Find mere om:
Casio lancerer hårdfør smartwatch | elektronik.guide.dk

Casio lancerer hårdfør smartwatch

Uret er certificeret til at kunne certificering holde sig vandtæt i op til 50 meters dybde. Samtidig er uret både stødsikkert og sikret mod vibrationer.

Ure med Android Wear som styresystem findes efterhånden i en helt del afskygninger og prisklasser. Ved årets CES-messe føjer den velkendte urproducent, Casio, et ur til porteføljen, der er målrettet udendørsfolket og derfor har brug for et robust og hårdfør ur.

Den opgave har Casio løst ved at hente inspiration fra G-Shock-serien med i forvejen robuste ure, og oven i det er der opnået en såkaldt MSL-STD-810-certificering inden for det amerikanske militær, der sikrer vandtæthed i op til 50 meters dybde. Samtidig er det både stødsikkert og sikret mod vibrationer.

LÆS OGSÅ: Eksklusive udgaver af Samsung Gear S2 og Huawei Watch lanceret

Det er dog slet ikke alt, hvad WSD-F10, som Casio-uret hedder, ligger inde med af smarte funktioner. Umiddelbart ligner det en ganske almindelig LCD-skærm lige som den, der sidder i Motorolas Moto 360: Det vil sige en opløsning på 320 x 300 pixels på 1,32” og det samme sorte element i bunden, der bryder den runde skærm.

casio-2-139202.jpg

Skærmen har dog en smart funktion gemt i sig. Et ekstra lag i LCD-skærmen kan, som det eneste, vise sort-hvid-farver, hvor kun klokken vises, men det giver til gengæld en batteritid på over en måned.

I den normale tilstand har Casio lagt egne urskiver ind i Android Wear-brugerfladen, hvor der hentes data fra de mange sensorer, som uret gemmer på. Det tæller aktivitet, højde, lufttryk, kompasretning, solopgang og solnedgang og tidevandsgrafer.

LÆS OGSÅ: Moto 360 Sport - Motorolas nye sportsur

Uret forbinder, lige som andre Android Wear-smartwatches, til Android-smartphones (4.3 eller nyere) og iPhones (iOS 8.2 eller nyere) via Bluetooth, og som en ekstra mulighed kan den også forbinde med wi-fi. Det giver dig mulighed for at se og interagere med de notifikationer, du modtager, lige som du har nem adgang til et stort udvalg af apps – ikke mindst fra Google selv, men også fra Play-butikken.

Casio WSD-F10 lander i butikkerne i april måned til en pris på 500 dollar, hvilket svarer til ca. 3.400 kr. Det er dog ikke til at vide, om danske forhandlere vil føre uret, og prisen vil omtvisteligt også blive en tand højere i så fald.

casio-139200.jpg

Casio WSD-F10 specifikationer:

  • Mål: 61,7 x 56,4 x 15,7 mm, 93 g
  • Skærm: 1,32" TFT LCD (farve- eller sort/hvid-tilstand)
  • Opløsning: 320 x 300 pixels
  • Sensorer: Lufttryk, højde, accelerometer, gyroskop og kompas
  • Batteri: Lithium-ion (1 dag normal brug, 30+ dage i sort/hvid-tilstand)
  • Styresystem: Android Wear
  • Farver: Sort, rød, orange og grøn
  • Andet: Vandtæt ned til 50 meters dybde

Partner

mobilsiden_logo_med_hymanoid (1).png

Denne artikel er blevet til i samarbejde med Mobilsiden.
Læs test af alle mobiler og nyheder om telefoni og gadgets på mobilsiden.dk

Nyhed: Hundedyrt og rålækkert fra Sonus Faber

08-07-2016: Dette må være en af de dyreste trådløse bordhøjttalere, man til dato har set. Vi har hørt den, og lurer på, om den er prisen værd. Læs artikel

Test af Huawei Watch og Samsung Gear S2

09-02-2016: Huawei Watch ser dyrt ud, og det er det også, mens Samsung Gear S2 er blandt de bedste smart-ure på markedet. Læs artikel

Nyhed: Luksuriøst smart-ur fra Tag Heuer

15-11-2015: Uret ligner et almindeligt armbåndsur og er blevet produceret i samarbejde med Google og Intel. Læs artikel

Test af Sony Experia Z4

27-05-2015: Sony Xperia Z4 Tablet er markedets bedste Android-tablet lige nu. Men hvor længe? Læs artikel

Test af Sony DSC-RX100 Mk III

04-05-2015: Anmeldelse: Sonys Cyber-shot DSC-RX100 III leverer super skarpe billeder og et væld af features. En fryd for kameraentusiasten, der ikke vil gå ned på udstyret. Læs artikel

Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...