Anmeldelse:
Anmeldelse: 5 out of 6
Find mere om:
Test af Tiny Audio M7+ | elektronik.guide.dk

Test: Tiny Audio M7+ - Gør FM-radioen digital

Nem løsning til at få DAB og digitalradio uden at skifte anlægget ud.

DAB-radio
Tiny Audio M7+
Tiny Audio

Plus:

Praktisk og brugervenlig løsning for dem, som har brug for en digital radio.

Minus:

Støjfri radiolyd, men tam dynamik og lidt fnidder i lyden.

Mens FM-radio går en stadig mere usikker fremtid i møde, er digitalradio blevet så udbredt, at man kan høre det overalt. Hvis man vel at mærke har købt en DAB+ radio eller har adgang til internetradio.

Men for alle, der har en hjemmebio- eller stereo-receiver, er det stadig FM-radio, der gælder. De færreste receivere har DAB+ modtager; nogle har netradio, men alle har FM. Ældre radioer har selvfølgelig også kun FM – mange desuden AM-modtagelse – men der er ingen grund til at smide dem væk for at erstatte dem med en modtager med DAB+.

Der findes flere løsninger. Man kan koble lyden fra kabel-tv-modtageren til anlægget, da den også har mange radiokanaler. Eller man kan bruge internetradio på en Apple TV-boks eller et smart-tv, hvis man har sådan et.

Men den allernemmeste løsning er en adapter. Den kan sættes i alle forstærkere og giver brugeren DAB- og digitalradio for få penge. Tiny Audio M7+ er sådan en adapter, som man stiller oven på anlægget for at få digitalradio. Den har også FM- og internetradio samt DAB+. Og Spotify Connect for dem, der streamer musik.

Den har indbygget Wi-Fi og kan også streame fra medieafspillere, og man styrer det hele med den medfølgende fjernbetjening. Et relativt stort farve-display viser info og album-covers eller anden video-info, som radiostationen måtte finde på at sende.

Let at bruge

Tiny-adapteren er let at sætte op. Den kan kobles til en analog indgang på anlægget og til ældre enheder med en DIN-adapter på lydkablet, men også til en forstærker med – eller en separat – digitalkonverter fra den optiske lydudgang på bagsiden.

Det er ikke lydkvaliteten, der er den lille adapters bedste våben, for den lyder lidt tamt og fladt. Dog ikke så mørkt og indelukket som Dantax’ adapter. Men klar og støjfri lyd med god sammenhæng mellem bas og diskant får man bestemt fra Tiny Audio M7+.

Desuden er det en praktisk og enkel løsning til alle, der ikke har lyst til at skifte anlægget ud – eller dele af det – men godt kunne tænke sig et større radioudbud gennem digitalradio. Her er Audio M7+ et godt, overkommeligt og attraktivt valg.

Læs den fulde test hos Lyd & Billede

  • FM- og DAB+ radio
  • Internetradio
  • Spotify Connect
  • 3,5 mm analog og optisk digitaludgang
  • Streaming med DLNA
  • Pris: 1.200 kr.

Partner

lyd og billede.png

Denne artikel er blevet til i samarbejde med magasinet om forbrugerelektronik Lyd & Billede.
Læs flere nyheder og test om gadgets og elektronik til hjemmet på lydogbillede.dk

Nyhed: Opgrader din bilstereo med DAB og Spotify

01-09-2014: Savner du mix, beat eller klassisk i bilen? Eller fik du ikke købt en bilstereo med Bluetooth eller AUX? Nu lanceres Tiny Audio C3, der gør det nemt at opgradere din bilstereo til digital DAB-radio, give den en AUX-indgang samt få forbindelse til musiksamlingen på din mobil via Bluetooth. Læs artikel

Nyhed: Endelig i stereo

18-09-2015: Skotske Revo laver fine radioer, men først den nye SuperSystem-model får du både stereolyd, streaming og DAB. Læs artikel

Test af Argon iNet2+

14-09-2014: Argon iNet2+ har internetradio og DAB, streamer musik trådløst via nettet og har indbygget Spotify Connect. Og så lyder den godt. Læs artikel

Test af Pure Evoke D4 Bluetooth

17-08-2014: Pure Evoke D4 Bluetooth er en videreudvikling af den klassiske køkkenradio med DAB+ og streaming fra mobil og tablets. Læs artikel

Test: DAB-radioen siger farvel til dårlig lyd

27-07-2014: Snart siger vi farvel til den gamle DAB-standard, hvilket nok skal komme bag på nogle lyttere. Med den nye standard DAB+ har lydkvaliteten fået et løft. Det hører man på deltagerne i denne test af kompakte DAB-radioer i forskellige prislag. Læs artikel

Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...