Anmeldelse:
Anmeldelse: 5 out of 6
Find mere om:
Test af Huawei Honor 7 | elektronik.guide.dk

Test: Denne imponerende lavprismobil er på niveau med de dyreste

Anmeldelse: Huaweis Honor 7 vil imponere med fuldt hus på specifikationerne til en skarp pris. En lovende opskrift.

Smartphone
Honor 7
Huawei

Måske kender du ikke Honor, men du kender givetvis Huawei, det kinesiske selskab, der på rekordtid er gået fra ukendt tilbehørsproducent, til verdens tredjestørste mobilproducent og storleverandør til telenetværk, herunder TDC’s.

Navnet Honor er egentligt ikke helt nyt, i sin tid var det navnet Huaweis mellemklasse-produkter fik tildelt.

Sidste år fik Honor lov til at stå som selvstændigt brand med et særligt fokus på de yngre segmenter. Software-, komponent- og designmæssigt falder æblet dog ikke langt Huaweis-stamme.

Den både ligner og føles som en Huawei-mobil - bare se, hvor meget den ligner Huaweis Mate 7.

Honor 7 er skabt med internetsalg for øje, og her virker et velpolstret teknikblad godt, så det har telefonen naturligvis også. 20 MP, 3 GB RAM, octa-core på 2,2 GHz, fingeraftrykslæser og metalkonstruktion - det er alt sammen en topmobil værdigt. Mens prisen er den halve.

Er det så for godt til at være sandt, eller er Honor 7 et vaskeægte mobilkup? Vi undersøger sagen.

LÆS OGSÅ: Honor 7 slippes løs: en supermobil til mellemklassen

04_honor7_960x500_gallery.png

Specifikationer Huawei Honor 7:

 • Mål: 143,2 x 71,9 x 8,5mm
 • Kamera: 20 MP, 1/2,4" f/2 optik, 8 MP frontkamera
 • Ydelse: Kirin 935 Octa-core 4x2,2 GHz + 4x1,5 GHz, Malit T-628 MP4 grafik, 3 GB RAM
 • Batteri: 3.100 mAh
 • Lager: 16 GB + micro-SD op til 128 GB
 • Netværk: Dual-SIM, 2G, 3G, 4G LTE-A (300 mbps)
 • Øvrigt: Fingeraftrykslæser, quick-charge, reverse charging. IR-blaster
 • Pris: 2.999 kr.

h7_back.png

Honor 7 er altså en velekviperet sag, med et teknikblad, der langt hen af vejen kan følge med toptelefonerne. Men stil og design er også en del af oplevelsen, og det er Honor bevidst om.

Derfor får du også et styk metalmobil, der ved første touch giver både et godt greb og et eksklusivt indtryk. Samtidig er bagsidens aluminium blankpoleret langs hele kanten, hvilket fanger og spiller med lyset fra omgivelserne.

LÆS OGSÅ: Honor 7 første indtryk: En OnePlus 2-killer?

Visse detaljer er dog ikke nær så indstuderede som hos Samsung eller Apples fineste telefoner. Bagsiden sluttes nemlig af to plaststriber for oven og neden, der virker en anelse malplacerede med deres riflede finish.

Når mobilen vender mod dig, stopper designløjerne dog brat. Set forfra, virker telefonen helt anonym, med en plastrille, som omgiver en stor, sort og ganske intetsigende front. Når nu telefonen er henvendt til de unge, efterlyser jeg lidt mere spræl i tilværelsen.

Størrelsesmæssigt er Honor 7 ikke nogen synderlig kompakt telefon, men den huser da også et relativt stort 5,2 tommers display. Den byder på en profil 8,5 mm, hvilket ikke er rekordtyndt, men heller ikke opleves som buttet.

Gode, men ikke altid lige praktiske, idéer

Det starter med nogle velplacerede knapper på højre side, hvor power-knappen findes, selv i blinde, mens volumenknapperne ovenover er mere diskrete.

På modsatte side introducerer Huawei, hvad de kalder ’smarttasten’. En knap som du kan tildele en specifik funktion for et klik, dobbeltklik eller et langt klik. Udvalget af funktioner er dog begrænset til enten et snapshot med kameraet, et skærmdump, Google-søgning eller en lommelygte.

Anvendeligheden begrænses yderligere af, at knappen er alt for nem at aktivere ved et tilfælde. Jeg havde sat et enkelt tryk til at aktivere lommelygten, hvilket gjorde at den blændede op i tide og utide. Det kan heldigvis slås fra, så kun dobbeltklik og langt tryk benyttes.

Øverst på Honor 7 finder du det obligatoriske jack-stik, et hul til mikrofon til støjdæmpning samt en infrarød blaster. Sidstnævnte kan bruges i samspil med app’en ’Smart fjernbetjening’, som kan efterligne fjernbetjeninger til hjemmets elektronik.

Idéen er glimrende, den genkendte da også mit Sony-TV, så jeg kunne styre de fleste funktioner, på nær Source-knappen - en ærgerlig forglemmelse.

LÆS OGSÅ: Disse mobiler kommer i september

I bunden findes to gange højtaler-grill, men det er kun den ene, der reelt gemmer på den enlige højtaler. Man kommer let til at skærme for den, men det er måske slet ikke så værst, for den lyd der pumpes ud, er maksimalt af gennemsnitlig kvalitet.

Hurtig, intelligent fingeraftrykslæser

På bagsiden, lige under kameraet ved pegefingerhøjde, finder du fingeraftrykslæseren. Den minder unægtelig meget om den Huawei i sin tid byggede ind i toptelefonen Mate 7, men denne gang virker den både hurtigere og smartere.

Scanneren virker nemlig ikke bare som hurtig og sikker oplåsning af telefonen, du kan også give den nye funktioner: Et svirp nedad kan eksempelvis hive notifikationsgardinet ned, besvare opkald eller udløse kamera, når du er i kamera-app’en.

LÆS OGSÅ: Første kig på Huawei Nexus?

huawei-honor-711-135176.jpg

Godkendt skærm med mange features

Til at vise alle godterne frem rummer Honor 7 et 5,2 tommer Full HD display. Opløsningen er mere end rigelig til formatet, men skærmen kunne dog tåle at blive forbedret hist og her.

Generelt set er skærmens kontrast og farver tilfredsstillende, men den har en uheldig tendens til at vige mod det blålige. Hjemmesider med hvid baggrund tager sig derfor godt ud, mens fotos og spil med røde toner kan virke blodfattige. Heldigvis kan dette rettes op i indstillingerne, hvor du kan vælge en mere neutral hvidbalance.

Skærmen lyser samtidig ikke nær så kraftigt op, som man kunne ønske. Her i sensommersolen oplever jeg til tider, at det kan være svært helt at tyde skærmen.

LÆS OGSÅ: Sony Xperia M4 Aqua - Vandhund til stærk pris [TEST]

Honor 7 rummer mange muligheder for at udnytte skærmen på alternative måder. Et dobbelttryk kan vække telefonen fra sin slumren, mens et dobbeltprik med knoen tager et skærmbillede.

Samtidig kan du frembringe apps som browseren, kameraet eller vejrudsigten ved at tegne henholdsvis et E, C eller W med fingeren. Du kan tilknytte en vilkårlig app til funktionen, og derved skabe dine egne genveje.

huawei-honor-721-135184.jpg

Hjemmebrygget processor

Det er kun få mobilproducenter, der kan bryste sig af at udvikle deres egne processorer til deres smartphones. Faktisk er der kun tre: Apple, Samsung og Huawei. Resten af markedet benytter sig i stedet af løsninger fra dedikerede chip-producenter som Intel, Qualcomm og Mediatek.

Det betyder, at Honor 7 har en særegen mekanik hvis lige kun findes i Huaweis P8-topmobil.

Der er tale om en otte-kernet sag, men med 2,2 GHz snurrer den faktisk hurtigere end i Huaweis egen toptelefon. De mange kerner får 3 GB RAM at arbejde med, og der bydes på 16 GB lagerplads.

LÆS OGSÅ: Disse Huawei mobiler får Android 5.0 Lollipop

Du får samtidig mulighed for at udvide lagerpladsen med yderlige 128 GB micro-SD, men selvsamme port kan også bruges til et andet SIM-kort, som også kan koble sig på med 4G-hastigheder.

De dobbelte antenner fungerer, som de skal, men Honor 7 formår dog ikke at være nær så stærk som P8, når mobildækningen er svag.

De på papiret stærke specifikationer udmønter sig da også i en telefon, som sjældent lader vente på sig. Apps afvikles prompte, hjemmesider åbnes tjept, og man føler reelt, at det er en topmobil, man har mellem hænderne.

Lige indtil der skal spilles. Her er Honor 7 plaget af samme bedagede grafikchip, som Huawei har bygget ind i sidste års topserie.

Ydelsesmæssigt leverer den præstationer, der ligger et par generationer tilbage, hvilket er fint, hvis 3D-spil rager dig en papand. Det vil dog skuffe, hvis du har i sinde at ræse rundt i 3D-spil som Implosion, Real Racing eller X-COM.

Regnekræfterne holdes i gang af et 3.100 mAh stort batteri, hvilket svarer til noget af det største i en telefon af denne kaliber. Det omsættes derfor også til en glimrende driftstid, hvor Honor 7 sagtens rækker til en eller halvanden dags brug.

Den store tank kan desuden agere powerbank for andre telefoner, hvis du har den rette adapter.

Når tanken er tom, lover Huawei, at Honor 7 kan oplades ekstra hurtigt op. I praksis har jeg dog ikke oplevet nogen vilde opladninger: en halv times opladning giver ca 30 pct. strøm, mens en fuld optankning varer knap to timer.

huawei-honor-76-135172.jpg

Rig software med iOS-look

Huawei, og dermed også Honor, går også egne veje når det kommer til Android. For styresystemet som er udviklet af Google, er gennemsyret af inspiration fra Apples iOS.

Derfor får du ikke den sædvanlige app-bakke, men i stedet drysses dine apps over de forskellige hjemmeskærme. Til at finde en given app, kan en Spotlight-lignende funktion benyttes.

Men Honor 7 kører altså Android, nærmere betegnet version 5.0 Lollipop. Du får derfor ikke de allerseneste features, men får Androids smidige og tilpasningsdygtige interface.

LÆS OGSÅ: Huawei Mate S - Ny topmodel

Ønsker du at give din Honor-telefon et andet look, kan du nemt installere en anden launcher eller benytte dig af Huaweis mange temaer.

Brugertilpasningen er generelt i højsædet i Honor 7, du får rig mulighed for at tilpasse looket. Eksempelvis er det smart at kunne ’white-liste’ apps, som så må bruge af den dyre datatrafik, mens du er i udlandet. Så kan man slukke for al dataforbruget, på nær Maps og Facebooks Messenger.

De mange fintuningsmuligheder kan dog opleves som for meget af det gode, For Honor 7 rapporterer ofte og ivrigt om, hvad dine apps foretager sig, hvilket ofte fylder i statusbjælken.

Tager virkelig gode fotos

Et stykke software i Honor 7 er især vellykket: kamera-app’en. Den ligner Apples kamera-app til forveksling, og er derfor lige så enkel og nem at bruge.

Huawei integrerer samtidig nogle sjove, og til tider spøjse, modes. En såkaldt ’God Mad’-indstilling til ’foodies’ virker fjollet, men indstillingen til lysmaling er sjov at eksperimentere med.

LÆS OGSÅ: Lenovo ZUK Z1: OnePlus 2 får en rival

Det bliver dog ekstra interessant, når Huawei bringer et ambitiøs 20 megapixel-kamera ind i ligningen.

Der er tale om en 1/2,4” chip og en lysstærk f/2,0 optik, altså det samme som i Motorolas nyeste toptelefoner, og det giver potentiale til fine fotos.

De resulterende fotos skuffer bestemt heller ikke. Honor 7 tager skarpe og flotte fotos, som snildt kan måle sig med de allerbedste. Både i dagslys og nattetimerne.

Der er dog plads til lidt forbedring her og der. Fokus er sløvere, farverne er ofte en tand mindre mættede, og højlys brænder til tider ud - set i forhold til det bedste fra Samsung og Apple. Jeg har dog haft held med at bruge ’God Mad’ funktionen til at peppe motivets farver op.

På videofronten gør Huawei det udmærket, men det er tydeligt, at processoren prøver at kompensere med digital stabilisering. Du får også op til 4,5 gange slow-motion funktion, men kvaliteten er middelmådig.

Foran sidder et selfie-kamera på 8 MP. Det sikrer, at selvportrætter bliver både skarpe og flatterende via en live-retoucheringsfunktion.

Man kan savne funktioner som optisk billedstabilisering og 4K-video. Men alt i alt er kameraet dog mere end godkendt, faktisk får du ikke noget bedre mobilkamera til prisen i dag.

Til sidst kommer en bonus i form af safirglas foran optikken, hvilket gør den ekstremt ridsefast.

Full HD videosample

Toolbox - Mobilsiden - Honor 7 FullHD

Slow-motion videosample

Toolbox - Mobilsiden - Honor 7 SlowMo

Honor 7 vs. OnePlus 2

I denne anmeldelse har jeg især fokuseret på Honor 7 som en model for sig. Men dens kinesiske aner, prisen og positionering i markedet gør, at en lille duel mellem de to kinesiske kamphaner er på sin plads.

Begge byder på et ambitiøst teknikblad, high-end features og en overkommelig pris på under de tre tusinde kroner. Begge mangler desuden NFC.

LÆS OGSÅ: OnePlus 2: Gennemført efterfølger med små skavanker [TEST]

Designmæssigt hælder jeg nok mest til OnePlus’ mere minimalistiske industrielle design. Men samtidig forestiller jeg mig, at Honor 7 kan appellere bredere med sit lidt mindre format.

Begge leverer gode takter i maskinrummet, men har du en spillefugl i maven vil OnePlus 2 ganske enkelt levere mere.

På kamerafronten står det omvendt til. Her er Honor 7 sin kinesiske rival ganske overlegen – til trods for at sidstnævnte har indbygget optisk stabilisering.

Den helt store forskel vil dog være softwaren. Her taler OnePlus entusiasternes sprog med Oxygen OS, en mere rendyrket version af Android med masser af indstillingsmuligheder. I den anden lejr er Honor 7 med sin iOS-lignende interface, der satser på at ramme den brede forbruger.

Værd at have med i baghovedet er tilgængeligheden og supporten. Her har OnePlus et blakket ry, med et udskældt invitationssystem og udelukkende internetbaseret salg og support. Honor kræver derimod ingen invitation, og kan trække på et helt distributørnetværk med fysiske forretninger, hvor du kan se telefonen an.

huawei-honor-73-135169.jpg

Et godt køb - for de fleste

Honor 7 har alt i alt været et interessant bekendtskab, for her er meget telefon til en rimelig pris. Og selvom den er tiltænkt de unge og smarte, ser jeg intet i vejen for, at alle kan have glæde af denne.

Kameraet og den generelle ydelse er i top, mens noble materialer er taget i brug. Samtidig er Honor 7 spækket med brugbare funktioner såsom infrarød blaster, fingeraftrykslæser, dual-SIM og safirglas på optikken.

Du får altså rigtig meget for pengene, men der er nu plads til forbedringer her og der. Honor 7 mangler nogle designlækkerier og NFC savnes. Samtidig er ydelsen i spil bagude i forhold til dagens toptelefoner – lidt surt, når nu det er de unge, der satses på.

Fordele:

 • Stærk ydelse
 • Gode, brugbare features
 • Dual-SIM
 • Glimrende kamera
 • Skarp pris

Ulemper:

 • Dårlige højtalere
 • Ingen NFC
 • Middelmådig grafik-chip
 • Konservativt design

Partner

mobilsiden_logo_med_hymanoid (1).png

Denne artikel er blevet til i samarbejde med Mobilsiden.
Læs test af alle mobiler og nyheder om telefoni og gadgets på mobilsiden.dk

Test af Huawei Honor 7

01-09-2015: Skarp pris, en masse kvalitetskomponenter, nydeligt metalchassis - er Honor 7 en ny prisbombe i mellemklassen? Mobilsiden.dk prøver OnePlus-udfordreren. Læs artikel

Test af syv nye smartphones

14-07-2016: Vi opsummerer indtrykkene af årets nye mobiltelefoner og finder deres unikke fordele, så du kan vælge den helt rigtige. Læs artikel

Test af Huawei Mate 8

02-04-2016: Huawei Mate 8 er lige så kraftig som en dyr bærbar computer. Læs artikel

Test af Nexus 6P

12-11-2015: Nexus 6P vil stå konkurrencedygtigt i det nye mobilår med sin sublime byggekvalitet, fantastiske skærm og hæsblæsende ydelse. Læs artikel

Nyhed: Google lancerer Nexus 6P i lækkert metaldesign

30-09-2015: Nexus 6P er nu en realitet i et tæt samarbejde mellem Google og Huawei. Topmodellen skal vise alle nyhederne frem i den nye Marshmallow-Android-version. Læs artikel

Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...