Anmeldelse:
Anmeldelse: 5 out of 6
Find mere om:
Test af fremtidssikrede radioer | elektronik.guide.dk

Test af fremtidssikrede radioer

Almindelige FM-radioer nærmer sig sidste holdbarhedsdato. Nu er det på tide at tænke fremad med digitale og fremtidssikrede radioer. Vi tester 5 af slagsen til priser fra 1.700 kr. til 2.100 kr.

Digitalradio
Tivoli Audio Albergo+
Tivoli Audio

Digitalradio
Revo SuperSignal
Revo

Digitalradio
Argon iNet3+ v2
Argon

Digitalradio
Scansonic R4S
Scansonic

Digitalradio
Amadeus ADIBTB14
Amadeus Sound

I en verden, hvor podcasts, Spotify, WiMP og alskens streaming-tjenester er tilgængelige på stadig flere enheder, er der et gammelt medie, som er langt mere udbredt. Nemlig radio.

Mange tænker måske ikke over det, men radio har ikke alene været her længere end noget andet medie – hvis vi ser bort fra telegrafen – det er også langt mere udbredt, og i de fleste hjem er der mindst én radio. Desuden kan man streame radio via apps på mobiltelefonen og vælge imellem over 200.000 internet-radiostationer.

Det hele er digitalt, men i mange lande bruger man stadig et forældet analogt sendenetværk i form af FM-båndet. I Nordeuropa er rene FM-radioer dog begyndt at forsvinde fra markedet. De erstattes af radioer, som kan modtage FM, DAB (Digital Audio Broadcasting) og DAB+, og i nogle tilfælde også netradio, Spotify Connect og Bluetooth. Sidstnævnte gør det muligt at streame musik fra mobilen til radioens højttaler.

I denne test har vi udvalgt fem nye digitale bordradioer, som vi ikke har testet før, i prisklassen omkring 2.000 kr. Undtagelsen er Tivoli Audio Albergo+, som tidligere er testet, og som vi bruger som reference blandt radioer af denne type og i denne prisklasse.

Overvejer du andre typer radio, såsom en batteridrevet bærbar radio, et anlæg med FM- og DAB-radio eller en web-radio med FM/DAB og flere tilslutningsmuligheder, så kan du finde mange af dem i vores testarkiv på lydogbillede.dk.

I denne test har vi lagt vægt på brugervenlighed og lydkvalitet, men også tilslutningsmuligheder. For det er rart at kunne slutte et par hovedtelefoner til radioen eller streame musik fra sin smartphone eller tablet. Næsten alle radioer i testen kan også kobles til stereoanlægget i stuen; så man får endnu bedre lyd, og da giver selv monoradioerne stereolyd.

Hvad er DAB?

DAB er digitalt broadcastet lyd. Det kan også bruges til billeder og video, men den foreløbige protokol handler om digitale radiosendinger gennem æteren. Komprimering af signalet giver datastrømme på op til 384 kbit/s, men det er sjældent, der sendes DAB over 192 kbit/s. Til sammenligning har cd’er en datastrøm på 1411 kbit/s.

Læser du med fra mobilen, kan du se flere billeder her

Vi tester:

 • Tivoli Albergo+ 1.999 kr.
 • Revo SuperSignal 2.099 kr.
 • Argon iNet3+ v2 1.799 kr.
 • Scansonic R4S 1.999 kr.
 • Amadeus ADIBTB14 1.699 kr.

Tivoli Audio Albergo+ - Digital radioklassiker

albergo__graphite_1_1.jpg

Tivoli, som startede det hele, overbeviser med en digital version, der har alt, hvad man behøver. Inklusive den kendte Tivoli-lyd.

Plus:

Kompakt og letbetjent digitalradio med streaming, der fås i flere farverige designs. God lyd uanset lydkilde.

Minus:

Nogle af konkurrenterne har fyldigere lyd og spiller med mere kraft.

Den analoge Tivoli-radio satte standarden for, hvor godt en lille bordradio kunne lyde. Den moderne udgave er blevet digital med både FM- og DAB+ radio, men nu kan man også streame musik til den fra en smartphone med Bluetooth.

Det har gjort Albergo+ til en af vores favoritter. Så kan man høre radio det ene øjeblik og med et tryk på fjernbetjeningen skifte til Bluetooth-streaming og afspille play-lister fra Spotify på mobilen. Man kan også tilslutte en analog lydkilde samt koble en ekstra Tivoli-højttaler til for bedre lyd.

Tivolis radio er godt bygget, og den er let at bruge med sin store skærm og praktiske fjernbetjening. Den findes i flere farver, og det er muligt at dresse den op med fine trækabinetter, der giver et mere eksklusivt præg.

Revo SuperSignal - Lækker digitalradio

SS_FRONT.jpg

Stilrent design og balanceret lyd går hånd i hånd i en af testens bedste bordradioer.

Plus:

Krystalklar lyd og legende let betjening pakket ind i et nydeligt trækabinet med stor skærm, stor fjernbetjening og streaming via Bluetooth.

Minus:

Den kan ikke spille højt nok.

Britiske Revo har sans for design, og lillebroren til den prisbelønnede SuperConnect – som også har netradio og Wi-Fi – bringer ikke skam over familien. Byggekvaliteten er upåklagelig, og betjeningen nem og overskuelig med testens skarpeste skærm. Fjernbetjeningen har så store knapper, at alle kan finde ud af at bruge radioen, og med Bluetooth er det let at streame musik fra mobilen.

SuperSignal fås også med sort front og det samme fine kabinet i ægte træ. Revos radio har et større højttaler-element end de fleste i testen, og med en diameter på 89 mm bliver lyden fyldig og potent.

Argon iNet3+ v2 - Den bedste lyd

ARGINET3V2PCH_1.jpg

Argons radio har en fordel i stereohøjttalere, og med Spotify Connect foruden digitalradio får man meget for pengene.

Plus:

Kraftig og fyldig lyd med god dynamik samt fuld kontrol fra smartphone gør iNet3+ v2 til et rigtig godt køb.

Minus:

Meget små knapper og tynd mellemtone er det eneste, der trækker ned.

De fleste bordradioer er stereoradioer, men med en monohøjttaler. Argons iNet3 er en undtagelse, idet den har to 76 mm højttaler-elementer på hver sin side af en skærm og en række små knapper. Men ligesom de fleste radioer i testen kan den styres med en app på telefonen. Og ikke nok med det: Den har også Spotify Connect, så man kan streame musik fra Spotify-app’en på mobilen direkte til Argons radio.

Den har dog ikke Bluetooth, så Spotify og netværksafspilning er de eneste måder at streame musik til iNet3 v2 på.

Scansonic R4S - Lille og smart

R4S_Black.jpg

Scansonic R4S har, hvad de fleste har brug for. Også god lyd og nem betjening via mobilen.

Plus:

Klar lyd og mange nyttige funktioner opvejer den høje pris. Radioen er meget kompakt og nem at placere, og man kan styre lyden med sin smartphone.

Minus:

Lydbilledet kan være lidt ubalanceret, så pas på, hvor du sætter den. Højttaleren peger nemlig opad.

Radioen fra danske Scansonic er lille og let placeret. Bare husk, at højttaleren sidder på toppen. Den er forbavsende avanceret i forhold til størrelsen og er ikke alene udstyret ned FM og DAB+, men også med internetradio samt Wi-Fi til trådløs netværksafspilning af musikbiblioteket på din computer. Og man kan selvfølgelig streame musik fra mobiltelefonen via Bluetooth. Den kan også styres fra telefonen med Scansonics egen app, og så slipper man næsten for at røre radioen.

R4S har bevaret den ejendommelige betjening, hvor volumen styres med knapper rundt om det, der ligner en volumenknap. Det er egentlig et navigeringshjul, hvor man bladrer i stationer og andre indstillinger.

Amadeus ADIBTB14 - Meget for pengene

Amadeus_adibtb14.jpg

Den lille radio med det musikalske navn kan vise billeder og album-covers på skærmen.

Plus:

Veludstyret og let at bruge med en app på telefonen. Skærmvisning er måske en gimmick, men kan give nyttig information.

Minus:

Ubalanceret og uldent lydbillede trækker desværre ned på et ellers positivt indtryk.

De fleste digitale bordradioer har den samme processor. Derfor ser skærmmenuerne helt ens ud på mange radioer, men Amadeus-radioen skiller sig ud på dette punkt. Den understøtter RadioVIS på skærmen, som giver billeder, album-covers og anden grafisk information, hvis radiostationen sender det.

Ulempen er, at skærmen er lille, og radioen sender ikke skærm-infoen til din smartphone. For du kan selvfølgelig også styre ADIBTB14 fra mobilen. Så slipper du for at bruge den håbløse fjernbetjening med alt for små knapper og lille skrift.

Læs hele testen hos Lyd & Billede

 • DAB, DAB+, FM
 • Bluetooth
 • Analog line-indgang
 • Højttaler/hovedtelefon-udgang
 • Fjernbetjening
 • 1.999 kr.

 • DAB, DAB+, FM
 • Bluetooth
 • Analog line-indgang
 • Hovedtelefon-udgang
 • Fjernbetjening
 • 2.099 kr.

 • DAB, DAB+, FM
 • Internetradio, Spotify Connect, netværksafspilning
 • Analog line-indgang
 • Hovedtelefon-udgang
 • App-styring og fjernbetjening
 • 1.799 kr.

 • DAB, DAB+, FM
 • Internetradio, netværksafspilning
 • Analog line-indgang
 • Hovedtelefon-udgang
 • App-styring
 • 1.999 kr.

 • DAB, DAB+, FM
 • Internetradio, netværksafspilning
 • Analog line-indgang
 • Hovedtelefon-udgang
 • Fjernbetjening, app-styring
 • 2,42'' farveskærm
 • 1.699 kr.

Test: Find den bedste DAB-radio

24-04-2012: En radio skal være nem at bruge, og lydkvaliteten skal være i orden. Vi har testet ni. Læs artikel

Test: Stortest: Verdensradio hjem i stuen

27-10-2010: Med en internetradio får du musik, nyheder og debatter fra hele verden direkte hjem til dig. Læs artikel

Nyhed: Endelig i stereo

18-09-2015: Skotske Revo laver fine radioer, men først den nye SuperSystem-model får du både stereolyd, streaming og DAB. Læs artikel

Test af Revo Axis

25-03-2011: Revos nye touch-radio minder om noget fra Star Trek, men lyden er ikke supersonisk. Læs artikel

Test af Revo Heritage

31-03-2010: Revo Heritage har både et design, som falder i vores smag, og en udstyrsliste, der vækker vores interesse. Læs artikel

Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...