Find mere om:
Test af Samsung Galaxy S6 | elektronik.guide.dk

Test: Samsung S6-skærm er den bedste nogensinde

Samsung seneste S-mobil er ikke bare uhyre skarp, den er slår også rekorder på kontrast, farvekvalitet og lysstyrke ifølge DisplayMate.

Skærmspecialisterne fra DisplayMate tager skærmen fra Samsungs seneste topmobiler, S6 og S6 Edge, under luppen. Konklusionen er klar: Samsung overgår sig selv.

Samsung har længe været bannerfører for AMOLED-teknologien i deres skærme, som siden den første Galaxy S-mobil har leveret dyb, dyb kontrast, brede betragtningsvinkler og livlige farver. Samtidig giver teknologien mulighed for at gøre skærmen tyndere og bøjelig, som Samsung S6 Edge er et bevis på.

SE OGSÅ: Samsung Galaxy S6 giver HTC One M9 benchmark-tæsk

AMOLED-skærme er dog ikke født helt uden ulemper, farver er ofte overstyrede, lysstyrken kan halte efter klassiske LCD-skærme og de enkelte pixels er ikke nær så vel definerede som hos de mere traditionelle fladskærme.

Men står det til laboratoriemålingerne fra DisplayMate, synes Samsung at have løst de sidste småproblemer. Skærmene er nu fejlfri.

Skarphed

Med en opløsning på 2560x1440 pixels spredt over 5,1 tommer rammer S6 og S6 Edge 577 PPI – en ny rekord for skarphed. De enkelte subpixels er fortsat delt op i et Pentile-mønster, hvilket gør at røde og blå elementer bliver lidt lavere opløst. Displaymate konkluderer dog alligevel, at overfloden af pixels gør at skærmen er uhyre skarp ved alle normale betragtningsafstande.

Læser du med fra mobilen, kan du se flere billeder her

AP806179296520.jpg

AP884666398170.jpg

Lysstyrke og kontrast

Den tårnhøje opløsning, kræver dog fysisk mindre pixels, hvilket kan gå ud over skærmens lysstyrke, især i fuldt dagslys. Displaymates målinger viser, at det intet er at frygte her.

S6 skærmene leverer mellem 336 og 784 cd/m2 (alt efter indhold), mod mellem 337 og 697 cd/m2 hos Galaxy S5. Til sammenligning kommer iPhone 6 og 6 Plus op og ramme 566 cd/m2.

Skærmens refleksioner holdes nede på 5,9 pct. hvilket er i samme gode leje som det Samsung S5, Note 4 og iPhone 6 og 6 Plus præsterer.

AMOLED-teknologien giver samtidig mulighed for at slukke de enkelte pixels helt, hvilket sikrer en næsten uendelig dyb sort, og dermed også en rekordhøj kontrast.

Nær perfekte farver

Hvor farverig en skærm skal være er en smagssag og det tager Samsung højde for med tre forskellige skærmindstillinger: Adaptiv Mode, Foto Mode og Basic Mode.

Adaptiv Mode skruer helt op for farverne (133 pct. sRGB gamut) og favoriserer et svagt blålig skærm der får især webindhold til at stå tydeligere frem (omkring 7400K).

Er farveægthed i højsædet er Foto mode indstillet til at ramme Adobe RGB-farvespektret og en neutral hvid farve på 6450K,hvilket er et mulehår fra standarden på 6500K.

Sidst er den mere nedtonede ’Basic Mode’ hvor det mere neutrale sRGB-farvespektrum anvendes. sRGB er den til dato mest udbredte standard, og S6 og S6 Edge udemærker sig her ved at læne sig meget tæt op ad den (101 pct. af sRGB). Hvidbalancen lander på 6426K hvilket igen sikrer en troværdig farvegengivelse.

Holdes Samsung S6 målingerne op mod S5 eller iPhone 6 og 6 Plus, fremstår S6 som næsten perfekt afstemt, med kun en eller to pcts. afvigelser fra standarden. Her afviger Galaxy S5 med omkring 5-7 pct., mens iPhone 6 og 6 Plus skyder forbi med mellem 1 og 10 pct.

Betragtningsvinkler

En anden af AMOLED-teknologiens styrker ligger i brede betragtningsvinkler, hvor farver og kontrast forbliver naturtro selv når skærmen betragtes fra siden af.

LÆS OGSÅ: Sammenligning: Er Galaxy S6 bedre end S5?

Kontrasten daler med 27 pct. når du kigger på skærmen fra siden af, mens iPhone 6 og 6 Plus mister mellem 44 og 59 pct. af kontrasten.

Strømforbrug og konklusion

Samsung har nedgraderet batteriets kapacitet i S6-mobilerne med en tiendedel, hvilket stiller høje krav til strømeffektive komponenter i telefonen. Her er Samsung på forkant med en skærm der forbruger 20 pct. mindre strøm end i Galaxy S5.

Det maksimale strømforbrug er holdt nede på 1,20 W, hvilket placerer den tæt på de 1,07 W som iPhone 6 forbruger med en mindre, men mere lysstærk skærm.

Står DisplayMate målingerne til troende, må Samsung bifaldes for at have rettet op de sidste små unoder i AMOLED teknologien. Med S6 og S6 Edge er Samsung tæt på at have udviklet den perfekte skærm.

SE OGSÅ: Her kan du forubestille Galaxy S6 og S6 Edge

Du kan læse hele DisplayMates rapport her.

Partner

mobilsiden_logo_med_hymanoid (1).png

Denne artikel er blevet til i samarbejde med Mobilsiden.
Læs test af alle mobiler og nyheder om telefoni og gadgets på mobilsiden.dk

Test af Samsung Galaxy S6

30-03-2015: Med Galaxy S6 har Samsung lagt tidligere tiders plastic bag sig og præsenterer nu luksuriøs mobiltelefon i robust aluminium og glas Læs artikel

Test af syv nye smartphones

14-07-2016: Vi opsummerer indtrykkene af årets nye mobiltelefoner og finder deres unikke fordele, så du kan vælge den helt rigtige. Læs artikel

Test af Samsung Galaxy S7-S7 Edge

08-03-2016: Samsung Galaxy S7 retter alle forgængerens fejl og er nok den bedste mobil, vi nogensinde har testet. Læs artikel

Test: Sammenligning: Er Galaxy S6 bedre end S5?

02-03-2015: Hvordan klarer Samsung Galaxy S6 sig mod sin forgænger? Få svaret i denne store sammenligning mellem de to telefoner. Læs artikel

Test af Samsung Galaxy S5 Mini

27-09-2014: Anmeldelse: Den lille version af Samsungs seneste flagskib, Galaxy S5 Mini, rammer skiven, men ikke i bulls eye. Læs artikel

Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...