Find mere om:
Verdens bedste trådløse spilmus | elektronik.guide.dk

Verdens bedste trådløse spilmus

Logitech lancerer, hvad de selv kalder den hurtigste, letteste og mest præcise trådløse mus, verden endnu har set.

For os kontorrotter er det mærkeligt at tænke sig, at den trådløse mus endnu ikke har fundet vejen til det professionelle gamingmarked. Men det er der fire gode grunde til: forsinkelse, nøjagtighed, batteritid og vægt. Logitech har i tre år arbejdet med at få sin nyeste spilmus, G900 Chaos Spectrum, til at møde kravene hos selv de mest kritiske gamere.

Forsinkelse

De fleste PC-spil på professionelt niveau er actionspil – for eksempel førstepersonsskydespil. Hvis der er den mindste forsinkelse, fra du gør en bevægelse med musen, til pc’en registrerer den og sender den videre til skærmen, kan du lige så godt bestille en virtuel kiste med dit navn på med det samme. Bang! Du er død! Den slags skydespil går så hurtigt og kræver så superhurtige reflekser hos alle deltagere, at personen med det hurtigste udstyr har en afgørende fordel overfor modstanderne. I trådløs tilstand har Logitech G900 Chaos Spectrum en forsinkelse på klik og markørbevægelser, der er kortere end de nærmeste konkurrenter, SteelSeries Rival 300 og Razer Death Adder Chroma, når de begge bruger kabel. Death Adder Chroma med kabel skal således registrere håndbevægelser 4,4 millisekunder langsommere end Logitech G900, når sidstnævnte er trådløs. Altså ifølge Logitechs egne tal.

Logitech_G900_signalstyrke.png

Nøjagtighed

Logitech hævder, at G900 har verdens mest avancerede optiske sensor, som giver helt nøjagtige bevægelser af markøren. Den kan kalibreres til underlaget med den medfølgende software, så selv om du bruger et glasunderlag, skal den være helt nøjagtig.

Musen kommunikerer på 2,4 GHz-båndet, hvilket i sig selv kan give problemer med interferens fra andre trådløse apparater i nærheden. Logitech har målt strålingen fra G900 i et ellers strålefrit kammer for at se nøjagtig, hvordan strålingen spreder sig, og har justeret derefter. Derpå er forstyrrende stråling blevet sendt ind i rummet fra andre apparater, så man har kunnet finjustere og udvikle musen til ikke at lade sig forstyrre af dette. Interferenser kan nemlig betyde, at musemarkøren pludselig hopper, hvilket kan betyde døden i et spil. Når Logitech har placeret musen på et snurrende hjul, som drejer rundt og rundt, har de kunnet se, hvordan musen tegner perfekte cirkler gang på gang, hvor trådløse konkurrenter kan finder på at droppe ud og i stedet tegne klynger af cirkler.

Batteritid

G900 har en effektiv batteritid under spil på 24 timer med lyset tændt eller 32 timer med lyset slukket. Dette er muligt ved at lade musen gå så godt som i fuldkommen dvaletilstand, når den ikke registrerer nogen bevægelser. Den bruger dermed kun energi, når du bevæger hånden eller klikker.

Logitech_G900_skrollehjul.jpg

Vægt

Mange gamere er skeptiske overfor den ekstra vægt, som batteriet udgør i en trådløs mus. Logitech har derfor valgt et mindre batteri. Hvor konkurrenterne bruger et batteri på typisk 1.800 mAh, er Logitechs på bare 720 mAh. Men i stedet for at føre til en næsten tre gange kortere batterilevetid har Logitech opnået en længere batterilevetid på grund af de nævnte energisparefunktioner. Så i stedet for at få en mus, der er 30 g tungere, hvilket er normalt for en trådløs mus, har Logitech opnået at holde vægten nede under 110 g. En normal vægt for en mus med kabel er 105-115 g. Med andre ord er den trådløse G900 helt gennemsnitlig sammenlignet med kablede mus, mens den knuser andre trådløse mus på vægt.

Logitech_G900_hands-on.jpg

LÆS OGSÅ: Her er parfumen, der dufter af MacBook

Ud over at bruge et mindre og lettere batteri er delene gjort lette og hule, hvor det har været muligt. For eksempel er rullehjulet bare en tynd ramme med fire eger, og plastskallen omkring musen er udhulet. I det hele taget er der arbejdet med at gøre hver eneste komponent i musen tyndere og lettere. Men det er ikke gået ud over holdbarheden, som Logitech lover er nøjagtig den samme som på firmaets kablede spilmus. En hårdhændet gamer behøver derfor ikke være bekymret for at komme til at knuse musen.

G900 har for øvrigt sit tyngdepunkt næsten helt på midten, noget mange gamere opfatter som vigtigt.

RGB-lys

I gaming-ånd er musen udstyret med et lys, som kan programmeres indenfor et 24-bits farvespektrum, altså over 16 millioner farver. Du kan sætte den til at synkronisere automatisk med lyset på tastaturet, så det kan blinke rødt og hvidt, når politiet jager dig i Grand Theft Auto. Har du brug for helbredelse i et andet spil, kan en knap lyse rødt. Skal du lade geværet, vil den nødvendige knap på tastaturet blinke. Som en morsom gimmick kan musen da også blinke i takt med tastaturet. Hvis du derimod har brug for længere batteritid, kan lyset også slukkes helt.

Logitech_G900_knapper.jpg

Brugertilpassede knapper

Knappene på musen kan tages af eller bytte plads efter dit eget valg. Hvis der er knapper, som du aldrig bruger og ikke vil risikere at tabe, kan de tages af og erstattes med en hård skal. Venstrehåndede kan spejlvende knapperne. Og med den medfølgende software kan du måle i løbet af spillet, hvor ofte du trykker på hver knap, og hvor hurtigt du har været til at reagere. Hvis du konstant er længe om at reagere på en af de meget brugte knapper, kan det være en god ide at flytte funktionen over på en mindre brugt knap, hvor du har vært hurtigere i reaktionen. På den måde kan musen skræddersys til dit brugsmønster.

LÆS OGSÅ: Fonakæden i frit fald

Logitech_G900_software.png

Pris og tilgængelighed

Logitech G900 Chaos Spectrum kan bestilles nu, og koster 1.499 kr.

logitech.com

Specifikationer:

Features:

 • 6-11 programmable buttons (depending on side button configuration)
 • Lightweight hyperfast tilt scroll wheel
 • Customizable RGB Lighting
 • Metal pivot main key design
 • Metal spring button tensioning system

Tracking:

 • Resolution: 200 – 12,000 dpi
 • Max. acceleration: >40G*
 • Max. speed: >300 ips*

* Tested on Logitech G240 Gaming Mouse Pad

Responsiveness:

 • USB data format: 16 bits/axis
 • USB report rate: 1000 Hz (1ms)
 • Wireless report rate: 1000Hz(1ms)
 • Wireless technology: Custom 2.4GHz
 • Microprocessor: 32-bit ARM

Physical Specs:

 • Length: 130mm
 • Width: 67mm
 • Height: 40mm
 • Weight: 107 g (mouse only)
 • Glide
 • Dynamic coefficient of friction**: .11 ? (k)
 • Static coefficient of friction**: .17 ? (s)

**Tested on wood-veneer desktop

Durability:

 • Buttons (Left / Right): 20 million clicks
 • Feet: 250 kilometers

Partner

DK_LB_Logo_2015.jpg

Denne artikel er blevet til i samarbejde med magasinet om forbrugerelektronik Lyd & Billede.
Læs flere nyheder og test om gadgets og elektronik til hjemmet på lydogbillede.dk

Test af Logitech Harmony Elite

14-04-2016: Logitechs monster-remote tager skridtet ud af hjemmebiografen og ind i det smarte hjem. Læs artikel

Nyhed: Robust lydtallerken fra UE

28-06-2015: Logitech-ejede UE er klar til festivalsæsonen med en højttaler, der tåler at blive kastet rundt med. Læs artikel

Test: LuguLake trådløs oplader - Lir med få ulemper

13-03-2015: Vi har testet trådløs oplader fra LuguLake - lækkert udført, med gode detaljer og pænt design. Læs artikel

Nyhed: Om lidt begynder den anden verden

03-06-2015: Her er udstyret, der skal få den kunstige virkelighed til at føles ægte. Noget af det kan endda købes allerede. Læs artikel

Test af Oxx Caramba

23-03-2015: Lille boks med voksen lyd. Oxx Caramba er en minihøjttaler, der leverer trådløs lyd der overrasker. Læs artikel

Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...