Anmeldelse:
Anmeldelse: 3 out of 6
Find mere om:
Test af LG G Watch Urbane | elektronik.guide.dk

Test af LG G Watch Urbane

Anmeldelse: LG giver sit runde G Watch R et facelift - men det er ikke alle kosmetiske indgreb der er lykkedes.

Smartwatch
LG G Watch Urbane
LG

Går du ned til din lokale urforretning, vil du hurtigt opleve, at ure kommer i alle tænkelige størrelser og prisklasser. For populære urmærker som Seiko eller Tissot handler det om at have ure til ethvert smag med hundredevis af modeller i kataloget.

Men bag de fine urskiver er det oftest den samme mekanik der indgår, hvor det enten er et quartz-hjerte der tikker hvert sekund eller et mekanisk urværk der trækker viserne frem.

Til sammenligning vil produktkataloget hos de fleste smartwatch-producenter virke skrabet. Her står valget typisk mellem en eller to modeller, hvor valget består i at vælge mellem remme i læder eller metal.

Udvalget er begrænset og derfor udvider LG sortimentet med en luksuriøs variant af sit runde smartwatch. Den nye variant har fået navnet LG G Watch Urbane.

Der begynder derfor at komme antydning af et udvalg hos LG’s smart-ure. Det basale G Watch som begynder-smartwatch, LG G Watch R med et sporty look, og nu LG G Watch Urbane til jakkesættet og slipsedrengene.

SE OGSÅ: LG Watch Urbane - Første kig på uret til jakkesættet [WEB-TV]

img-intro01.png

Specifikationer LG G Watch Urbane:

Mål: 45,2 x 52,2 x 11,0 mm

Vægt: 66,5 g

Skærm: 1,3” rundt P-OLED – 320x320 pixels, 245 PPI

Ydelse: Snapdragon 400, 1,2 GHz processor

Hukommelse: 512MB RAM – 4GB lagerplads

Batteri: 410 mAh

Styresystem: Android Wear 5.1.1

Andet: IP67-certificering, pulsmåler, udskiftelige remme

LG Watch Urbane_Gold_MWC2015 (1).jpg

Med ambitioner om at tiltale et finere segment, er Urbane ekviperet med et mere sofistikeret design. Som I G Watch R forener det stål og glas, men denne gang er rammen omkring den digitale urskive støbt i blankpoleret stål med bløde kurver.

Selvom det giver uret et skud klasse, kan jeg dog ikke helt forlige mig med designet. Der hvor rem og urkasse mødes, vælger LG at overdimensionere metalrammen, hvilket giver uret et kluntet udtryk.

Urkassen måler 45,2 x 52,2 mm og rager 11 mm ud fra håndleddet. Det placerer Urbane i samme liga som større herreure, men uret er samtidig helt fladt, hvilket gør, at uret gaber omkring mit gennemsnittelige håndled (175 mm omkreds).

LÆS OGSÅ: LG offentliggør eksklusivt 'G Watch Urbane' smartwatch

Selve vægten på 66,5 g er forholdsvis lavt, men samtidig noget let og hult i forhold til klassiske herreure. Disse er ikke bange for at prale med deres massive metalkonstruktion via en betryggende tyngde.

Knappen på siden er nem at betjene, for den har kun en funktion – at aktivere uret. Den klikker som den skal, men er lidt blød i betjeningen, hvilket nok er en konsekvens af, at uret er IP67-vandtæt.

LG Watch Urbane_Silver_MWC2015 (2).jpg

Bag uret er det igen en plastbagside som agerer kontaktflade til dit håndled. Det afgiver ikke samme kvalitetsfornemmelse som metal, men er denne gang udformet i mere stift plast end hos Watch R, det sikrer en bedre bærekomfort.

Når et ur nærmer sig de flere tusinde kroner i indkøbspris, må der gerne kæles for tilbehøret, hvilket desværre ikke opleves i den medfølgende læderrem. Det er læder, ja, men af den tynde og ikke synderligt eksklusive slags. Kontrastsyninger virker samtidig malplaceret i et ur der satser på det subtile og elegante.

LÆS OGSÅ: Huawei klar med luksuøst Android Wear-ur

Du kan dog nemt installere en anden, mere tiltalende rem, for det er et standard 22 mm spænde der holder fast om armbåndsremmen.

Samme skrabede oplevelse findes i emballagen, som er en generisk elektronikindpakning og ikke et smykkeskrin som klassiske ure i det prisleje leveres i.

Watch Urbane_Silver_07.jpg

En flot skærm, med bivirkninger

Ser du ud over urets mekaniske kvaliteter, og tænder for uret mødes du af samme gode skærm som prydede LG G Watch R. Urbanes sporty lillebror var først med både en helt rund skærm, og OLED-teknologi i urskiven.

Det så flot ud dengang, og ser fortsat flot ud i dag. Med en pixeltæthed på 245 PPI står de forskellige urtemaer skarpt - så længe du ikke nærstuderer dem.

Og så har et smartwatch unægtelige fordele. Du kan fundamentalt ændre looket på dit ur ved at vælge mellem nogle af de inkluderede urskiver eller ved at hente et af de tusindevis af temaer der nu er at finde på Googles Play Store.

Det er velset, for LG’s indbyggede temaer lider af en fejlplaceret iver efter at ligne noget det ikke er. Falsk metal-look, chronograf, månefase eller GMT-mekanik overbeviser bare ikke – det understreger bare at de er billige efterligninger.

Skærmen er lysstærk, og har, takket være OLED-teknologien, gode, brede betragtningsvinkler. Men Urbane lider af samme fatale fejl som LG’s forrige ure. Den mangler en automatisk tilpasning af lysstyrken, hvilket resulterer i, at du må vælge mellem en indstilling som er for svag udendørs eller for stærk indendørs – eller et sted midt i mellem der aldrig rigtig matcher omgivelserne.

Displayet er beskyttet af Gorilla Glas 3, hvilket er ridsefast, men er i underkanten i et dyrt ur hvor skærmen jo er udsat. Safirglas ville være velset her.

display.png

Android Wear bliver gradvist bedre...

For at komme i gang skal du først installere Wear-værtsapp’en på din Android-mobil (4.3 eller nyere) og parre uret via Bluetooth. Selve opsætningen tager nogle få minutter og er ligetil - derefter er du klar til at gøre uret intelligent ved at skubbe notifikationer videre til håndleddet.

Så snart de rammer det cirkulære display, er det nemt at få et overblik over hvad der tikker ind på mobilen. Og som med de øvrige smartwatches er det en fornøjelse hurtigt at kun vise, eller afvise, notifikationer, opkald eller kalenderaftaler.

Bag det noble ydre gemmer Urbane på præcis samme mekanik som i efterårets G Watch R. Det er fortsat en Snapdragon 400 processor med 4 GB lager og 512 MB RAM, hvilket generelt rækker til en gnidningsfri oplevelse.

Siden efteråret har Googles styresystem til urværk, Android Wear, udviklet sig en del. Urbane har allernyeste 5.1.1 variant ombord og med den følger et redesign der løfter brugeroplevelsen.

App- og indstillingsikoner får et facelift og du kan nu hurtigere navigere frem til de seneste anvendte applikationer eller kontakter. Det spares desuden for flere unødvendig klik - et visuelt og funktionelt fremskridt.

Wi-Fi support er samtidig på trapperne – hvilket vil give uret ny selvstændighed, da ethvert åbent eller delt netværk fremover vil kunne bruges til at kommunikere – uden at mobilen behøver at være i nærheden.

Watch_Urbane_02.jpg

... men trænger fortsat til finpudsning

En af Wears foretrukne styremuligheder, stemmekontrollen er dog fortsat i fosterstadiet – i hvert fald set med dansk optik. Du kan styre flere funktioner ved at proklamere ’OK Google’ og eksempelvis oprette en timer, kalenderaftaler eller sende en besked – men pt. kun på engelsk eller et af de få andre understøttede sprog.

Sidste, men desværre fejlfyldte, trick i Urbane er pulsmåleren. En mikroskopisk anordning med diode og kamera gemmer sig i bunden af uret og måler din puls, hvilket, på papiret, er praktiske data til træningen. Den måler desværre langt fra pålideligt nok til reelt at kunne anvendes. Mine målinger lå konsekvent et sted mellem 30 og 50 slag per minut for lavt i forhold til en dedikeret pulsmåler.

LÆS OGSÅ: Sony Smartwatch 3 SWR50 - Aktivt og vågent smart-ur [TEST]

Et andet område hvor LG skyder forbi er driftstiden. På papiret er batteriet på 410 mAh blandt de største på markedet, men det rækker ikke altid til at holde uret kørende i et døgn. For at kunne regne med Urbane dagen ud, skal du skrue lysstyrken ned til 3 ud af 5, eller slå urvisningen fra, og i stedet aktivere uret ved at vippe håndleddet.

At uret samtidig kræver en dedikeret dock for at lade op gør ikke tingene bedre. Har du, som jeg, en dag glemt ladedocken på kontoret, bliver uret reduceret til en ganske usmart dødvægt. Selve opladningen forgår tjept – og på 45 minutter er du i gang igen.

131867god.png

Køb hellere forgængeren

LG’s tredje forsøg på et smartwatch er desværre ikke lykkens gang. Til trods for et ambitiøst design, indfries forventningerne til et stilfuldt og eksklusivt herreur ikke.

LÆS OGSÅ: LG G Watch R - Kluntet, men på rette vej [TEST]

Dertil er finish, design og ydelse fortsat utilstrækkelige til at overbevise mig om at skrotte det klassiske schweiziske herreur

Når dagprisen på 2.499 kr. samtidig er et godt stykke over den funktionsmæssigt identiske LG G Watch R til 1.899 kr. er det svært at anbefale uret over sin søskende.

Fordele:

  • Flot, rundt display

  • Android Wear i udvikling

Ulemper:

  • Kort driftstid

  • Ingen automatisk tilpasning af lysstyrke

  • Ubrugelig pulsmåler

  • Ikke eksklusivt nok til prisen

Partner

mobilsiden_logo_med_hymanoid (1).png

Denne artikel er blevet til i samarbejde med Mobilsiden.
Læs test af alle mobiler og nyheder om telefoni og gadgets på mobilsiden.dk

Nyhed: Nyt smart-ur fra LG

05-03-2015: Baseret på Android Wear. Nu med endnu mere stil, men mon det nytter? Læs artikel

Nyhed: Her er LG’s lækre smartwatches

12-09-2014: LG lancerer G Watch R og en minimodel af smartphone-flagskibet G3. Læs artikel

Nyhed: LG Rolly: Et usædvanligt smart bluetooth-tastatur

01-09-2015: LG lancerer et nyt bluetooth-tastatur, som forener tastekvaliteten kendt fra laptops med et innovativt rulledesign. Læs artikel

Test af Sony Smartwatch 3 SWR50

20-05-2015: Sonys smart-ur satser på motionisterne, og det er ikke nogen dum idé. Læs artikel

Test: Moto 360 vs. Sony SmartWatch 3: To alen af ét stykke

20-03-2015: Test: Forskellene er små på to smart-ure, der begge er baseret på Android Wear. Læs artikel

Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...