Find mere om:
Nu bliver 3D-printeren let at bruge | elektronik.guide.dk

Nu bliver 3D-printeren let at bruge

3D-printerne er blevet billige, men de mangler endnu at blive hvermandseje. Det håber opstartsvirksomheden Zeepro at ændre på med en printer med indbygget Wi-Fi og styring fra smartphones og tablets.

3D-printere er gennem deres 10-årige eksistens gået fra at være noget, som kun store virksomheders udviklingsafdelinger kunne drømme om, til at være en mulighed for hobbyfolk til at fremstille fysiske modeller af deres ideer.

Men de har stadig været forbeholdt folk med udpræget teknisk snilde og en vilje til at løse problemerne, efterhånden som de opstod.

LÆS OGSÅ: Vi har prøvet iPad Air

Den schweizisk-amerikanske opstartsvirksomhed Zeepro er ikke den første, som har påstået, at nu var 3D-teknologien blevet folkelig. Men det ser nu ud til, at den med sin Zim kan have fat i noget af det rigtige.

Ud over at være betydelig mere “stueren” i sit design adskiller Zim sig ved at have indbygget Wi-Fi og Ethernetopkobling, så den kan sættes direkte på husets netværk. Den kan printe en figur med et største sidemål på 14,8 x 14,8 x 14,8 cm. Zim kommer i to versioner, med henholdsvis ét eller to 3D-printhoveder, som forvandler plastictråd til solide 3D-figurer. Vælger man udgaven med to hoveder, kan man fremstille tofarvede modeller  i én arbejdsgang. Den billigere model med ét hoved kan kun opbygge figurer i én farve.

LÆS OGSÅ: Her er alle Apples nye produkter

Da det kan tage en rum tid at fremstile en 3D-figur, er der indbygget et kamera i Zim, så man kan slippe for at stå og kigge på printeren, mens den arbejder. Man kan i stedet følge med på sin smartphone eller tablet, og endda dele statussen via sociale medier.

zim-printer.jpgZeepro har søgt finansiering gennem crowdfunding-hjemmesiden Kickstarter, hvor private kan skyde penge i udviklingen af teknologi- og kunstprojekter, og har på 40 dage rejst de 300.000$, som de skulle bruge for at sætte produktionen i gang. Faktisk var de frivillige investorer så glade for ideen, at der ved fristens udløb onsdag var kommet næsten to mio. kr.  ind (347.446$).

344 personer har lovet deres økonomiske støtte, så de bliver de første til at kunne købe printeren.

Zim fås i fire farver. Udgaven med et hoved koster 599$ (ca. 3.500 kr.), imens to-hoved-modellen koster 799$ (ca. 4.500 kr.). Dertil kommer fragt, told og moms.

zeepro.com

Virtual reality er tilbage!

Nyhed: Prisvenlig 3D-printer på vej i butikkerne

04-06-2015: Den nye 3D-printer da Vinci Junior 1.0 har en pris, der endelig gør 3D-print opnåelig for alle. Læs artikel

Nyhed: Billig og stueren 3D-printer til skrivebordet

26-04-2014: Den første 3D-printer til almindelige hjemmebrugere, lover producenten M3D. Det er i hvert fald den billigste. Læs artikel

Nyhed: Nu folder printeren sig ud i tre dimensioner

19-01-2014: Snart skal du have en 3D-printer, og snart er en stor del af de dimser, du køber, simpelthen printet ud. En ny teknologisk revolution rammer os. Alt om DATA fortæller om teknikken og giver dig et lille skub i en ny, forunderlig verden. Læs artikel

Nyhed: Denne høretelefon giver dig 3D-lyd i øregangen

18-01-2016: Jabra er klar med verdens første 3D-headset, skabt i samarbejde med Microsoft. Læs artikel

Nyhed: Hvornår får vi hologrammer og 3D uden briller?

03-11-2014: Tredimensionelle billeder uden lærred og besværlige briller er lige om hjørnet, lover producenterne. Men måske ikke det nærmeste hjørne. Læs artikel

Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...