Anmeldelse:
Anmeldelse: 5 out of 6
Find mere om:
Test af Motorola Moto G - 3. generation | elektronik.guide.dk

Test: Motorola Moto G (3rd) - Gennemført lavpristelefon

Anmeldelse: Moto G er navnet på Motorolas serie af budgetvenlige og slagkraftige telefoner, og denne tredje udgave af G'eren er bestemt ingen undtagelse.

Smartphone
Motorola Moto G (3. generation)
Motorola

Motorola har siden sit samarbejde med Google haft succes med at skabe gode, solide og ikke mindst prisvenlige telefoner. Denne evne er fortsat under de nye ejeres, Lenovos, vinger, og endnu engang kan der præsenteres et stærkt line-up af smarte og funktionelle telefoner.

Motorola har i denne omgang præsenteret to nye Moto X’er, henholdsvis X play og X style, samt den for denne test relevante mobil, Moto G. G’et i navnet står for ’global’, og illustrerer i alt sin enkelthed, at der her er tale om en telefon, som er henvendt til alle og enhver.

LÆS OGSÅ: Motorola lancerer elegant Moto X Style og billigere Moto X Play

Motorolas primære fokus ligger på økonomisk fremadstormende lande såsom BRIK-landende, og det nu kinesisk ejede firma har i den grad fat i noget. I en verden, hvor de fleste topproducenter placerer sig i prisklasser over 5.000 kr., er der reelt noget at komme efter for Motorola. Moto G forventes at placere sig i omegnen af 2.000 kr., og altså langt mindre end toptelefonerne.

Det er da også af denne grund, at Moto G, på trods af de større og dyrere Moto X’er, må opfattes som Motorolas klare flagskib, da den i de senere år har haft den største betydning for firmaet. Nu er spørgsmålet bare, om den tredje udgave af denne serie kan leve op til forventningerne fra sine to forgængere.

LÆS OGSÅ: Motorola Moto G 2015 (3. gen) - De første indtryk [WEB-TV]

Moto_G_Black_Front_Back.jpg

Specifikationer:

Mål: 142,1 x 72,4 x 11,6 mm

Vægt: 155 g

Skærm: 5.0” 720 x 1280 pixels, 294 PPI

Kamera: 13 MP og 1080p videooptagelse med 30 fps, 5 MP frontkamera

Ydelse: 1,4 GHz quad-core Snapdragon 410, Adreno 306 grafik, (1GB RAM eller 2 GB RAM)

Software: Android 5.1.1

Netværk: 4G LTE, 3G og 2G

Batteri: 2.470 mAh

Lager: 8 eller 16 GB + micro-SD op til 32GB

Pris: Cirka 2000 kr. (intet officielt endnu)

Øvrigt: Frontvendt højtaler, vandtæt med IPX7-teknologi (30min ved en meters dybde)

Moto_G_Colors_Back_Paint.jpg

Et solidt, men lidt kedeligt look

Det er tydeligt stadfæstet, at der med Moto G ikke er tale om nogen high-end mobil. Med sit lidt robuste og buttede plastikydre, så placerer denne 5 tommer store telefonen sig ikke i en designmæssig topkategori.

Ikke desto mindre så giver denne byggeform mulighed for at fjerne bagcoveret, som derved åbner op for en SD-kort indlæser med op til 32 GB ekstra lagerplads. Derudover har bagklappen et lækkert plastik-finish, som med sine riller giver et rigtig godt greb om telefonen, og om et sidste lækkert touch har Motorola inkluderet deres ikoniske ’M’ bagtil.

LÆS OGSÅ: Motorola Moto G (2nd): Mellemklasses budgetmobil [TEST]

Telefonen ligger som nævnt godt i hånden, og det er nemt at nå både on/off-knappen samt volumenknapperne. Jackstick-indgangen sidder i toppen af telefonen, og i modsatte ende findes den sædvanlige micro-USB indgang til opladning og tilslutning til computeren.

Selvom den kan skilles ad bagtil, så kan Moto G faktisk boltre sig af at være vandtæt. Ifølge Motorola betyder dette, at man med den såkaldte IPX7-teknologi kan have den ved 1 meters dybde i cirka 30 min, uden at skulle bekymre sig om vandskader.

LÆS OGSÅ: Motorolas næste Moto G bliver vandtæt

Det er dog alligevel lidt spændende at smide en ellers velfungerende telefon i vasken, men Motorola holder, hvad de lover, og den overlevede fint den lille svømmetur.

Moto_G_Black_Front_Underwater.jpg

Performance for alle pengene

Udover deres egen app Moto, har Motorola ikke pillet for meget ved telefonens software, og denne meget rene androidoplevelse giver associationer til Nexus-lignende tilstande. En ting som mange, inklusiv mig selv, i den grad sætter pris på. Telefonen kører den seneste version af Android Lollipop, og hele oplevelsen omkring telefonen er yderst veludført.

Inde under denne lille fætter gemmer sig en firekernet 1,4 GHz Snapdragon 410 processor, som er af en yderst imponerende kaliber, set i forhold til prisen. Reaktionstiden er yderst tilfredsstillende, og jeg oplevede ingen større forsinkelse, når jeg f.eks. browsede nettet eller spillede tunge spil.

LÆS OGSÅ: Motorola Moto G anmeldelse: Urimeligt meget for pengene [TEST]

Det skal dog siges, at testmodellen er den ”lille” model med kun 1 GB RAM, så oplevelsen vil kun blive bedre ved den større udgave, der inkluderer dobbelt op på RAM.

Moto_G_Black_Front_Lifestyle(2).jpg

Strøm til hele dagen, og mere til

Med en størrelse på hele 2.470 mAh, så er batteriet noget af det, der gør Moto G til en vinder. Den har en utrolig god standby-tid, og ved mindre brug har den faktisk kunnet overleve to dage uden opladning.

Men ikke engang på dage med et stort brug, har jeg været i nærheden af at gøre det af med batteriet. Det er endda dage, hvor jeg har pendlet en del og derfor har brugt telefonen til alt lige fra musikstreaming til at spille Angry Birds.

LÆS OGSÅ: Hvilken mobil lader hurtigst op?

Batteriet er klart en af mine favoritfunktioner ved telefonen, og det er blandt andet det, der gør Moto G særdeles attraktiv for netop den prisbevidste og funktionsorienterede forbruger.

Moto_G_Black_White_Hero.jpg

Fang hverdagen

Selvom der er tale om en budgettelefon, så er kameraet alligevel rimelig acceptabelt. Moto G er udstyret med en kameralinse på 13 MP, som er taget direkte fra Nexus 6. Der er dog ingen optisk billedstabilisering eller 4K video som i Nexus’en.

Med det sagt, så fungerer kameraet faktisk helt udmærket, og der er mange indstillingsmuligheder og funktioner for at fange nogle lækre billeder. Det er dog ret uskarpt når der zoomes ind, og auto-fokus funktionen er ikke altid spot on.

LÆS OGSÅ: Motorola afslører ny Moto G med kamera i topkvalitet

Men så igen, Moto G skal ikke sammenlignes med telefoner i topklassen, og alt i alt leverer kameraet en udmærket præstation. Nuvel det bliver aldrig billeder, som skal op og hænge, men til et par billeder på Instagram og nogle Snaps, ja så er det helt i orden.

Toolbox - Mobilsiden - Moto G (3rd Gen.) optagelse

Moto_G_Black_Front.jpg

Skærmen følger prisen

Indtil nu kan man måske undre sig over, hvor det helt præcist er, at Moto G falder fra i forhold til de dyre førsteklassestelefoner. Nuvel, den ligger i den lave ende af de øvre kategorier, men den er jo heller ikke helt på dybt vand.

Skærmen er dog et sted, hvor Motorola har skåret noget fra i forhold til topmobilerne. Med et display med kun 720 x 1280 pixels, er der ikke forbedret noget på denne front siden den sidste model. Skærmoplevelsen er ikke helt horribel og dens farver virker naturlige og veludførte, men tages der et nærmere kig, så kan man tydeligt se pixeleringen.

LÆS OGSÅ: Test: iPhone har den bedste touchskærm

Men også her må det dog slås fast, at du med en telefon i denne prisklasse, alligevel får meget for pengene.

Moto_G_Black_Front_Display.jpg

Ekstra smarte funktioner

Det er generelt begrænset, hvad man kan forvente af en telefon til under 2.000 kr., og over hele linjen lever Moto G mere end op til disse.

Moto G kommer som udgangspunkt i en hvid og sort udgave med en fjernbar bagkapsel. Dog stopper festen ikke her. Du kan med Motorolas egen side, den såkaldte ”Moto Maker”, skabe flere tusinde af forskellige varianter, med forskelligt farvede bagcovers og kameraområder.

Der er ingen NFC-chip at finde i Moto G, og hvis der var tale om en high-end Android telefon, ville dette vække ramaskrig, men det er det jo netop ikke.

LÆS OGSÅ: Motorola: Specifikationer gør ikke vores liv bedre

I stedet kan man glæde sig over, at man for sine velspenderede penge får en 5 tommer stor vandafvisende telefon med 4G hastighed, et 13MP kamera, mulighed for ekstra lagerplads, og et batteri der slår de fleste andre i sin klasse med flere længder.

Derudover er telefonens højtaler yderst accepttabel, og det faktum, at den er frontvendt, er et stort plus i min bog. Det er ikke den mest rene lyd, men den kan spille urimelig højt, og dens placering er strategisk god, da man aldrig rigtig dækker for lyden.

Moto G er også udstyret med andre smarte funktioner, der gør oplevelsen omkring telefonen lidt ekstra lækker. Med Motorolas præinstallerede app Moto, har du mulighed for at indstille smarte og intuitive bevægelsesfunktioner, som ved en bestemt bevægelse aktiverer dele af mobilen. Eksempelvis kan du hurtigt fange øjeblikket ved at dreje telefonen to gange og derved aktivere kameraet.

LÆS OGSÅ: Motorola Moto 360: Uret du ikke behøver [TEST]

Moto_G_Shells.jpg

Konklusion

Der er altså ingen tvivl om, at Moto G er et fantastisk godt køb. Det er meget svært at finde værdige konkurrenter til denne gode middelklasse-telefon, der hverken sprænger pengepungen eller smartphone-oplevelsen. Moto G er eminent på de fleste parametre, og de enkle punkter, hvor den ikke er helt oppe at ringe, de kan forventes til prisen.

Moto G er telefonen til dig, der ikke føler det nødvendigt at have toppen af poppen i mobilverdenen, men som kan nøjes med en helt igennem tilfredsstillende og brugbar mobiltelefon.

Få den bedste pris på Moto G (2015) på mobilpriser.dk

Fordele:

  • Yderst fordelagtig pris

  • Imponerende batteri

  • Generel god performance

  • Vandtæt

Ulemper:

  • Lidt klodset design

  • Kun 720p

  • Kun 8 GB lager og 1GB RAM (lille model)

Partner

mobilsiden_logo_med_hymanoid (1).png

Denne artikel er blevet til i samarbejde med Mobilsiden.
Læs test af alle mobiler og nyheder om telefoni og gadgets på mobilsiden.dk

Test af syv nye smartphones

14-07-2016: Vi opsummerer indtrykkene af årets nye mobiltelefoner og finder deres unikke fordele, så du kan vælge den helt rigtige. Læs artikel

Test af Sonxy Xperia X Performance

12-07-2016: Sonys ultimative smartphone for 2016 har vist sig at være lidt af en skuffelse. Der er nogle lyspunkter, men skuffelserne kan nævnes i flæng. Læs artikel

Test af Huawei Mate 8

02-04-2016: Huawei Mate 8 er lige så kraftig som en dyr bærbar computer. Læs artikel

Test: Her er de bedste smartphones i mellemprisklassen

06-12-2015: Står der ny mobil på ønskesedlen, og vil du have det gode kompromis mellem pris og kvalitet, er der spændende tilbud at hente i mellemklassen. Læs artikel

Test af Nexus 6P

12-11-2015: Nexus 6P vil stå konkurrencedygtigt i det nye mobilår med sin sublime byggekvalitet, fantastiske skærm og hæsblæsende ydelse. Læs artikel

Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...