Anmeldelse:
Anmeldelse: 6 out of 6
Find mere om:
Test af Samsung Galaxy S7-S7 Edge | elektronik.guide.dk

Test: Samsung Galaxy S7 - Verdens vildeste mobil!

Samsung Galaxy S7 retter alle forgængerens fejl og er nok den bedste mobil, vi nogensinde har testet.

Smartphone
Samsung Galaxy S7/S7 Edge
Samsung

Plus:

Vanvittigt høj ydelse og lang batteritid kombineret med robust og lækkert design, lækker lyd, markedets bedste mobilskærm og et kamera, der nærmest har røntgen-blik.

Minus:

Fås kun med 32 GB indbygget lager, og ikke alle apps kan ikke afvikles fra hukommelseskortet. Havde været endnu bedre, hvis den havde haft 3D touch.

Præcis som forgængeren er Galaxy S7 solidt fremstillet med både for- og bagside i Corning Gorilla Glass 4 og en stærk ramme af aluminium. Der er kælet for detaljerne, så selvom mobilen føles rigeligt robust, er den også slank og behagelig at holde. Ikke mindst fordi metalrammen på de lange sider er skåret, så den nærmest går i ét med glassets bløde kurver på bagsiden. Apropos bagsiden, har Samsung klaret at gøre kameralinsen fladere, så den ikke stikker så meget ud, som den gjorde på Galaxy S6.

Fortsætter man sammenligningen af Galaxy S7 med sin forgænger, er den nyeste model både en smule tykkere og tungere, men det bidrager faktisk bare til det solide indtryk. Og det er i øvrigt prisen, man må betale for vandtætheden, for der er ikke en låge eller forsegling at se noget sted på mobilens ydre. I stedet er det indmaden, der er blevet forseglet, så Galaxy S7 er IP 68-godkendt. Det vil sige, at den kan tåle at blive nedsænket i 1,5 meter dybt vand i op til 30 minutter uden at tage skade.

Skærm

Der sidder samme højtopløste 2K-skærm i Samsung Galaxy S7 som i forgængeren. Pixeltætheden er på vanvittige 577 ppi (billedpunkter per tomme), og S-AMOLED-teknologien gør sortniveauet helt perfekt, mens alle farver fremstår krystalklart. Bedre kontrast finder man ikke på markedet lige nu.

Lysstyrke har også meget at sige, og her har Samsung også leveret markedets pt. bedste mobil med Galaxy S7. Med op til 855 nits fejer Samsung-mobilen Apples iPhone 6s og dens ellers glimrende skærm med en maksimal lysstyrke på 554 nits helt af banen. Den kraftige lysstyrke betyder bl.a., at skærmen er læsbar selv ved ret kraftigt sollys. Reflektion er der ikke meget af, og skærmbilledet kan du betragte fra en ret skarp vinkel uden kvalitetstab.

01_S7_edge_Front_black_Standard_Online_L.jpg

00_S7_edge_Back_black_Standard_Online_L.jpg

Kamera

I forhold til tidligere har kameraet med Galaxy S7 faktisk fået færre MP, men til gengæld er blænden med f/1,7 nu større end før, og de enkelte billedpunkter er nu på 1,44 µm og dermed 30 pct. større end tidligere. Sammenlignet med f.eks. kameraet i iPhone 6s kan vi med Galaxy S7 tage billeder selv i meget dårligt belyste omgivelser med glimrende resultater. Ikke blot bliver billederne lysere, de er også skarpe og detaljerede uden ret meget billedstøj. Er det 2016’s bedste mobilkamera, vi har at gøre med her? Vi tror det.

galaxycam.jpg

iphonecam.JPG

Lyd

Samsung Galaxy S7 byder også på guf for øregangen. Faktisk er S7 rent lydmæssigt den stærkeste Samsung-mobil nogensinde. Med et sæt gode hovedtelefoner (vi testede med Bose QuietComfort 25) får man hele lydbilledet med lige fra den dybeste bastromme til den højeste diskantlyd. Det samlede udtryk er harmonisk og klart - selv ved høj lydstyrke, der med Galaxy S7 ikke er noget problem overhovedet.

A3_S7 edge_S7_gold_black 1500x2000.png

I brug

Vi er vant til, at Samsung spækker deres topmobiler med funktioner, og sådan er det også med Galaxy S7. I flæng kan nævnes det såkaldte Always-On Display, som indebærer, at skærmen altid viser de mest grundlæggende oplysninger, selvom mobilen er låst og skærmen egentlig slukket. Fordi Samsung bruger sin OLED-teknologi til udelukkende at tænde for de nødvendige pixels til at vise klokkeslæt, dato, batteristatus og evt. notifikationer, bruger funktionen stort set ikke strøm. Smart, fordi man slipper for hele tiden at tænde for skærmen blot for at checke de mest grundlæggende ting.

galaxy-s7_overview_short_hand.png

GalaxyS7_waterproof.JPG

En anden nyskabelse er Game Launcher og Game Tools, som dels lader brugeren tilpasse den måde, spil bliver afviklet på mobilen (spare strøm under spil, undgå notifikationer under spil, etc.), og dels tilføjer en “flydende” funktionsknap, der eksempelvis kan optage video af et spil og af brugerens kommentarer, mens han spiller det; tage screenshots af spil eller minimere spillet uden at lukke ned for det.

Ydelse

Det er ikke længe siden, at vi testede Huaweis nyeste phablet, Mate 8, og måtte kåre den som den hurtigste smartphone, vi nogensinde havde testet. Beklageligvis for Huawei holdt den førsteplads ikke særlig længe. Gør plads på sejrsskamlen til Samsung Galaxy S7 - ny fartkonge på mobilmarkedet!

Med testresultater som vanvittige 129.140 point i AnTuTu og 6.398 point (multi-core) i Geekbench 3 slår Galaxy S7 alt og alle af banen (omend ikke med meget mere end et mulehår - Huawei Mate 8 scorede 6.294 point i samme benchmark-test), og det gælder ikke blot for den råd ydelse. Batteritiden er også imponerende lang. Galaxy S7 holdt næsten 8 timer i vores test, hvor mobilen med tændt skærm bliver stresset maksimalt og uafbrudt, indtil batteriet løber tør for strøm. Imponerende.

Konklusion

Samsung Galaxy S7 er den bedste smartphone, vi nogensinde har testet. På stort set alle punkter imponerer den med høj kvalitet, sans for detaljer og masser af råstyrke. Forgængeren var et nybrud for den koreanske elektronikgigant, og de få reelle kritikpunkter er der nu blevet rettet op på med det resultat, at Galaxy S7 fremstår som noget nær den perfekte mobiltelefon.

Er man allerede Android-bruger, skal man sælge sin gamle mobil og se at få købt Galaxy S7 så hurtigt som muligt. Er man inkarneret iPhone-bruger, er det nu, man skal skifte til Android. Det bliver ikke bedre!

Læs hele testen hos Lyd & Billede

Bemærk: Samsung Galaxy S7 findes også i en edge-model med kurvet skærm og 5,5” skærm. Alle andre specifikationer har den til fælles med Galaxy S7. Vi vil teste Samsung Galaxy S7 edge på et senere tidspunkt.

Operativsystem: Android 6.0.1 Marshmallow

Skærm: 5,1” QHD S-AMOLED, 2560 x 1440, 577 ppi

Processor: 2,3 GHz + 1,6 GHz Exynos 8890 Cortex-A53 octa-core

Hukommelse: 4 GB RAM / 32 GB lager (+ microSD op til 200 GB)

Kameraer: 12 MP (F1.7), 5 MP (F1.7)

Trådløst: 4G/LTE, 802.11 ac/a/b/g/n, Bluetooth 4.2, NFC, GPS, GLONASS

Batteri: 3.000 mAh Lithium-Ion

Mål: 142,4 x 69,6 x 7,7 mm

Vægt: 152 g

Pris: 5.699 kr.

Web: samsung.dk

Partner

DK_LB_Logo_2015.jpg

Denne artikel er blevet til i samarbejde med magasinet om forbrugerelektronik Lyd & Billede.
Læs flere nyheder og test om gadgets og elektronik til hjemmet på lydogbillede.dk

Test af syv nye smartphones

14-07-2016: Vi opsummerer indtrykkene af årets nye mobiltelefoner og finder deres unikke fordele, så du kan vælge den helt rigtige. Læs artikel

Test: De bedste mobiler lige nu

04-07-2014: Uanset hvad der er vigtigt for dig – godt kamera, stor skærm, god lyd eller rimelig pris – så har vi fundet den perfekte telefon til dig. Læs artikel

Test af Samsung Galaxy S6 Edge plus

02-10-2015: Samsung tager sin hidtil bedste telefon og gør den endnu større. Det kommer der endnu et mobilhit ud af. Læs artikel

Test af Samsung Galaxy S6 Edge plus

04-09-2015: Galaxy S6 Edge+ er netop ankommet i butikkerne, og Samsung har leveret et hit – men den er dyr. Læs artikel

Test af Samsung Galaxy S6

11-03-2015: Samsung seneste S-mobil er ikke bare uhyre skarp, den er slår også rekorder på kontrast, farvekvalitet og lysstyrke ifølge DisplayMate. Læs artikel

Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...