Anmeldelse:
Anmeldelse: 4 out of 6
Find mere om:
Test af Huawei Watch og Samsung Gear S2 | elektronik.guide.dk

Test af Huawei Watch og Samsung Gear S2

Huawei Watch ser dyrt ud, og det er det også, mens Samsung Gear S2 er blandt de bedste smart-ure på markedet.

Smartwatch
Huawei Watch
Huawei

Huawei Watch: Flotteste Android-ur indtil nu

PM-MWC2015.png

Huawei Watch ser dyrt ud, og det er det også.

Plus:

Flot og robust design i rustfrit stål samt den mest højopløste smart-ur-skærm til dato.

Minus:

Vi synes stadig ikke, at Android Wear har særlig meget at byde på, og selv om uret er lækkert, er det godt nok også dyrt.

Fakta:

Operativsystem: Android Wear 1.3

Kompatibelt med: Android 4.3, iOS 8.2          

Skærm: Ø 1,4" AMOLED 400 x 400, 286 ppi

Processor: 1,2 GHz Snapdragon 400 quad-core

Hukommelse: 512 MB RAM / 4 GB lager

Trådløst: Bluetooth 4.1 BLE, Wi-Fi

Mål: 42 x 42 x 11,3 mm

Vægt: 60,5-136 g

Batteri: 300 mAh

Urrem: Standard 18 mm

Certificering:  IP67 (vand, støv)

Sensorer: 

 • Accelerometer
 • Gyro
 • Pulsmåler
 • Barometer
 • Skridttæller

Pris: 3.799 kr.

Som så mange andre smart-ure på markedet er Huawei Watch baseret på Android Wear, der absolut ikke er vores favorit. Hvorfor kan du se andetsteds her på siden.

Men har man ikke noget imod Googles smart-ur-platform, er Huawei Watch nok det lækreste – og dyreste – Android-ur, der kan købes for penge lige nu.

Det er fremstillet i rustfrit stål og kommer med en helt rund urskive, der måler 42 mm i diameter og er lavet af safirglas. Vores testeksemplar kom også med en urlænke i rustfrit stål; alternativt kan uret købes med læderrem, hvilket gør det en smule billigere. Under alle omstændigheder kan man bruge helt almindelige 18 mm urremme til uret og er dermed ikke bundet til at købe nye remme af Huawei til opskruede priser.

huaweiwatch_gallery_04.jpg

Under safirglasset sidder en AMOLED-skærm på 1,4 tommer med en opløsning på 400 x 400 pixels, hvilket faktisk er det største skærmareal, vi hidtil har set på et smart-ur. Alt i alt en virkelig lækker pakke, som formår at ligne et rigtigt ur – og tilmed et ret lækkert et. Vi er ikke ude i Rolex eller Breitling her, men Huawei Watch kan sagtens ligge ved siden af et Seiko- eller Citizen-ur med oprejst pande.

Med indbygget Wi-Fi og 4 GB hukommelse kan Huawei Watch sågar til nød bruges, hvis man efterlader sin Android-smartphone derhjemme (eller sin iPhone, for den nyeste Android Wear-version understøtter såmænd også iOS).

Men lad det være sagt med det samme, at Huawei Watch ikke er det bedst egnede for motionister. Skridttælleren er ikke den mest præcise, men til gengæld kommer uret med et barometer og kan derfor i det mindste holde styr på det, når man går op og ned af trapper. Eller klatrer i bjerge. Det sidste har vi dog ikke afprøvet i praksis!

Toolbox - Youtube - Huawei Watch

Det korte af det lange er, at Huawei Watch på indersiden stort set er identisk med alle de andre Android Wear-ure, vi har prøvet – såsom Moto 360, LG Watch Urbane og Sony SmartWatch 3 – men det er en hel del dyrere. Jo, det er også en hel del mere lækkert, men om det kinesiske design er tusindvis af kroner mere værd, er vi knap så sikre på.

Samsung Gear S2: Endelig en fuldtræffer

Samsung Gear S2_Alessandro Mendini2.jpg

Samsung Gear S2 er blandt de bedste smart-ure på markedet.

Plus:

Lækkert og let design med intuitiv brugerflade, der bl.a. er baseret på en drejelig krans omkring skærmen.

Minus:

Få apps til operativsystemet Tizen. Understøtter ikke iPhone og langtfra alle Android-mobiler.

Fakta:

Operativsystem: Tizen

Kompatibelt med: Android 4.4*

Skærm: Ø 1,2" S-AMOLED  360 x 360, 302 ppi

Processor: 1 GHz Exnos 3250

Hukommelse: 512 MB RAM / 4 GB lager

Trådløst:  Bluetooth 4.1, Wi-Fi, NFC

Mål:  42,3 x 49,8 x 11,4 mm

Vægt: 47 g

Batteri: 250 mAh

Urrem: Samsung

Certificering: IP68 (vand, støv)

Sensorer:

 • Accelerometer
 • Gyro
 • Pulsmåler
 • Barometer
 • Skridttæller
 • Lysmåler*

* Ikke alle Androidmobiler er kompatible. Se liste her

Pris: 2.890 kr.

At Samsung Gear S2 er baseret på det alternative operativsystem Tizen, kan både ses som en fordel og en ulempe.

En ulempe, fordi Tizen ikke har samme opbakning fra udviklermiljøet, hvilket konkret betyder færre apps til platformen end til konkurrenten fra Google eller for den sags skyld til Apple Watch. Og en fordel, fordi Tizen giver Samsung mulighed for at tilbyde køberne en brugerflade, der fungerer væsentlig bedre end Android Wear.

Præcis som Huawei Watch er Gear S2 designet til at ligne et almindeligt ur så meget som muligt. Og det betyder bl.a., at det kommer med rund skærm, ligesom huset er af rustfrit stål. På højre side sidder to knapper (henholdsvis tænd/sluk og tilbage), og ellers betjenes Gear S2 via touch-skærm og så via en drejelig krans omkring urglasset.

Vi har testet det almindelige Gear S2, der ligner og føles som et sportsur, og derudover findes der et Gear S2 Classic, som kommer med læderrem og et lidt mere konservativt look. En ulempe ved begge modeller er, at man ikke kan bruge almindelige urremme, men må vælge imellem de få, der er tilgængelige fra Samsung.

Gear S2_White Left.jpg

Men det er til at leve med, når man til gengæld får den brugervenlige kombination af styresystem og den drejelige krans med i købet. På Gear S2 er alle menuer nemlig designet som cirkler, og man bevæger sig rundt mellem apps, notifikationer og indstillinger ved hjælp af krans og touch-bevægelser på en måde, der er mere intuitiv end nogen anden smart-ur-betjening, vi har prøvet!

Der er lidt mindre plads på urskærmen, end man har til rådighed med Huawei Watch, men billedkvaliteten på Gear S2 er uovertruffen, og man kan endda se, hvad klokken er, i direkte sollys uden at anstrenge sig.

Som fitness-tracker er Gear S2 også godt med, i kraft af Samsungs fine helbreds-apps, men til gengæld skal man se sig lidt for, før man investerer i uret, hvis man vil være sikker på, at det fungerer sammen med mobilen.

Som udgangspunkt understøtter Gear S2 alle smartphones med Android 4.4 eller højere, men i praksis er der masser af Android-mobiler, som ikke er kompatible med uret. Og selv om vi har hørt rygter om, at Tizen på et senere tidspunkt vil komme til at virke sammen med iPhone, er det ikke tilfældet i skrivende stund.

Toolbox - Youtube - Samsung Gear S2

Læs testene hos Lyd & Billede (Gear S2), (Huawei Watch)

Partner:

lyd og billede.png

Denne artikel er blevet til i samarbejde med magasinet om forbrugerelektronik Lyd & Billede.
Læs flere nyheder og test om gadgets og elektronik til hjemmet på lydogbillede.dk

Test af syv nye smartphones

14-07-2016: Vi opsummerer indtrykkene af årets nye mobiltelefoner og finder deres unikke fordele, så du kan vælge den helt rigtige. Læs artikel

Test af Samsung Gear S2

20-11-2015: Samsungs Gear S2 smartwatch er robust og byder på en glimrende interface. Men er desværre ikke nok. Læs artikel

Test: De bedste mobiler lige nu

04-07-2014: Uanset hvad der er vigtigt for dig – godt kamera, stor skærm, god lyd eller rimelig pris – så har vi fundet den perfekte telefon til dig. Læs artikel

Nyhed: Forårets bedste billige smartphones

25-05-2016: En god mobil behøver ikke at koste kassen. Modsat tidligere, kan du nu få både kompetente og flotte mobiltelefoner til lav pris. Se de bedste her. Læs artikel

Test af Huawei Mate 8

02-04-2016: Huawei Mate 8 er lige så kraftig som en dyr bærbar computer. Læs artikel

Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...