Anmeldelse:
Anmeldelse: 5 out of 6
Find mere om:
Test af Nexus 6 | elektronik.guide.dk

Motorola Nexus 6 har Googles nyeste styresystem

Motorola viser styresystemet Android Lollipop frem i en superhurtig mobil med stor skærm.

Smartphone
Motorola Nexus 6
Google/Motorola

Plus:

Velbygget, flot og vandtæt med en ydelse, der imponerer. Stor og knivskarp skærm. Fremadrettede, kraftige stereohøjttalere. Praktisk trådløs opladning.

Minus:

Skærmen er lyssvag og trækker for meget strøm. Kameraet klarer sig dårligt i svagt lys. Man kan ikke skifte batteri, og man kan ikke bruge hukommelseskort.

På grund af den enorme skærm er det ikke nogen lille mobil, men afgjort en phablet; størrelsesmæssigt er den på niveau med LG’s G Flex. På papiret ser den ud til at være meget tyk, men det er målt i midten. Ud mod kanterne er den meget tyndere og føles derfor ikke klodset i hånden. Sammenlignet med standard-smartphones er den tung, men i forhold til andre kæmper som Galaxy Note 4 er den helt normal.

Nexus 6 fås i hvid eller mørkeblå, hvilket er lidt sjovere end den sædvanlige sort.

Byggekvaliteten er rigtig god med et gedigent metalchassis, der ikke bøjer det mindste. Den er også “vandafvisende”, selv om det ikke er certificeret. Desværre betyder det, at man ikke kan komme til batteriet.

Læser du med fra mobilen, kan du se flere billeder her

MOTO-NEXUS-HERO-CARD-540w0ftz8d8.png

Skærm

Ligesom på LG G Flex får vi en skærm på hele 6 tommer, men med samme vanvittige QHD-opløsning som på LG G3. Det giver en pixeltæthed på 493 ppi, hvilket betyder fantastisk skarphed trods den store skærmstørrelse. Takket være AMOLED-skærmen får vi imponerende kraftige farver og en fremragende betragtningsvinkel, men stadig med god sort.

Desværre er lysstyrken ikke på niveau med konkurrenterne, og skærmen kan være svær at læse i sollys. Virkelig ærgerligt på en ellers imponerende skærm.

MOTO-NEXUS-MORE-ROOM-CARD-540nyxtuy59 (1).png

Kamera

Kameraet i den forrige Nexus var ikke noget at råbe hurra for, men det er væsentlig forbedret i Nexus 6. Noget overraskende har Motorola fået hjælp af Sony, der står for sensoren med EXMOS RS-teknologi. Den er dog mindre end i Xperia Z3. Det har også optisk billedstabilisering for at mindske uskarphed ved lange eksponeringer.

Usædvanligt nok er der desuden en ringblitz, som kan blødgøre de skarpe skygger, man ellers får fra mobilkameraer.

Lyd

Som ventet har telefonen ingen ekstraordinære lydkredsløb, men anvender standardkredsløb. Dermed er lyden fra høretelefonerne ikke noget, vi behøver at bruge særlig meget plads på. Med gode hovedtelefoner lyder det, som man kunne forvente.

Derimod kan vi godt lide, at Nexus 6 er udstyret med dobbelte fremadrettede højttalere ligesom HTC One. Det er praktisk, hvis man ikke vil bruge hovedtelefoner, og de lyder overraskende godt og kan spille højt uden at skurre.

I brug

Da mobiltelefonen er lavet for at vise Lollipop frem, så er det i bund og grund, hvor tilfreds man er med det nye operativsystem, der afgør, hvor godt man kan lide betjeningen. Alt føles renere og mere trimmet, både hvad angår udseende, og hvordan man får adgang til funktionerne.

AP766715581664.jpg

Ydelse

Ligesom Samsung Galaxy Note 4 er Nexus 6 udstyret med den nyeste hardware, hvilket vil sige en 2,7 GHz Snapdragon 805 quad-core processor samt en generøs hukommelse på 3 gigabyte. Dermed præsterer den også til topresultater. En Geekbench score på 1.035 i single-core tangerer rekorden, og 3.304 i multi-core er faktisk ny rekord.

basemark-os-ii-nexus-6-460x669.png

geekbench-nexus-6-460x509.png

Konklusion

Nexus-telefonerne plejer at imponere med den nyeste hardware og software, og Nexus 6 er ingen undtagelse. Den er en opvisning i gennemtænkt design og brugerflade med en ydelse, der giver baghjul til de fleste af konkurrenterne.

Men den er ikke perfekt. Den store, superskarpe skærm har ganske vist god billedkvalitet, men er for lyssvag og dræner batteriet hurtigt. Og kameraet er ikke på niveau med konkurrenternes. Desuden er prisen usædvanlig høj.

Læs hele testen på lydogbillede.dk 

  • Operativsystem: Android 5.0.1 Lollipop
  • Skærm: 6,0" AMOLED, 1440 x 2560 (493 ppi)
  • Processor: 2,7 GHz Snapdragon 805 quad-core
  • Hukommelse: 3 GB RAM / 32-64 GB lager
  • Kamera: 13 MP f/2.0 OIS + 2 MP
  • Trådløs: WLAN ac, Bluetooth 4.1, NFC
  • Mål og vægt: 159 x 83 x 10,1 mm / 184 g
  • Batteri: 3.220 mAh – 24 timers taletid, 330 timers standby
  • Pris: 5.200 kr.
  • Web: brightpoint.dk

Partner

lyd og billede.png

Denne artikel er blevet til i samarbejde med magasinet om forbrugerelektronik, Lyd & Billede.
Læs flere nyheder og test om gadgets og elektronik til hjemmet på lydogbillede.dk

Test af Moto X - 2nd gen

28-02-2015: Vil du have det bedste og hurtigste inden for Android-telefoner plejer Nexus-telefoner at være en favorit. Men så kom Motorola med Moto X (2nd gen). Læs artikel

Test af Motorola Razr

23-11-2011: Er Motorola ved at gøre comeback på det danske mobilmarked? Vi har testet Razr, som er dens nyeste bud på en topmodel med Android. Læs artikel

Nyhed: Her er Motorola Defy

08-03-2011: Motorola er tilbage i Danmark med Motorola Defy, som er en hårdfør mobil i mellemklassen. Læs artikel

Test af Motorola Moto G

14-04-2015: TEST: Motorola Moto G 4G (2015) har robust design, stereohøjtalere, vanvittig batteritid og masser af værdi for pengene. Læs artikel

Test af HTC One M8

28-03-2014: Sidste års bedste Android-smartphone er blevet bedre på næsten alle punkter. Læs artikel

Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...