Anmeldelse:
Anmeldelse: 5 out of 6
Find mere om:
Test af Samsung Galaxy S6 Edge plus | elektronik.guide.dk

Anmeldelse: Samsung Galaxy S6 Edge+ - Den bedste phablet du kan få

Samsung tager sin hidtil bedste telefon og gør den endnu større. Det kommer der endnu et mobilhit ud af.

Samsung S6 Edge er indtil videre årets absolutte topscorer. Med eminent ydelse, glimrende kamera og et futuristisk design, der får enhver anden mobil til at se bedaget ud, imponerer S6 Edge både redaktionen og på butikshylderne.

Når Samsung tager denne glimrende opskrift og gør den både større og tyndere, er der grund til at glæde sig.

Navnet er næsten uændret. Den får bare et lille ekstra plus smækket bag på, men bag det lille plus gemmer sig en mægtig telefon.

LÆS OGSÅ: Samsung Galaxy S6 Edge - Værd at begære

Galaxy-S6-edge+_front_Gold-Platinum.jpg

Specifikationer Samsung Galaxy S6 Edge+:

 • Mål: 154,4 x 75,8 x 6,9 mm, 153 g
 • Skærm: 5,7” Quad HD AMOLES, 518 PPI
 • Ydelse: Exynos 7420 octa-core (4x2,1 GHz + 4x1,5 GHz), 4 GB RAM
 • Kamera: 16MP 1/2,6" sensor, f/1,9 optik med OIS, 4K video, 5MP frontkamera
 • Lager: 32 eller 64 GB + 100GB OneDrive cloud-lager
 • Netværk: 2G, 3G, 4G cat 9. (450 mbps)
 • Øvrigt: Pulsmåler, fingeraftrykslæser, fås i sort, sølv, guld
 • Pris: fra 6.999 kr.

Galaxy-S6-edge+_back_Gold-Platinum.jpg

Lad os starte med det åbenlyse. S6 Edge+ er stor. Som i Samsungs Note-telefoner bredder skærmen sig over 5,7 tommer, hvilket placerer den hinsides almindelige mobiltelefoner og rykker den op i den såkaldte phablet-klasse.

Men selvom den er betragteligt større, forstår Samsung at forfine det nydelige Edge-design yderligere.

Kanterne omkring displayet er nu endnu smallere, så hele molevitten nu kun er 75,8 mm bred – lige akkurat smal nok til at kan holdes med en hånd.

LÆS OGSÅ: Samsung Galaxy S6 Edge overlever voldsom drop test

Faktisk er den et par millimeter smallere og kortere end Apples iPhone 6S Plus, hvilket er noget af en bedrift, fordi skærmen på den nye Galaxy er større.

Ser du Edge fra siden, optræder den nærmest som en streg i luften. Samtidig er vægten hele 40 g lavere end i Apples flagskib – hvilket samlet set gør telefonen forfinet, bogstaveligt talt.

At den er let, betyder dog ikke at den virker skrøbelig. En stærk aluminiumsramme løber omkring det buede display og stiver telefonen af, mens både for- og bagside beskyttes at det nyeste og stærkeste Gorilla Glass 4.

Strammere design

Lægger du S6 Edge og Edge+ side om side, vil du hurtigt bemærke, at der er tale om en forvokset Edge. Det er meget tæt på sandheden, men små detaljer er dog værd at bide mærke i.

Zoomer du ind på aluminiumsrammen, er denne eksempelvis trukket op af antydningen af et buk på langs. Samtidig er Edge+ mindre afrundet for oven og neden, hvilket strammer op om designet.

Volumen, power- og home-knapper, samt finishen er dog fuldstændigt uændrede. En smart detalje er dog, at du kan trippelklikke på homeknappen for at få en formindsket version af skærmen, hvor alt kan nås med en hånd. En anden smart feature er splitscreen som kan tilgås fra multitasking-knappen.

SE OGSÅ: Samsung Galaxy S6 og S6 Edge videotest [WEB-TV]

Home-knappen er fast inventar i Samsung telefoner, men huser, som hos Galaxy S6, en velfungerende fingeraftrykslæser, der kan bruges til at låse mobilen op, men også i samarbejde med Samsung Pay, når betalingsløsningen en gang kommer til Danmark.

Farvepaletten er nærmest den samme som i S6 Edge. Du kan vælge mellem sort, hvid eller guld. Den eneste forskel er, at den fine smaragdgrønne version byttes ud med en ”titanium silver” - med et blankt, spejllignende finish.

LifeStyle 23 (1).jpg

Samme funktioner som Edge – og et tilbageskridt

På udstyrsfronten er S6 Edge og Edge + ens. Du får samme fingeraftrykslæser som i lillebroren, et infrarødt kamera på bagsiden, som måler puls og assisterer hovedkameraet, og til sidst et kamera, der som i forgængeren rager næsten 2 mm ud over bagsiden, og det er jo lidt ærgerligt.

Som i de øvrige S6-mobiler skrotter Samsung muligheden for at skifte batteriet ud og udvide lagerpladsen. Det sker i takt med, at Samsung mindsker batteriet.

Modsat den mindre S6, som hver især fik et løft fra 16 Gb til 32 Gb plads i grundpakken, bliver billigste Edge+ ekviperet med 32 Gb, ligesom i sidste års Note Edge. Er du desuden storforbruger af lagerplads, skal du se langt efter en 128 Gb option.

Men apropos Note.

S6 Edge+ udgør den absolutte top i Samsungs sortiment, et faktum, der understreges af en tårnhøj startpris på 6.999 kr. for den billigste 32 Gb variant.

Vil du have 32 Gb mere plads oveni, skal du bløde yderligere et tusinde kroner, hvilket resulterer i en markant højere pris per Gb end hos Apple.

LÆS OGSÅ: Første batteritest af Galaxy Note 5 og S6 edge+ tegner godt

Samtidig får du ingen af Note-seriens mange funktioner, for pennen, som kendetegner Note 5, er ikke at finde.

Samsung S6 Edge+ fremstår derfor ikke helt som den ultimative telefon inden for Samsungs line-up. Dertil skal du have fat i Galaxy Note 5, men den kommer indtil videre ikke til Danmark, og så har den ikke Edgens fine design. Det er altså enten eller.

Endnu en fantastisk skærm

Frontpartiets helt store trækplaster må siges at være displayet. Den smyger sig elegant omkring siderne, og i forhold til lillebror Edge syntes det større areal at få indholdet til at poppe endnu mere ud af skærmen.

Som med Samsung-displays generelt, er farver og kontrast en tand overdrevne. Det flatterende for det meste indhold, men mine nethinder får til tider et sukkerchok af den ivrige palette.

Skifter du skærmindstillingen til de ”grundlæggende” farveindstillinger, tones farverne ned og bliver mere nøjagtige, hvilket giver mere naturtro farver og en behagelig gengivelse af dit indhold.

Skærmen brillerer ikke kun indendørs, og skruer overbevisende op under efterårssolens stråler. Når kontrasten samtidig er tårnhøj, og betragtningsvinkler er uhyre brede, får du her et display, der altid er let at tyde.

Sidste store fornøjelse med denne skærm er selve Quad-HD-opløsningen. Som er et glimrende match til skærmens størrelse, hvor du skal presse næsetippen eftertrykkeligt mod skærmen, før du vil kunne ane de enkelte pixels.

Alt i alt er skærmen noget nær det perfekte i Samsungs nyeste stjerne.

For at udnytte de buede kanter til mere end bare blær, har Samsung bagt nogle features ind i displayets krumme sider.

Mest anvendeligt er de såkaldte ”Apps Edge” og ”People Edge”. Svirp ind fra siden og du vil hive op til fem foruddefinerede favorit-kontakter, svirp en gang til, og du får dine fem yndlings-apps frem.

Brugbarheden er til gengæld mere tvivlsom i Edge-lyset og Edge-oversigten. Det ser pænt ud, når sideskørterne lyser op, når der modtages opkald eller beskeder, men det er jo i grunden overflødigt.

Edge-notifikationerne byder på en subtil oversigt over vejret, tiden og et selvvalgt nyhedsfeed, men kun som en tynd stribe på skærmen, og kun hvis du kører fingeren op og ned langs siderne i det helt rette tempo.

Galaxy-S6-edge+_left-side_Black-Sapphire.jpg

Masser af let lyd

Den overdådige skærm kræver en ordentlig lydside. Denne sikres af en enlig højtaler i bunden, som kan være let at skærme for, men som til gengæld brillerer, hvis den får frit spil.

Lydtrykket imponerer og får selv lydspecialister som HTC One M9 til at blegne. På lydkvaliteten kan Edge+ dog ikke fravriste tronen fra M9, for bassen er noget tyndbenet. Audiofile bør ty til et dedikeret headset i stedet.

Samsungs medfølgende headset har længe været en favorit på redaktionen, men afløses som i S6 af et nyt design. Det nye headset er usædvanlig behageligt qua sit overtræk af soft-touch silikone, men lydkvaliteten er desværre mærkbart forringet i forhold til forgængeren. Det er en skam.

LÆS OGSÅ: Samsungs VR-brille snart klar til forbrugerne

Power-trippet fortsætter

S6, S6 Edge, S6 Edge+ og Note 5 deler den til dato hurtigste mobil-processor: Exynos 7420. Den er signeret af Samsung selv, og har 8 hurtigløbende kerner at byde på, og i Edge+ får den en ekstra Gb RAM at arbejde med, 4 Gb i alt.

Den topper i al enkelhed alle de benchmarks, du måtte kaste efter den, og i praksis omsættes kraftoverskuddet på overbevisende vis.

Den multitasker med bravur, og skifter prompte mellem apps, hvilket er kærkomment, når nu du har det store lærred at arbejde med.

Det er især, når du åbner store tunge programmer, som eksempelvis spillet XCOM: Enemy Within, for den indbyggede hukommelse er en SSD-lignende type, som aflæses hurtigere, end den som de fleste andre mobiltelefoner besidder.

Batteri er på 3.000 mAh ligesom i Note Edge, hvilket er gennemsnitteligt, men stadigt resulterer i en godkendt driftstid på en til halvanden dag. Det vil tilfredsstille langt de fleste på nær de mest ivrige power-users, som vil begræde, at batteriet ikke kan skiftes ud, som i sidste års Note 4 og Note Edge.

Heldigvis tager det ikke lang tid at hælde strøm på mobilen igen. En medfølgende kvikoplader leverer 50 pct. strøm på bare en halv time, mens en fuld optankning ordnes på en time. Trådløs opladning er også mulig, for de fleste trådløse standarder understøttes.

Al den muskelkraft kræver sit netværk, og der hæver S6 Edge+ sig over sin mindre søskende ved at forbinde sig både hurtigere og mere stabilt. Med understøttelse af netværkshastigheder på op til 450 megabit er den fremtidssikret i en årrække endnu.

Galaxy-S6-edge+_left_Black-Sapphire.jpg

Software: en lille udvikling

Med S6 og S6 Edge lagde Samsung kimen til nye tider hos storproducenten. Flere S-generationers overlæsning af software-funktioner skulle tøjles, og resultatet blev en, for Samsung, meget minimalistisk og enkel interface.

Denne retning findes også i S6 Edge+ og er igen kærkomment. Det generelle indtryk er samtidig strammet yderligere op, med den nyeste Android 5.1.1 Lollipop, for ikoner er redesignede og Edge-apps er stødt til.

Selve notifikationsgardinet og indstillingerne er fortsat enkle at navigere rundt i, og det virker som om, at Samsung omsider har opnået den rette balance mellem funktioner og minimalisme.

Med En S6 Edge+ følger dog en ekspansiv softwarepakke, med blandt andet Flipboard, Microsoft Office og OneDrive, besked-apps som Skype, Whatsapp og Messenger. Det er sådan set alle sammen glimrende applikationer, men jeg ville nu foretrække selv, at skulle vælge hvilke, der skulle fylde på min telefon, for de kan ikke afinstalleres.

LÆS OGSÅ: Galaxy S6 og S6 edge får Microsoft Office efter opdatering

Samsung har fortsat deres unikke pulsmåler bygget ind på bagsiden - ved siden af kameraoptikken. Den fungerer igen glimrende, men Edge+ er dog for stor en håndfuld til, at jeg kan forestille mig nogen vil have med sig under de vilde sportsudfoldelser.

Pulsmåleren rummer dog nye funktioner, som gør den anvendelig uden for træningslejren: den kan nu udløse selfie-kameraet, men kan også måle dit stressniveau, SpO2-værdier, og anvende dem i Samsungs helse-app: S-Health.

Et fantastisk kamera

Ved siden af pulsmåleren, og dens diskutable anvendelighed, genfinder du, hvad der gør Samsungs S6-serie til en af de absolut største stjerner på mobilhimlen: et enestående kamera.

Med S6 rykkede Samsung nemlig for alvor fra resten af markedet med et mobilkamera, der brillerer under alle lysforhold.

Uanset om du befinder dig en kulkælder eller på en alpetop, er eksponeringen i top, og HDR-funktionen er effektiv til at hive høj dynamik med naturlige resultater. Samtidig leveres der 16 skarpe MP af optikken, for der er rigeligt med detaljer til at matche konkurrenterne med 20 eller 23 MP.

Siden S6 Edge udkom, er endnu en nøglefunktion stødt til. Du kan nu optage fotos i RAW-formatet, hvilket giver flere muligheder for at efterredigere dine favoritfotos i et program som Adobe Photoshop.

Kameramodulet er dog uændret i forhold til den seks måneder gamle S6, men selv når den sættes op mod de nyere kameraer fra Sonys Z5-serie og Apples iPhone 6S formår den at forsvare sin frontposition, takket være en effektiv optisk billedstabilisering.

LÆS OGSÅ: Sony Xperia Z5: Første møde med Sonys tre tenorer

På få punkter er S6 Edge+ dog ikke bedst. Når lys er en mangelvare tager den ganske vist detaljerede og støjfrie fotos, men resultaterne har en kedelig tendens til at blive noget gulnede.

Samsung bør samtidig overveje også at benytte sig af ridsefast safirglas til at beskytte objektivet, især fordi den er noget udsat på grund af telefonens design.

På videofronten er S6 Edge også velekviperet. Der optages i skarpe 4K med markedets mest effektive H.265 codec. Det sikrer at de store video-filer ikke stjæler for meget af lagerpladsen, men kræver en kraftig PC med den nyeste software, når filerne skal afspilles.

Den optiske stabilisering gør det igen godt ved at mindske effekten fra koffeinrystende hænder.

Til sidst er frontkameraet samme godkendte modul som fra Samsung S6 Edge, som giver glimrende selfies, men igen lider den lidt under en tendens til lidt for gul- eller rødmossede resultater under svag belysning.

Toolbox - Mobilsiden - Samsung Galaxy S6 Edge+ optagelse

En dyr og dejlig sag

Med S6 Edge+ har Samsung ikke ændret det store i det, der gjorde S6 Edge til en darling.

Du får fortsat et enestående kamera og potent ydelse. Når Samsung samtidig har strammet designet en anelse, og forbedret lidt hist og her, er der nærmest intet at udsætte på denne dejlige mobil.

Det skulle da lige være prisen.

Med et prisskilt, der begynder ved 6.999 kr. er ekstra regningen for den store skærm svær at sluge. Når Samsung samtidig tager sig mere end godt betalt for opgraderingen til 64 Gb lager, som en mobil med topambitioner bør have, bliver det ikke mere spiseligt.

Jeg ser mig derfor nødsaget til at pille en halv stjerne fra S6 Edgens topkarakter. Edge+ er den bedste phablet på markedet i dag, ja, men nogle gange kan man også betale guld for dyrt.

Vi lander derfor på 5½ stjerner ud af 6.

Få den bedste pris på S6 Edge+ på mobilpriser.dk

Fordele:

 • Fantastisk skærm
 • Enestående design
 • Topydelse
 • God driftstid
 • Lynopladning

Ulemper:

 • Dyr – især i 64GB
 • Intet micro-SD slot

Partner

mobilsiden_logo_med_hymanoid (1).png

Denne artikel er blevet til i samarbejde med Mobilsiden.
Læs test af alle mobiler og nyheder om telefoni og gadgets på mobilsiden.dk

Test af syv nye smartphones

14-07-2016: Vi opsummerer indtrykkene af årets nye mobiltelefoner og finder deres unikke fordele, så du kan vælge den helt rigtige. Læs artikel

Test af Samsung Galaxy S6 Edge plus

04-09-2015: Galaxy S6 Edge+ er netop ankommet i butikkerne, og Samsung har leveret et hit – men den er dyr. Læs artikel

Test af Samsung Galaxy S7-S7 Edge

08-03-2016: Samsung Galaxy S7 retter alle forgængerens fejl og er nok den bedste mobil, vi nogensinde har testet. Læs artikel

Test af Samsung Galaxy Note 4

07-11-2014: Samsungs unikke Note-serie har sin egen fanskare, og Note 4 har været ventet med spænding. Desværre er Note 4 mindre imponerede end forgængeren. Læs artikel

Test af Samsung Galaxy Alpha

02-10-2014: Alpha er en megalækker Android-mobil – og mindst lige så cool som iPhone 6. Læs artikel

Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...