åbne samtidig med split-screen. Ikke helt ligesom en bærbar, men godt nok til mere simple opgaver.

ipad-pro-split-screen1-460x345.png

iPad Pro er desuden et stort skridt fremad med hensyn til billedredigering, da man nu har tilstrækkelig skærmplads og opløsning. Man kan straks se om de billeder, man har taget, er skarpe, uden at skulle zoome ind, og skærmen er god nok til at bedømme farvegengivelse og billedkvalitet.

0god.jpg

Både for foto- og videoredigeringsprogrammer er det en stor fordel, at værktøjspaletterne optager mindre af skærmpladsen. Desuden har iPad Pro kræfter nok til at håndtere flere 4K videostrømme samtidig.

LÆS OGSÅ: Kun til iPad - tre nye iOS 9-funktioner

Toolbox - Youtube - iPad Pro Keyboard

Ydelse

For at drive den ekstremt højopløste skærm har Apple pakket så mange hestekræfter ind i Pro som muligt. Den nye A9X-processor har højere clock-frekvens, der er et stærkere grafikkort, og maskinen har fået mere intern hukommelse. Det betyder, at den slår de tidligere iPad-modeller – der ikke ligefrem var langsomme – med flere hestelængder (se tabellen). Dermed klarer den elegant både high-end gaming og 4K-video.

Konklusion

Før man beslutter sig for at opgradere til iPad Pro, bør man overveje, hvordan man vil bruge den. Som “bare” en tablet er den mere uhåndterlig og sværere at slæbe rundt på. Men hvis man primært skal bruge den til film, er den fantastisk.

Den kan også være et alternativ til en bærbar for dem, der gerne vil have en touch-skærm til at redigere billeder og videoer på farten, og kunne udnytte den pragtfulde pen og tastaturet, når det er nødvendigt.

Men den vil ikke passe til alles behov.

Plus:

Lynhurtig. Rekordopløst skærm med fremragende billedkvalitet. Bedre til kreativt arbejde end en almindelig iPad. Rigtig god at se film på.

Minus:

Kun 128 GB-modellen har 4G-forbindelse. Topmodellerne er dyre. Ikke en oplagt erstatning for en bærbar for flertallet af brugere.

Partner:

lyd og billede.png

Denne artikel er blevet til i samarbejde med magasinet om forbrugerelektronik Lyd & Billede.
Læs flere nyheder og test om gadgets og elektronik til hjemmet på lydogbillede.dk.

Læs hele testen hos Lyd & Billede

  • Operativsystem: iOS 9.1
  • Skærm: 12,9" IPS, 2732 x 2048, 264 ppi
  • Processor: 2,26 GHz A9X
  • Hukommelse: 4 GB ram / 32/128 GB lager
  • Kamera: 8 MP f/2.4 + 1,2 MP f/2.2
  • Trådløst: Wi-Fi ac, Bluetooth 4.2
  • Mål og vægt: 306 x 221 x 6,9 mm / 713 g
  • Batteri: 38,5 Wh, 10 timers brug
  • Pris: 7.000-9.500 kr.
  • Web: apple.dk

Test af Apple iPad mini 4

05-01-2016: Anmeldelse: iPad mini er omsider slankere, lettere og hurtigere - og det gør den til den bedste af sin slags Læs artikel

Test af iPad Pro

15-04-2016: På visse områder bedre end den store Pro, og formatet er mere handy. Men den kan næppe erstatte en laptop. Læs artikel

Nyhed: Sådan er iPad Pro under skærmen

15-11-2015: Bedre lyd end nogen anden iPad. Og så er den lynhurtig. Men batteriet er ikke noget særligt. Læs artikel

Test af iPad 3

24-03-2012: Den nye iPad har den bedste skærm, vi har set, men brugeroplevelsen er den samme. Heldigvis. Læs artikel

Test: Fem tablets - kun én vinder

01-03-2011: Vi har testet ZTE Light, Blackbird MID 7, ViewPad 7, Samsung Galaxy Tab og Apple iPad. Læs artikel

Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...