Anmeldelse:
Anmeldelse: 5 out of 6
Find mere om:
Test af Huawei Mate 8 | elektronik.guide.dk

Test af Huawei Mate 8

Huawei Mate 8 er lige så kraftig som en dyr bærbar computer.

Smartphone
Huawei Mate 8
Huawei

Plus:

Vanvittigt hurtig. Faktisk den hurtigste mobil, vi nogensinde har testet. Batteritiden er også i top. Design og konstruktion er mere end godkendt, og så kommer den med Android 6.0.

Minus:

Skærmen har “kun” Full HD-opløsning, selv om størrelsen lægger op til mere. Og så reagerer den en sjælden gang imellem ikke på berøring. Lyden er helt til rotterne.

Det er ikke alle, der bryder sig om de såkaldte phablets – smartphones med skærme så store, at de tangerer tablet-kategorien – men hvis man gør (og har store hænder), bør man seriøst overveje Huaweis nye Mate 8, som vi tester her. Der er virkelig tale om en seriøs mobil for relativt få penge, og så er den vanvittigt hurtig. Faktisk så hurtig, at vi aldrig har set noget lignende. Men det vender vi tilbage til.

Udseende og konstruktion

Som sagt er Mate 8 ikke en mobil til folk med små hænder. På nær en brøkdel af en millimeter hist og pist er den helt magen til Ascend Mate 7, hvilket også vil sige, at den minder meget om iPhone 6s Plus i størrelsen.

Selv om den er fremstillet i metal og glas, føles den aldrig tung, og den let buede bagside gør, at Mate 8 ligger godt i hånden. Mobilen er skåret ud af ét stykke aluminium, og der er virkelig gjort noget ud af præcision og detaljer.

Skærm og kamera

Den 6 tommer store skærm er ganske lysstærk, og selv om den ikke kommer med Quad HD-opløsning, føler man sig godt tilpas og oplever et knivskarpt billede med skærmens 1920 x 1080p Full HD-opløsning.

Eneste alvorlige anke er, at touch-funktionaliteten ikke altid reagerer, som vi kunne ønske os. Indimellem sker det simpelthen, at man må trykke op til flere gange på en knap eller et ikon, før der sker noget. Heldigvis optræder problemet ikke så tit, men det trækker ned i den samlede vurdering.

Det gør kameraet til gengæld ikke. Det er ikke det bedste mobilkamera, vi har prøvet – den værdighed går stadig til LG G4 med Samsung Galaxy S6 som tæt konkurrent – men Mate 8 tager fine, store billeder, hvilket ikke mindst skyldes, at den kommer med en IMX298 sensor fra Sony (fra Sonys Exmor RS-serie) og indbygget optisk billedstabilisering.

Mate-8-_goldfrontandbackAlternative2.jpg

Kamera-app’en er nem at betjene for menigmand, men byder også på en masse avancerede funktioner – såsom manuel ISO, blænde og fokus – til hobbyfotografer med lidt større ambitioner.

I brug

Ligesom Nexus 6P kommer Huawei Mate 8 med den helt nye Android-version, som Huawei desværre har gemt under deres egen Emotion UI-brugerflade. Det betyder kort og godt, at alle apps er trukket frem på startskærmen, og den klassiske app-launcher, som vi kender fra Android, er simpelthen blevet afskaffet. Det vil forekomme meget bekendt, hvis man kender til iOS og iPhone, hvilket nok ikke er helt tilfældigt.

huawei-m8-1206-ceshi-3_0000.png

Mate-8_-tilted-back_Silver-general.png

Men det er som nævnt Android Marshmallow, der gemmer sig nedenunder, og derfor får man alle nyhederne i det nye operativsystem med i pakken. F.eks. har man nu selv hundrede procent styr over app-tilladelser, ligesom strømstyringen også er kraftigt forbedret.

Ydelse

Og bedre strømstyring plus et kraftigt 4000 mAh batteri leverer tilsammen en imponerende batteritid. Derudover kan batteriet oplades med strøm til en dag på kun 30 minutter. Sejt!

Mate-8_front-gray-general.jpg

Absolut mest imponerende er dog den vanvittig høje ydelse, som simpelthen overgår alt, hvad vi hidtil har oplevet. Huawei anvender deres egne Kirin-chipset, og den nye Kirin 950 octa-core processor, som sidder i Mate 8, yder på niveau med en bærbar computer. Intet mindre!

Vi skal således lede efter resultater fra dyre bærbare som Dell XPS 13 fra 2015 og den spritnye Lenovo Yoga 900 – begge med Core i7-processor fra Intel – for at finde noget at sammenligne med, når vi benchmark-tester Mate 8.

Mate-8_-side-front_Silver-general.jpg

I Geekbench 3 opnår den forrykte 1.774 (single-core) og 6.294 point (multi-core), mens resultatet i AnTuTu er 88.533 point. Den mest kraftfulde smartphone, vi hidtil har testet, er Samsung Galaxy S6, som opnåede 1.498 og 5.339 point i Geekbench 3 og 69.940 point i AnTuTu, så Mate 8 mere end bare slår den på målstregen.

Og for en ordens skyld: Det vilde resultat svarer også til vores oplevelse af mobilen i daglig brug. Intet, absolut intet kunne få den til at tabe pusten. Eneste minus er, at den kan blive ret varm.

Konklusion

Vi har her at gøre med intet mindre end verdens hurtigste smartphone. Og Mate 8 fås tilmed på hjemmemarkedet i Kina i en version med 4 GB RAM, hvor vi må nøjes med 3 GB på vores breddegrader. Det er jo helt vanvittigt!

Til prisen er der vist ikke noget at rafle om: Vi giver uden tøven Huawei Mate 8 vores specielle anbefaling.

Læs hele testen hos Lyd & Billede

 • Operativsystem: Android Marshmallow 6.0 + Emotion UI 4.0
 • Skærm: 6" IPS-NEO, 1920 x 1080, 368 ppi
 • Processor: 2,3 GHz + 1,8 GHz Kirin 950 octa-core 64 bit
 • Hukommelse: 3 GB RAM / 32 GB lager (+ op til 128 GB via microSD)
 • Kamera: 16 MP + 8 MP
 • Trådløst: 4G/LTE, 802.11 ac/a/b/g/n, Bluetooth 4.2, NFC, GPS, GLONASS
 • Mål: 157,1 x 80,6 x 7,9 mm
 • Vægt: 185 g
 • Batteri: 4000 mAh litiumpolymer
 • Pris: 4.599 kr.
 • Web: huaweidevice.dk

Partner

DK_LB_Logo_2015.jpg

Denne artikel er blevet til i samarbejde med magasinet om forbrugerelektronik Lyd & Billede.
Læs flere nyheder og test om gadgets og elektronik til hjemmet på lydogbillede.dk

Test af syv nye smartphones

14-07-2016: Vi opsummerer indtrykkene af årets nye mobiltelefoner og finder deres unikke fordele, så du kan vælge den helt rigtige. Læs artikel

Test af Huawei Honor 7

18-09-2015: Anmeldelse: Huaweis Honor 7 vil imponere med fuldt hus på specifikationerne til en skarp pris. En lovende opskrift. Læs artikel

Test af Nexus 6P

12-11-2015: Nexus 6P vil stå konkurrencedygtigt i det nye mobilår med sin sublime byggekvalitet, fantastiske skærm og hæsblæsende ydelse. Læs artikel

Nyhed: Google lancerer Nexus 6P i lækkert metaldesign

30-09-2015: Nexus 6P er nu en realitet i et tæt samarbejde mellem Google og Huawei. Topmodellen skal vise alle nyhederne frem i den nye Marshmallow-Android-version. Læs artikel

Test af Huawei Honor 7

01-09-2015: Skarp pris, en masse kvalitetskomponenter, nydeligt metalchassis - er Honor 7 en ny prisbombe i mellemklassen? Mobilsiden.dk prøver OnePlus-udfordreren. Læs artikel

Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...