Find mere om:
Test: Mini-mobiler med masser af power | elektronik.guide.dk

Test: Mini-mobiler med masser af power

Er en 5 tommer skærm for stor til dig? Så er en mini-mobil måske det rigtige valg. Den har mindre skærm, men kan stort set det samme som de store mobiler. Priserne er tilmed væsentlig lavere. Vi tester tre af slagsen.

Mange af de nyeste smartphones har skærme med en størrelse på omkring 5".

Det er fint for nogle, men for stort for mange andre mobilbrugere, der synes, de fylder for meget i lommen og i hånden. Derfor er det blevet almindeligt med mini-udgaver af de mest populære mobiler.

Skærmstørrelsen er typisk 4,3". Det er en anelse større end iPhones 4" og for mange den ideelle størrelse, da det gør det nemmere at betjene mobilen med én hånd.

Til gengæld har skærmene heller ikke samme høje opløsning som på de store modeller. Typisk er opløsningen HD (720p), hvilket imidlertid stadig giver en rigtig god pixeltæthed, når man har at gøre med så relativt små skærme.

Ikke så stærke som de store

Ud over reduceret skærmkvalitet må man leve med en række andre kompromiser, når man køber en mini-mobil.

Processoren er typisk sløvere - ofte er der tale om en dual core - mens der ligeledes er mindre ram og mindre lagerplads. Kvaliteten af kameraerne er som regel heller ikke den samme som i de store top-modeller.

Blandt deltagerne i denne test er det kun Sonys mobil, der har lige så gode specifikationer som den store version af mobilen. Faktisk overtrumfer den ligefrem sin storebror på visse punkter.

Lavere priser

Kompromiserne kompenseres dog i rigelig grad af de små mobilers pris, som er væsentligt lavere end på de store udgaver. Ofte er der tusind kroner eller mere at spare.

Eftersom flere af mobilerne tilmed har været på markedet et stykke tid, er de nu ved at være nede i et prisleje, der med lidt god vilje kan betegnes som direkte "lavt".

Læs testene her:

HTC One Mini

Samsung Galaxy S4 Mini

Sony Xperia Z1 Compact

LG G2 Mini – en skrumpet topmodel

Test af syv nye smartphones

14-07-2016: Vi opsummerer indtrykkene af årets nye mobiltelefoner og finder deres unikke fordele, så du kan vælge den helt rigtige. Læs artikel

Test af billige smartphones

13-08-2013: Hvor meget smartphone får man egentlig for pengene, hvis man ikke vil kaste hele børneopsparingen efter en af markedets topmodeller? Læs denne test af smartphones til budgetpriser og få svaret. Læs artikel

Test: Her er de 3 bedste stor-skærms smartphones

06-12-2013: Vi har testet de tre førende phablets på markedet, og kårer her den bedste. Læs artikel

Test: Otte kvalitets-smartphones

09-08-2012: Her finder du den rette smartphone for dig denne sommer. Læs artikel

Test: De bedste mobiler lige nu

04-07-2014: Uanset hvad der er vigtigt for dig – godt kamera, stor skærm, god lyd eller rimelig pris – så har vi fundet den perfekte telefon til dig. Læs artikel

Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...