Find mere om:
Enkel smartphone til seniorer | elektronik.guide.dk

Enkel smartphone til seniorer

Seniorer skal ikke længere nøjes med store taster på en "gammeldags" mobil.

Over halvdelen af danskerne har allerede en smartphone, og nu får endnu flere seniorer mulighed for at hoppe med på vognen med en ny smartphone, der er udviklet på deres præmisser.

Doro PhoneEasy 740 er den første mobiltelefon med brugerfladen Doro Experience, der gør telefonen overskuelig med store og tydelige ikoner samt specielt udvalgte funktioner og apps. Den unikke software blev tidligere på året kåret som bedste seniorprodukt på CTIA Wireless-messen af bladet Techlicious. For at lette brugen har mobiltelefonen ud over touch-skærmen også et slide-tastatur med store taster, så telefonen kan betjenes på traditionel vis.

Smartphone skal gøre hverdagen lettere

Udviklingen af Doro PhoneEasy 740 er støttet af den svenske regerings “Teknik för äldre"-program, og produktudviklingen er foregået i samarbejde med de svenske designspecialister Ergonomidesign.

"Teknologi skal gøre hverdagen nemmere, og en smartphone behøver ikke at være kompliceret eller svær at bruge. Vores nye mobil er som altid tilpasset de typiske udfordringer, som seniorer oplever, og vi håber også at kunne friste dem, der i dag fravælger ny teknologi, fordi de føler sig usikre," siger Rudi Iversen, country manager hos Doro Danmark.

Den nye mobiltelefon har flere klassiske Doro-funktioner blandt andet høj og tydelig lyd samt skærm med tydelig kontrast og store taster. Derudover har Doro PhoneEasy 740 et 5 megapixels kamera og praktiske funktioner som for eksempel forstørrelsesglasfunktion og en gps-tryghedsalarm, så man kan lokalisere brugeren, hvis personen trykker på alarmen.

Mobil kan fjernbetjenes af pårørende

Doro PhoneEasy 740 er koblet til Doro Experience Manager – et webbaseret program, der gør det muligt for brugeren selv, familie eller venner at give langdistance-mobilhjælp. Via programmet kan man eksempelvis tilføje nye kontakter, bogmærker, uploade billeder og downloade apps. Det er ideelt, hvis man bor langt fra familien, men har brug for hjælp i den digitale verden. Ændringerne, der foretages via nettet, kan straks ses på mobilen.

Doro PhoneEasy® 740 er tilgængelig  fra slutningen af november og har en vejledende udsalgspris på 1.999 kr.

Her er mobilen til mormor 

Nyhed: Nu får de ældre en nem smartphone

12-10-2014: Doro Liberto 820 er en spritny smartphone, udviklet specielt til seniorer, der har lyst til at prøve kræfter med smartphone-teknologien – på deres egne præmisser. Telefonen har alle de samme muligheder som ”gængse” smartphones, men den er udstyret med en vejledningsfunktion, som guider brugeren, og en ny ”hjælper-app”, der giver udvalgte familiemedlemmer mulighed for at yde fjernsupport. Læs artikel

Nyhed: En pc til dem, der ikke vil have en pc

23-12-2014: 400.000 danskere over 65 år har ifølge computerproducenten Doro aldrig brugt en computer. Det vil de gerne lave om på. Læs artikel

Test af LG G3S

21-10-2014: Anmeldelse: LG G3S er en light-udgave af LG G3, der byder på 4G og batteri med masser af juice. Læs artikel

Test af iPhone 6 Plus

08-10-2014: Anmeldelse: iPhone 6 Plus - større end nogensinde, kraftigere end nogensinde og muligvis den bedste nogensinde. Læs artikel

Test af Samsung Galaxy S5 Mini

27-09-2014: Anmeldelse: Den lille version af Samsungs seneste flagskib, Galaxy S5 Mini, rammer skiven, men ikke i bulls eye. Læs artikel

Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...