Find mere om:
Et armbånd, der holder øje med pengene | elektronik.guide.dk

Et armbånd, der holder øje med pengene

Du kan købe et armbånd, der tjekker dit blodtryk, og et ur, der kan læse dine mails. Men hvad med et armbånd, der styrer din økonomi?

Wearables er både det nyeste og det næste nye sort. Og hvis du er med på noderne, har du allerede anskaffet et smartband, der kan aflæse dit blodtryk, puls og antallet af skridt, du hver dag går til bageren efter dougnuts. Men hvordan går det med dit økonomiske velbefindende? Sig ikke, at du har dine penge i noget så gammeldags som kreditkort eller smartphone, vel?

Læs også: Test af fem smarte armbånd

Artefact, som er et designstudio i Seattle, har et mere 2015-agtigt bud på finansielt overblik og ditto sikkerhed. Token er et digitalt armbånd, som kan rumme alle dine betalingstjenester i én enhed. Det eksisterer ganske vist kun som et koncept endnu, men indeholder en del fordele.

fest.png

Fire knapper på armbåndet kan bruges til henholdsvis betaling, overførsel, opkrævning og et smugkig på kontoen. Ud over tal i displayet kan en graf på armbåndet vise dig, om din “burn-rate” er for høj, dvs. om du bruger pengene hurtigere, end du kan tjene dem.

Usikkert?

Betaling kan ske via Bluetooth eller i form af en QR-k0de, som kan vises på armbåndets skærm og scannes i butikken.

At have alle sine penge om håndleddet lyder umiddelbart usikkert, men du har efter al sandsynlighed hele kassebeholdningen i baglommen i forvejen i form af plastickort. Og i modsætning til kortene kan det digitale pengearmbånd sikres med pulsmåler, accelerometer og fingeraftrykslæser.

Læs også: CES 2015: De små gadgets bliver store

Armbåndet kan sikres med sensorer og fingeraftrykslæser.

Kilde: Wired

Teknologien flytter ind i de gamle ting

Test af Samsung Gear S2

13-06-2016: Ideen er god, men børnesygdommene er mange. Læs artikel

Test af FitBit Charge

13-03-2015: Anmeldelse: Fitbit er tilbage med endnu en generation af de skridttællende håndledsmakkere. Læs artikel

Test af Sony Smartband Talk

13-01-2015: Test: Sony Smartband Talk SWR-30 kunne være blevet perfekt. Men de grundlæggende funktioner er ikke på plads. Læs artikel

Guide: Smarte ure gør dig til let bytte for hackerne

06-09-2014: På engelsk hedder det "wearable tech" og "quantified self" – kropsnær teknik, der bl.a. kan måle puls, hjertebanken, antal skridt og de kalorier, som du brænder af i løbet af en dag. Det er en industri i vækst, men hackerne lurer. Læs artikel

Test af Fitbit Flex,

31-08-2014: Fitbit er med på moden om wearables, og har kreeret Fitbit Flex til dit håndled. Læs artikel

Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...