Find mere om:
Nyhed: Billig og stueren 3D-printer til.. | elektronik.guide.dk

Nyhed: Billig og stueren 3D-printer til skrivebordet

Den første 3D-printer til almindelige hjemmebrugere, lover producenten M3D. Det er i hvert fald den billigste.

3D-printere er hotte. Ingen tvivl om det, men selv om teknologien er blevet både mere tilgængelig og mere anvendt, er stadig for de fleste en lovende fremtidsdrøm.

Det amerikanske opstartsfirma M3D Lcc står bag “The Micro”, som de selv beskriver som den første ægte forbruger-3D-printer. Med en pris på under 2.000 kroner og et ganske stuerent design kan der være noget om snakken.

m3d-2-460x230.jpg

Printeren er, som mange andre, udbudt på investeringsportalen Kickstarter, hvor private kan være med til at finansiere konkrete opstartsvirksomheder. Og her har den taget brugerne med storm. M3D havde bedt om 50.000 dollars til udviklingen, men har i skrivende stund fået lovning på næsten 60 gange så meget. Lige under tre millioner dollars.

LÆS OGSÅ: Skyd først, og stil skarpt bagefter med Lytros

The Micro svarer til sit navn. Der er tale om en terning med en sidelængde på 18,5 cm og en vægt på bare et kg. Den bruger almindelige filamentruller til at printe modellerne, som kan blive lige over 10 x 10 10 cm. Der medfølger printsoftware, og printeren kan fungere under Windows, Mac og Linux via en USB-tilslutning.

Imens de fleste 3D-printere er konstrueret til, at selvbyggere kan lave om på opbygningen efter behov, og derfor er solidt overdimensionerede, er The Micro designet til at være et færdigt produkt. Det har betydet, at man har kunnet skære ned på både vægt og strømforbrug – og dermed på prisen.

m3d_prints-460x289.jpg

De hurtigste investorer kunne bestille printeren til en særlig rabatpris på 199 dollars (ca. 1.100 kroner), men de er for længst solgt. Man kan dog stadig bestille en printer til 299 dollars (ca. 1.700 kroner). Dertil skal dog lægges fragt, told og moms.

LÆS OGSÅ: Vi køber mere og mere højtopløst netmusik

I alt har næsten 9.700 personer bestilt en mini-3D-printer. De første masseproducerede modeller leveres i november, men da produktionskapaciteten er begrænset, må nytilkomne købere beregne en ventetid frem til februar 2015.

Nyhed: Nu folder printeren sig ud i tre dimensioner

19-01-2014: Snart skal du have en 3D-printer, og snart er en stor del af de dimser, du køber, simpelthen printet ud. En ny teknologisk revolution rammer os. Alt om DATA fortæller om teknikken og giver dig et lille skub i en ny, forunderlig verden. Læs artikel

Nyhed: Prisvenlig 3D-printer på vej i butikkerne

04-06-2015: Den nye 3D-printer da Vinci Junior 1.0 har en pris, der endelig gør 3D-print opnåelig for alle. Læs artikel

Nyhed: Sony satser stort på 3D

16-11-2011: Blandt mulighederne er en alt i en-computer, en bærbar, en kikkert og en hjelm med hjemmebiograf. Læs artikel

Nyhed: Nu bliver 3D-printeren let at bruge

25-10-2013: 3D-printerne er blevet billige, men de mangler endnu at blive hvermandseje. Det håber opstartsvirksomheden Zeepro at ændre på med en printer med indbygget Wi-Fi og styring fra smartphones og tablets. Læs artikel

Nyhed: LG-skærm justeres efter dine øjne

14-07-2011: LG er klar med den første monitor, der giver dig 3D uden briller. Prisen kendes endnu ikke. Læs artikel

Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...