Find mere om:
Test: Tablets for fedterøve | elektronik.guide.dk

Test: Tablets for fedterøve

Skal man virkelig give 4.000-5.000 kr. for en tablet? Svaret er nej.

Det er ikke nødvendigt at give 4.000-5.000 kr. for en tablet. Hvis du blot vil have et nemt apparat til lidt e-mail og sofasurfing, kan du lade den store tegnebog blive i lommen. I denne test har vi samlet et felt på seks tablets i den billigste ende af skalaen, fra ca. 1.000 til 1500 kr.

Det er imponerende, hvor meget tablet man faktisk får for så få penge.

Opløsning og skærmkvalitet var måske ikke overvældende over hele linjen, men de fleste bruger alligevel deres tablets – uanset pris – til at tjekke mail, opdatere Facebook og surfe på nettet. Og de opgaver klarede de til udmærkelse. Film og et spil lod sig også afvikle uden større problemer i de fleste tilfælde.

Archos 70b Titanium - Bedst til billeder

ARCHOS 70b TITANIUM.jpg///Bedst i test///

Lækkert design, naturtro farver på skærmen og god hastighed. Her får du så godt som alt på én gang.

Med mat, hvid front og bagside i børstet aluminium er Archos 70b Titanium blandt de mest designsikre i testen. Den virker solid og tillidsvækkende langt ud over, hvad prislappen signalerer.

Det er umuligt ikke at blive imponeret over billedkvaliteten på Archos. Skærmen er den mest naturtro og lysstærke i testen. At selve tablet’en ser rasende godt ud, skader heller ikke. Til gengæld må du leve med, at antallet af informationer på skærmen er det mindste i testen, trods den høje opløsning.

Vurdering:

 • 5 stjerner af 6 mulige

Pris:

 • 1.049 kr.

Læs hele testen hos Lyd & Billlede

TrekStor SurfTab ventos 7.0 HD - Tynd og knivskarp

TREKSTOR SURFTAB VENTOS 7.0 HD.jpg///Specielt anbefalet///

Når det gælder om at presse mest information ned på mindst mulig plads, er ventos 7.0 HD uovertruffen.

TrekStor ventos 7.0 HD er den mest kompakte tablet i testen. Bagsiden i aluminium giver et tillidsvækkende indtryk. Trods skiftende forhold blev forbindelsen til internettet aldrig tabt, og lydkvaliteten er i den bedre ende.

Hvis du er på jagt efter en ultra kompakt og elegant tablet med høj opløsning, så ligner TrekStor ventos 7.0 HD et indlysende bud. Opløsningens blærefaktor er ikke til at overgå, og den virker robust og kompakt nok til at blive taget med overalt.

Vurdering:

 • 5 stjerner af 6 mulige

Pris:

 • 1.390 kr.

Læs hele testen hos Lyd & Billlede

PiPO S3 - Lækkert “iDesign” til fin pris

PIPO S3.jpgSmart designet hvid tablet med god hastighed til under en tusse. Skærmen kunne dog være bedre.

PiPO S3 ser rigtig lækker ud og er til prisen spækket med lækre detaljer. PiPO er på papiret den hurtigste i testen og kommer ind nøjagtig ét mulehår foran de andre. Skærmen har til gengæld den tvivlsomme ære at være den mindst naturtro i testen på grund af en betydelig grøntoning og et ikke helt skarpt billede.

Designet hos PiPO er lækkert, og prisen er attraktiv. Der er ingen mangel på kræfter under den iPhone-hvide plasticskal. Billedet på skærmen er ikke så godt som de bedste. Men hvad kan man forlange til 995 kr.?

Vurdering:

 • 3 stjerner af 6 mulige

Pris:

 • 995 kr.

Læs hele testen hos Lyd & Billlede

HP Slate 7 - Sødt rødt designbolsje

HP Slate 7.jpgSort plast foran, aluminiumramme og silkeblød rød plastbagside.

Når man tager HP Slate 7 i hånden, fornemmer man, at der er tale om en mærkevare, hvor der er gjort noget ud af formgivningen.

Skærmen er rigtig god. Den er ret naturtro og lysstærk, og den hvide farve virker hvid. Kameraet klarer hele 3,1 megapixel. Det gør den brugbar til lettere fotografering. Lyden er også god. Hvis jeg skulle få den idé at høre musik på en tablets indbyggede højttalere, ville det være med denne her.

HP var af de få store producenter, der kunne præsentere en tablet i det superbillige prisleje. Og den har bestemt mere end bare navnet at prale af. Skærmen er blandt de mest naturtro, hastigheden er udmærket, og så ser den godt ud!

Vurdering:

 • 5 stjerner af 6 mulige

Pris:

 • 1.200 kr.

Læs hele testen hos Lyd & Billlede

Denver TAD-10021 - Stor skærm til lille pris

DENVER TAD-10021.jpgDen 10 tommer store Denver har mere at byde på end bare en stor skærm. Den er også både hurtig og veludrustet.

Denver har som de eneste fået presset en fuldstørrelse 10,1 tommers tablet ned i en pris i superøkonomilejet. Billedet har en god balance uden at være helt så naturtro som på de bedste. Men der er knald på farverne, og den er perfekt til film på skødet.

Lyden er en anelse mere rummelig end på de mindre tablets, men den lille højttaler forvrænger fælt. Tabletten er udført i plastic og har som den eneste end ikke en metalramme. Det fører uundgåeligt til lavere fysisk stabilitet. Et tryk på bagsiden kan således ses som en vanddråbeagtig forvrængning på skærmen.

Vurdering:

 • 4 stjerner af 6 mulige

Pris:

 • 1.299 kr.

Læs hele testen hos Lyd & Billlede

Acer Iconia B1-710 - Hurtig og veludstyret

ACER ICONIA B1-710.jpgIconia B1 er billig, glimrende til allround-brug og hurtig til spil, men film er ikke dens livret.

Iconia B1 er Acers bud på en tablet i den absolut billige klasse. Og trods prisen er der blevet råd til at forsyne den med både Bluetooth, gps og et behageligt og solidt design. B1 udmærker sig ved at være udstyret med gps. Det giver den nogle muligheder, som andre tablets mangler. Lyden er også i den bedre ende.

Acer-tablet’en er pæn, solid og blandt de hurtigste til spil. Skærmbilledet er forholdsvis neutralt, og du slipper for, at sidemanden kigger med, da betragtningsvinklen er meget smal. Den indbyggede gps giver ekstra muligheder, men du skal stadig være tæt på et netværk.

Vurdering:

 • 4 stjerner af 6 mulige

Pris:

 • 979 kr.

Læs hele testen hos Lyd & Billlede

Den med støttehjul eller den med turbo?

Test af TrekStor SurfTab Xiron 7.0 HD

19-12-2013: Lækker quad-core-tablet til en rimelig pris sætter ingen verdensrekorder, men giver dig samme ydelse som sidste års topmodeller – til en brøkdel af prisen. Læs artikel

Test af Chromebooks - Den tredje vej

17-02-2015: Er du en af dem, som egentlig gerne ville have en tablet, men hader touch-skærme og ikke kan undvære et tastatur? Så er en Chromebook måske noget for dig. Læs artikel

Test af iPad Air 2

22-10-2014: iPad Air 2 er den bedste tablet på markedet. Præcis ligesom forgængeren. Læs artikel

Nyhed: Solid billig-tablet fra Lenovo

10-09-2014: Til 1.500 kr. får man meget tablet for pengene med TAB S8 fra kinesiske Lenovo. Læs artikel

Test af SurfTab Xiron 10.1

13-03-2014: TrekStor kan andet end at lave små, lækre tablets. Xiron 10.1 er en fuldstørrelses-model, der kan det meste – uden at koste kassen. Læs artikel

Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...