Anmeldelse:
Anmeldelse: 5 out of 6
Find mere om:
Test af Apple Watch | elektronik.guide.dk

Test af Apple Watch

Apple Watch er et lækkert produkt fuldt af børnesygdomme.

Smartwatch
Apple Watch
Apple

Fysisk er Apple Watch i en klasse for sig. Smart-uret kommer i to størrelser – 38 mm og 42 mm - og tre forskellige udgaver - Watch, Watch Edition og Watch Sport - med seks slags urremme, der igen kan fås i et utal af farver og materialer.

Selve uret er mindre, end vi havde forventet (og vi tester ellers den store 42 mm-version), mens design, kvalitetsfølelse og sans for detaljer, ikke overraskende, er uovertruffen.

Men kvalitet koster, og vi skal sandelig love for, at vi har fået lov til at betale i dyre domme for vores testeksemplar, der er den almindelige Watch-model med safir-urglas og magnetisk Milanese Loop-urrem - både ur og rem fremstillet i rustfrit stål.

Sådan en model koster 799 euro (svarende til knap 6.000 kr., de officielle danske priser kendes ikke endnu), men det kan gøres billigere. Et Watch Sport fremstillet i aluminium og forstærket aluminosilikatglas, som er dermed lettere end de andre modeller, fås fra 399 euro for 38 mm-modellen.

Dermed er selv det billigste Apple Watch dyrere end de fleste af konkurrenterne.

Betjeningen er ny og velkendt

Trods alt får man noget for sine penge. Når vi roser designet til skyerne, tænker vi på andet og mere end det rent æstetiske udtryk, for med Apple Watch er der også taget højde for brugervenlighed. På urets højre side sidder som på et analogt armbåndsur en krone, der ikke blot er til pynt.

Kronen bruger du i kombination med touch-skærmen til at navigere rundt i de mange menuer og apps, og med den såkaldte force touch-funktion oven i hatten, der fungerer som et slags højre-klik, når du trykker hårdt på skærmen, har vi fået det mest intuitive smart-ur til dato.

Selvfølgelig kan man også bruge stemmekommandoer via Siri til at styre sit Apple Watch, men Apples ur er ikke lige så afhængig af Siri, som Android Wear er af stemmestyring via Google Now - for at fungere. Og gudskelov for det.

Vi tror stadig ikke på, at folk flest vil bryde sig om at snakke med deres ur. Derfor er det også lidt en ubrugelig fordel for Apple Watch, at det stort set er det eneste smart-ur på markedet, hvormed man både kan modtage og foretage telefonopkald.

Straks mere praktisk er det, at der på undersiden af Apple Watch sidder en pulsmåler, som jævnligt måler dit hjerteslag, og som selvfølgelig er til stor hjælp under sport og træning.

AP902404302633.jpg

AP779202591883.jpg

AP354213424166.jpg

AP703188041437.jpg

Flere småfejl

Desværre er Apple Watch langt fra fri for børnesygdomme. De fleste af dem er heldigvis af typen, som kan rettes af en senere software-opdatering, men de bliver ikke mindre irriterede af den grund.

For eksempel er det meningen, at man skal kunne svare på tekstbeskeder direkte fra Apple Watch, men det kunne vi ikke få til at fungere til at begynde med, og det krævede, at vi slukkede og tændte for iMessage på vores iPhone, før besked-funktionen kom til at virke efter hensigten på uret.

DSC01898.jpg

Vi oplevede også problemer med at parre visse Bluetooth-hovedtelefoner med uret, hvilket ellers er nødvendigt, hvis man vil høre musik direkte fra sit Apple Watch, og der var umiddelbart ingen logisk grund til, at parringen virkede med det ene sæt hovedtelefoner (Monster Purity Pro) og ikke med det andet (Philips Fidelio M1).

Den mest irriterende fejl var dog, at skærmen ikke altid tænder af sig selv, når man løfter håndleddet. Det er ellers meningen, for Apple Watch er alt andet lige også et ur, og man skal kunne bruge det til lynhurtigt at se, hvad klokken er. Når man derfor hver anden gang er nødt til at prikke på skærmen for at få den til at tænde, er det mere end bare en bagatelfejl.

Konklusion

Apple Watch koster spidsen af en jetjager, og det er fyldt med små fejl, der formentlig vil blive rettet i de kommende måneder, men ikke desto mindre er irriterende lige nu og her. Det er tydeligt for os, at Apple har en klar vision for, hvad et smart-ur skal kunne, og hvad vi som forbrugere overhovedet skal med det, men software og funktionalitet mangler den sidste finpudsning.

Alligevel må vi give Apples smart-ur vores specielle anbefaling. Med idéer som force touch, den digitale krone og et operativsystem, der læner sig kraftigt op ad iOS, men også er tilpasset urets helt anderledes formfaktor, er Apple Watch blevet det mest brugervenlige smart-ur på markedet.

Plus:

Mest brugervenlige smart-ur til dato med nye, innovative ideer som digital krone og Force Touch. Indbygget pulsmåler, haptisk feedback samt elegant design og overlegen kvalitetsfølelse.

Minus:

Virker kun med iPhone, og er det dyreste smart-ur på markedet. Lidt for mange småfejl og børnesygdomme.

Læs hele testen af Apple Watch hos Lyd & Billede

 • Operativsystem: Watch OS 1.0
 • Kompatibelt med: iPhone 5 og iOS 8.2
 • Skærm: Ø 1,32" AMOLED, 272 x 340 (38mm), Ø 1,5” AMOLED, 312 x 390 (42mm)
 • Processor: Apple S1
 • Hukommelse: 8 GB
 • Trådløst: Bluetooth 4.0 LE, 802.11 b/g/n
 • Mål: 38,61 x 33.27 x 10.41 mm (38mm), 41,91 x 35,81 x 10,41 mm (42mm)
 • Vægt: Fra 62 g (38mm), fra 70 g (42mm)
 • Batteri: 18 timer
 • Urrem: Apple
 • Certificering: IPX7 (IEC 60529)
 • Sensorer: Accelerometer , gyroskop, pulsmåler
 • Pris: Fra 399 euro (38mm), fra 449 euro (42mm)
 • Web: apple.com/dk/watch/

Partner

lyd og billede.png

Denne artikel er blevet til i samarbejde med magasinet om forbrugerelektronik Lyd & Billede.
Læs flere nyheder og test om gadgets og elektronik til hjemmet på lydogbillede.dk

Test af Apple iPad mini 4

05-01-2016: Anmeldelse: iPad mini er omsider slankere, lettere og hurtigere - og det gør den til den bedste af sin slags Læs artikel

Nyhed: Nu pibler det frem med apps til Apple Watch

03-04-2015: Den officielle lancering af Apple Watch er blot få uger væk, og et væld af apps er allerede tilgængelige. Læs artikel

Test: Vi har prøvet Apple Watch – igen!

10-03-2015: For anden gang har Apple præsenteret sit smart-ur. Denne gang for alvor, for uret kommer i butikkerne i løbet af et par måneder. Bare ikke i Danmark. Læs artikel

Test af syv nye smartphones

14-07-2016: Vi opsummerer indtrykkene af årets nye mobiltelefoner og finder deres unikke fordele, så du kan vælge den helt rigtige. Læs artikel

Test af Huawei Watch og Samsung Gear S2

09-02-2016: Huawei Watch ser dyrt ud, og det er det også, mens Samsung Gear S2 er blandt de bedste smart-ure på markedet. Læs artikel

Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...