Find mere om:
Produkt-orgie fra Sony Mobile | elektronik.guide.dk

Produkt-orgie fra Sony Mobile

Sony lancerede både tre nye mobiler og fire produkter til Internet of Things på mobilkongressen i Barcelona.

Sony Mobile har i dag lanceret en helt nye serie af smartphones. Som regel har Sonys mobiler heddet noget med Xperia Z, og vi har da også testet et par Xperia M-modeller, men i dag så Xperia X-serien (Xperia XA, Xperia X og Xperia X Performance) så dagens lys, og der er klare forskelle på den nye X-serie, og de gamle Z-modeller.

DSC02804-kopi.jpg

Der er blevet gjort mere ud af design, kamera og batterilevetid, og til gengæld har vandtætheden, som har været en fast bestanddel hos Z-modellerne, måttet lade livet.

DSC02867-kopi.jpg

Alle Xperia X-mobiler kommer med såkaldt ”Predictive Hybrid Autofocus”, en teknologi, der er udviklet i samarbejde med Sony’s ingeniører til systemkameraet. Den nye teknologi følger motivet på billedet, sporer dets bevægelse og holder konstant motivet i fokus. Kort og godt skal man altså lynhurtigt kunne tage billeder af personer eller objekter i bevægelse, og det lod til at virke helt efter hensigten, da vi prøvede det på Sonys stand lige efter dagens pressemøde.

DSC02881-kopi.jpg

Udover at Xperia X-serien har et batteri, som i følge Sony Mobile holder i op til to døgn, har firmaet sammen med Qnovo i Xperia X og Xperia X Performance implementeret såkaldt adaptiv opladning – en teknik, som giver smartere opladning ved at registrere, når batteriet har brug for at oplades hurtigt, eller når det kan oplades langsommere og mere forsigtigt, som fx over en hel nat.

LÆS OGSÅ: Nu er HTC klar til virtual reality

Xperia XA er seriens mellemklassemodel, men er sjovt nok den eneste med kant-til-kant skærm, som gør denne mobil lidt anderledes end noget andet, vi tidligere har set fra Sony Mobile. Den har 5” skærm med 720p HD-opløsning, Mediatek Helio P10 64 bit octa-core processor og 2 GB RAM.

Xperia X Performance Black.jpg

Kameraet er på 13 MP med Sony Exmor RS billedsensor, mens frontkameraet er på 8 MP og kommer med 88 graders vidvinkelobjektiv.

Af indbygget lager er der 16 GB, som kan udvides via microSD-kort.

Både Xperia X og Xperia X Performance kommer med 5” skærm med 1080p Full HD-opløsning, og på kamerafronten er de to modeller også ens, hvilket indebærer, at mobilerne er udrustet med en stor 1/2.3” Exmor RS-sensor med en opløsning på 23 MP. Frontkameraet er på 13 MP.

Xperia X har Snapdragons 650 hexa-core 64 bit processor, mens Xperia X Performance kommer med den nyeste Snapdragon 820 64 bit quad-core processor. Begge modeller har 3 GB RAM og 32 GB indbygget lager, der selvfølgelig kun udvides via microSD-kort.

Audiofile vil glæde sig over, at både X og X Performance understøtter højopløste lydformater som LDAC, FLAC og ALAC.

LÆS OGSÅ: Huawei tager kampen op mod Microsoft

DSC02893-kopi.jpg

Pris og tilgængelighed:

  • Xperia X lanceres ved månedsskiftet maj/juni med en forventet pris omkring 4.500 kr.
  • Xperia XA lanceres i juni med en forventet pris omkring 2.500 kr.
  • Xperia X Performance lanceres ved månedsskiftet juni/juli med en forventet pris omkring 5.500 kr.

Samtlige modeller lanceres i farverne hvid, sort, lime gold og rose gold. Til hver model findes forskellige typer covers i matchende farver.

Internet of Things

Udover telefonerne i Xperia X-serien fremviste Sony også flere smarte produktkoncepter under varemærket Xperia.

Xperia Ear er en trådløs øresnegl, som gør det muligt at udføre nogle af de opgaver og få de informationer, man ellers må kigge på sin smartphone for at klare. Xperia Ear forsyner brugeren med informationer om f.eks. aftaler, vejret og de seneste nyheder, og med stemmestyring kan man bede Xperia Ear om at ringe, Google, notere eller vise vej.

DSC02826-kopi.jpg

Xperia Ear kobles sammen med din Android-telefon via NFC og Bluetooth. Efter pressemødet oplyste Sony Mobiles skandinaviske medarbejder, at man stærkt regner med at kunne lancere Xperia Ear inden sommerferien.

Xperia Eye er et kamerakoncept, som man har hængende om hals eller siddende i kraven for at kunne dokumentere sin hverdag i høj kvalitet. Kameraet er i den mindst tænkelige størrelse, men skal komme med en 21 MP Exmor RS-sensor, mens en avanceret vidvinkeloptik skal fange billeder i et stort og naturligt synfelt.

LÆS OGSÅ: Nytænkning fra LG

Derudover kan kameraet indspille i 4K samt livestreame video.

Xperia Projector tager familiens vægkalender ind i den digitale online-alder. Ved at projicere et interaktivt billede på væggen kan Xperia Projector dele nyheder, kalendere og anden information med hele familien. Med touch, bevægelser og stemmekommando styrer man Xperia Projector præcis som en smartphone.

DSC02917-kopi.jpg

Xperia Agent skal være en slags personlig assistent og er udviklet til at forsyne brugeren med brugbare informationer og anbefalinger. Ved stemmekommandoer kan man via Xperia Agent blandt andet styre anden elektronik i hjemmet. Xperia Agent har et indbygget kamera og en projektor, der ligesom Xperia Projector projicerer indholdet på hvilken som helst glat overflade.

DSC02907-kopi.jpg

Det vides endnu ikke, hvornår Xperia Eye, Xperia Projector og Xperia Agent kommer på markedet.

Partner

DK_LB_Logo_2015.jpg

Denne artikel er blevet til i samarbejde med magasinet om forbrugerelektronik Lyd & Billede.
Læs flere nyheder og test om gadgets og elektronik til hjemmet på lydogbillede.dk

Test af syv nye smartphones

14-07-2016: Vi opsummerer indtrykkene af årets nye mobiltelefoner og finder deres unikke fordele, så du kan vælge den helt rigtige. Læs artikel

Test af Sonxy Xperia X Performance

12-07-2016: Sonys ultimative smartphone for 2016 har vist sig at være lidt af en skuffelse. Der er nogle lyspunkter, men skuffelserne kan nævnes i flæng. Læs artikel

Test af Sony Xperia E4

27-03-2015: Anmeldelse: Sonys seneste budgetmobil, Xperia E4, er langt bedre end prisskiltet antyder, men alligevel vil du aldrig glemme at den er en billig sag. Læs artikel

Nyhed: Det vrimler med billige mobiler og tablets

04-03-2015: Det er ikke kun dyre smartphones og tablets, som ser dagens lys på MWC 2015. Her er et overblik over alle de billige modeller, vi har set. Læs artikel

Test af Sony Xperia Z3

15-09-2014: Z3 leverer en fremragende mobiloplevelse. Sony slår med Z3 de fleste af konkurrenterne. Selv Samsung må se sig slået. Læs artikel

Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...