Anmeldelse:
Anmeldelse: 6 out of 6
Find mere om:
Test af Samsung Galaxy S6 | elektronik.guide.dk

Test af Samsung Galaxy S6

Med Galaxy S6 har Samsung lagt tidligere tiders plastic bag sig og præsenterer nu luksuriøs mobiltelefon i robust aluminium og glas

Smartphone
Samsung Galaxy S6
Samsung

Plus:

Tillidsvækkende, luksuriøst og let design. Fremragende, ekstremt højopløst skærm samt fantastisk kamera. Utrolig ydelse og alligevel god batterilevetid.

Minus:

Ingen plads til hukommelseskort og den er ikke længere vandtæt. Lyden er middelmådig. Pulsmåleren kan kun bruges, når man står stille.

Galaxy S5 solgte ikke nær så godt, som Samsung havde håbet. Med Galaxy S6 er den sydkoreanske gigant derfor startet forfra med designet. Væk er al plastic, og i stedet har vi fået en sej, moderne smartphone, der føles som et premium-produkt, der matcher prisskiltet.

Samsung har også lyttet til kritikken og fjernet unødvendige apps og features, og i stedet stoppet telefonen med ny teknologi og praktiske funktioner.

Udseende og design

Rammen er lavet af ekstra holdbart aluminium, der gør hele telefonen hård og stiv, hvilket man ikke er vant til fra Galaxy S. Både for- og bagside er af Gorilla Glass 4, og bagsiden har en lækker glinsende farveeffekt. Volumen- og power-knapperne er godt placeret og giver en rar fornemmelse. I det hele taget virker telefonen som et kvalitetsprodukt.

Skærm

Samsungs OLED-skærme var allerede i en klasse for sig, og den nye er også blevet lysere, hvilket giver fremragende sortniveau og kontrast. Vi får også usædvanlig korrekte farver.

Kamera

Alt skidtet er fjernet fra kamerabrugerfladen, og i stedet har vi fået nyttige funktioner som fuldt manuelle indstillinger – inklusive lysmåling – og endda følgefokus. En sand fornøjelse for fotointeresserede.

Galaxy S6 har samme fremragende sensor, som der sad i Note 4, men har fået et nyt objektiv med en blænde på kun f/1.9. I kombination med optisk billedstabilisering giver det glimrende betingelser for at tage gode billeder i svagt lys.

Vores testbilleder af en middagstallerken blev da også fremragende - selv i hyggebelysning med meget lidt billedstøj og relativt mange detaljer. Takket være infrarød måling får du til og med god farvetemperatur. Udendørs får man velbelyste billeder med fin detaljegengivelse. Desuden starter kameraet lynhurtigt med et dobbelttryk på hjemknappen.

Kort sagt et af de allerbedste mobilkameraer vi har testet.

SM-G920F_026_Combination-1_Gold_Platinum.jpg

I brug

Der er blevet renset ud i TouchWiz-brugerfladen, som er blevet væsentlig forenklet. Borte er underlige funktioner, som ingen brugte, og tilbage står praktiske funktioner som muligheden for at have flere vinduer åbne samtidig.

Fingeraftrykslæseren på hjemknappen er langt om længe blevet forbedret, så man ikke behøver at trække fingeren hen over den. Bare sæt fingeren på - ligesom på iPhone - og det virker lige så godt. Pulsmåleren har derimod det samme problem som før, nemlig at man skal stå stille for at bruge den.

SM-G920F_014_R-Front-dynamic_Black_Sapphire.jpg

Ydelse

Indvendig sidder Samsungs ottekerners Exynos-processor, der har den fordel, at den ikke bliver lige så varm som konkurrenternes Snapdragon 810. Desuden er den hurtig som bare fanden. En Browsermark-score på 2.651 og en Geekbench-score på 1.410 i single-core er det hurtigste af nogen Android-telefon, og 4.652 i multi-core er det hurtigste nogensinde.

Batteriet holder timer ved fuld belastning, og vi anslår batterilevetiden til to dage. Desuden oplades den meget hurtigt.

SM-G920F_002_Back_White_Pearl.jpg

Konklusion

Med Galaxy S6 har Samsung lagt tidligere tiders plastic bag sig og præsenteret en luksuriøs mobiltelefon i robust aluminium og glas. Skærmen er tilpas stor med ekstrem opløsning og fremragende billedkvalitet. Kameraet har fået praktiske manuelle indstillinger, men tager også i automatisk tilstand fantastisk gode billeder. Det er den hurtigste telefon, vi har testet, men alligevel er batterilevetiden rigtig god.

Kort sagt: Samsung er tilbage på toppen med en smartphone, der virkelig giver besiddetrang.

Læs hele testen hos Lyd & Billede

  • Operativsystem: Android 5.0.2
  • Skærm: 5,1" S-AMOLED, 1440 x 2560, 577 ppi
  • Processor: 1,5/2,0 GHz Exynos 7420 octa-core
  • Hukommelse: 3 GB RAM / 32-128 GB lager
  • Kamera: 16 MP f/1.9 + 5 MP
  • Trådløst: 4G LTE, Wi-Fi ac, Bluetooth 4.1 aptX, ANT+, NFC
  • Mål og vægt: 143 x 71 x 6,8 mm / 138 g
  • Batteri: 2550 mAh, hurtigopladning, trådløs opladning
  • Pris: 5.500-7.500 kr.
  • Web: samsung.dk

Test af Samsung Galaxy S6

11-03-2015: Samsung seneste S-mobil er ikke bare uhyre skarp, den er slår også rekorder på kontrast, farvekvalitet og lysstyrke ifølge DisplayMate. Læs artikel

Test af Samsung Galaxy A5

16-02-2015: Med den mellemstore pengepung i tankerne, har Samsung sammenskruet en positiv oplevelse med A5. Læs artikel

Test af syv nye smartphones

14-07-2016: Vi opsummerer indtrykkene af årets nye mobiltelefoner og finder deres unikke fordele, så du kan vælge den helt rigtige. Læs artikel

Nyhed: 360 graders video er det nye sort

01-03-2016: I hvert fald hvis man spørger Samsung, LG og Mark Zuckerberg! Læs artikel

Test af Samsung Galaxy S6 Edge plus

04-09-2015: Galaxy S6 Edge+ er netop ankommet i butikkerne, og Samsung har leveret et hit – men den er dyr. Læs artikel

Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...