Find mere om:
Nyhed: Spring rejsebøvlet over med Apples.. | elektronik.guide.dk

Nyhed: Spring rejsebøvlet over med Apples armbåndsur

Lad pung og mobiltelefon ligge i lommen, mens du springer lufthavnskøen over eller rykker direkte ind på hotelværelset. Digital trend-ekspert guider til Apple Watch.

Æble-familiens lille nye medlem, Apple Watch, kan måske virke som en overflødig og dyr dingenot ved siden af mobiltelefon, tablet og computer.

Og med priser fra 2.340 kr. for den billigste sportsudgave til 114.000 kr. for en liret luksusudgave i 18 karat guld er der heldigvis heller ikke tale om en absolut nødvendig udvidelse af den digitale portefølje.

Men rejser man ofte, kommer armbåndsuret til sin ret, fortæller TV 2 Beeps redaktør David Guldager. Han har testet uret, der bliver lanceret i Danmark senere på året og måske allerede inden sommerferien.

”Hvis du er vant til at bruge din mobiltelefon, når du rejser, så bliver det endnu mere bekvemt med uret. I stedet for at famle rundt i lommerne eller tasken, når du for eksempel skal tjekke ind i lufthaven eller gennem security, så har du alle de informationer, du skal bruge, lige ved hånden,” siger han.

David Guldager nævner en række punkter på rejsen, hvor Apple Watch gør livet lettere, forudsat at du samtidig har en iPhone med internetadgang.

Planlæg rejsen med TripIt

Rejseappen TripIt kan downloades gratis i iTunes eller købes for 330 kr. for Pro-udgaven med flere features. Når du har booket fly, hotel og eventuel udlejningsbil, forwarder du bekræftelserne til din TripIt-app, som organiserer alle de relevante detaljer omkring din rejse.

Solstråler i en app

”Inden du tager af sted, kan du starte med at organisere rejsen på uret. Jeg bruger selv TripIt, som holder styr på det hele for dig. Appen fortæller dig blandt andet, hvornår du skal af sted, og hvilke informationer, du skal bruge undervejs.”

Bestil taxa eller Uber på stedet

Før du er nået frem til lufthavnen og har checket din baggage ind, kan det være svært at slappe af. Med rejsegods bestående af kuffert, pas, pung og mobiltelefon er der meget at holde styr på, inden du kan sætte dig til rette i flysædet. Med Apple Watch kan du starte med at bestille en taxa eller privat biltur med appen Uber.

”Når du står og skal bruge en taxa eller en Uber, kan du bestille den med et enkelt tryk på uret. Derefter bliver du hentet på det sted, du befinder dig. Det er en rigtig smart og nem måde at starte rejsen på.”

Check-in med Passbook

Apples Passbook er en indbygget app på hjemmeskærmen, som lagrer billetter, boardingkort og rabatkuponer. Ved hjælp af QR-stregkoder kan du scanne dine elektroniske dokumenter via appen, så du ikke behøver at have et eneste stykke papir med.

”Flere af de store flyselskaber benytter sig af Apples Passbook, som også er på iPhone. Med Passbook har du dine billetter og boardingkort liggende på uret. Og når du skal tjekke ind, rækker du bare hånden frem og scanner QR-kode, så du ikke behøver at finde din mobiltelefon frem.”

Book hotel i en fart

Booking Now er den første app til Apple Watch, der tillader brugeren at booke overnatninger direkte fra armbåndsuret. Appen trækker på søgemaskinen Booking.com, der råder over 625.000 hoteller og udlejningsejendomme.

Sådan afslører du falske hotelanmeldelser

”Hvis du er en spontan type, der er taget af sted uden at vide, hvor du skal bo, så er Booking Now en ret genial app. Med et enkelt tryk på uret kan du finde et hotel i nærheden til standardpris. Det er en af få apps, hvor du kan bestille og betale på én gang.”

Find vej med Apple Maps

Vejvisning kommer man som bekendt ikke uden om i en fremmed by. Store uhåndterbare papirkort har den digitale udvikling overflødiggjort – og med Apple Watch behøver du ikke engang at kigge på en skærm. Uret sender en impuls til dit håndled, når det er tid til at dreje til højre og venstre.

”Når du skal ud og opleve byen, så har du jo behov for et kort. Med armbåndsuret har du adgang til Apple Maps, som jeg synes, er blevet bedre i forhold til tidligere. Og samtidig ved du altid, hvad klokken er i den tidszone, du befinder dig i, fordi uret har adgang til nettet.”

Betal – måske - med Apple Pay

Sidste år lancerede Apple sin egen betalingsløsning, svarende til de danske bankers MobilePay- og Swipp-apps, der gør det muligt at betale med iPhone eller Apple Watch i butikker. Indtil videre er Apple Pay dog ikke nået til Europa. Men David Guldager regner med, at det sker inden længe.

Tag tolk med på ferien

”Jeg kunne godt forestille mig, at Apple Pay bliver tilgængeligt for danskerne, når armbåndsuret bliver lanceret herhjemme. Og så behøver du hverken pung eller telefon. Sådan er det allerede i USA, hvor du kan stå på McDonalds eller et hvilket som helst andet sted og betale uden at skulle have noget om af lommen.”

Test af Samsung Gear S2

13-06-2016: Ideen er god, men børnesygdommene er mange. Læs artikel

Test af Apple Watch

19-05-2015: Apple Watch er et lækkert produkt fuldt af børnesygdomme. Læs artikel

Nyhed: Nu pibler det frem med apps til Apple Watch

03-04-2015: Den officielle lancering af Apple Watch er blot få uger væk, og et væld af apps er allerede tilgængelige. Læs artikel

Test: Vi har prøvet Apple Watch – igen!

10-03-2015: For anden gang har Apple præsenteret sit smart-ur. Denne gang for alvor, for uret kommer i butikkerne i løbet af et par måneder. Bare ikke i Danmark. Læs artikel

Nyhed: Her er LG’s lækre smartwatches

12-09-2014: LG lancerer G Watch R og en minimodel af smartphone-flagskibet G3. Læs artikel

Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...