Find mere om:
Prisvenlig 3D-printer på vej i butikkerne | elektronik.guide.dk

Prisvenlig 3D-printer på vej i butikkerne

Den nye 3D-printer da Vinci Junior 1.0 har en pris, der endelig gør 3D-print opnåelig for alle.

I 2014 blev den første plug-and-play 3D printer fra XYZprinting, da Vinci 1.0, lanceret i Norden til under 5.000 kr. 3D print teknologien blev dermed tilgængelig for alle. Nu kommer da Vinci Junior 1.0, som er navnet på en ny og meget brugervenlig 3D printer i den prisvindende da Vinci serie fra firmaet XYZprinting.

Men det er ikke størrelsen, det kommer an på, fristes man til at sige om Junior på bare 12 kg. Trods sin kompakte form kan da Vinci Junior 1.0 nemlig hurtigt og enkelt printe et fint resultat i en opløsning ned til 0,1 mm på Z-aksen. da Vinci Junior 1.0 anvender printteknikken fused filament fabrication (FFF) med det naturlige termoplast filament PLA (Poly Lactic Acid), udvundet af plantesukker fra eksempelvis majs.

Plug-and-play og brugervenlighed

da Vinci Junior 1.0 virker efter ”plug-and-play” princippet. Pak printeren ud og gå i gang med at printe. Kalibrering som på andre printere kan være en kompleks og tidskrævende øvelse, er her gjort automatisk. I det hele taget er der arbejdet meget med at øge brugervenligheden. Det er gjort nemt at montere og afmontere filamentrullen. Et enkelt klik og du kan skifte eller fjerne den helt.

da Vinci Junior 1.0 er således både støjsvag og lugtfri, da printområdet holdes lukket under hele processen. Platformen hvorpå emnet står varmes ikke op og der er dermed ingen risiko for, at man brænder sig under afmontering. da Vinci Junior hedder Junior ikke bare, fordi den er mindre end de andre printere i da Vinci serien, men også fordi den er lavet specielt til nybegyndere og skoler.

Fungerer også uden computer

En da Vinci Junior 1.0 fungerer meget simpelt med et USB 2.0 kabel, der forbindes til en computer. I de tilfælde hvor brugeren ikke har en computer i nærheden, printes i stedet via et SD (memory) kort. Den fritstående printer giver dermed nye muligheder for undervisere eller hobbyister, der kan anvende printeren uden at have sin PC tilsluttet.

da Vinci Junior 1.0 blev præsenteret i januar på CES 2015 messen i Las Vegas. Fra juni 2015 kan printeren købes for under 4.000 kr. i vejledende udsalgspris inkl. moms.

Se faktaboksen om da Vinci Junior 1.0 og læs mere om XYZprinting og 3D Print Scandinavia på næste side.

Partner

AOD-logo_BOXstreg.png

Denne artikel er blevet til i samarbejde med Alt om DATA.
Læs flere nyheder, artikler, guides og test på altomdata.dk

Nyhed: Billig og stueren 3D-printer til skrivebordet

26-04-2014: Den første 3D-printer til almindelige hjemmebrugere, lover producenten M3D. Det er i hvert fald den billigste. Læs artikel

Nyhed: Nu folder printeren sig ud i tre dimensioner

19-01-2014: Snart skal du have en 3D-printer, og snart er en stor del af de dimser, du køber, simpelthen printet ud. En ny teknologisk revolution rammer os. Alt om DATA fortæller om teknikken og giver dig et lille skub i en ny, forunderlig verden. Læs artikel

Nyhed: Nu bliver 3D-printeren let at bruge

25-10-2013: 3D-printerne er blevet billige, men de mangler endnu at blive hvermandseje. Det håber opstartsvirksomheden Zeepro at ændre på med en printer med indbygget Wi-Fi og styring fra smartphones og tablets. Læs artikel

Nyhed: Denne høretelefon giver dig 3D-lyd i øregangen

18-01-2016: Jabra er klar med verdens første 3D-headset, skabt i samarbejde med Microsoft. Læs artikel

Guide: Printere – et nødvendigt onde og producenternes stedbarn

29-01-2015: Hvorfor er printere ikke blevet et hak bedre, når alt andet stormer frem? Er det virkelig ikke muligt at komme op med smartere teknologier til at skabe ”hårde kopier” af tekst og billeder? Læs artikel

Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...