Anmeldelse:
Anmeldelse: 5 out of 6
Find mere om:
Test af Canon Pixma Pro 1 | elektronik.guide.dk

Test: Canons 12-cylindrede fotoprinter

Canon har sat rekord med 12 blækpatroner. Det mærkes kun delvis på udskriftskvaliteten.

For ikke så længe siden var fem eller seks blækpatroner sensationelt godt i en fotoprinter.

Så blev otte blækpatroner mere reglen end undtagelsen, og i dag har de fleste seriøse fotoprintere otte eller ni blækpatroner. Noget som er en stor fordel. Ikke bare fordi man kan bytte kun den farvepatron, som er tom, men også fordi flere farver kan give bedre farvemætning på udskrifterne.

Men også fordi flere patroner betyder mindst to forskellige typer sort blæk. Gerne i form af en med gråt blæk, en med mat sort blæk til sort/hvid på mat papir og en med blankt sort blæk til blankt – glossy – papir.

Tre typer gråt blæk

Canon har nu 12 blækpatroner i A3-printeren Pixma Pro-1. Intet mindre. De har 36 ml kapacitet, og printeren har to typer sort og tre forskellige typer gråt blæk for maksimal mætning og gråskala på udskrifter. Den har også noget, Canon kalder Photo Magenta foruden almindelig magentablæk. Der findes også en blækpatron kaldet Chroma Optimizer, som skal give en blank overflade dybere sort og lidt mere snert i farver.

Printeren leverer maksimal opløsning på 4800 x 2400 punkter per tomme, og opsætningen i den medfølgende software er enkel. Selv om alle indstillingsmulighederne er temmelig omfattende. Der findes også et plug-in til Adobe Photoshop. Den leveres med et righoldigt udvalg profiler for en række forskellige typer papirkvaliteter og støtter selvsagt kalibrering med ColorMunki fra X-Rite.

Konklusion

Pixma Pro-1 er et oplagt alternativ til Epsons R3000.

De adskiller sig ikke så meget på brugervenligheden som på udskrifterne. Mens R3000 har lidt finere detaljeopløsning og gråskalagraderinger – særligt på sort/hvid – har Pro-1 lidt jævnere farvegraderinger kombineret med lidt bredere farvepalet.

For dem, der ikke er så optaget af marginale nuancer, er Epsons billigere R3000 det oplagte valg. For dem, der gør, bør Canon-printeren helt sikkert vurderes.

Læs hele testen hos Lyd & Bilde.

LÆS OGSÅ: Test: Printer til kræsne fotografer

Canon Pixma Pro 1

Fakta:

  • 12 x 36 ml blækpatroner
  • 4 pl dråbestørrelse
  • 4800 x 2400 ppt opløsning
  • A3+ papirstørrelse
  • USB 2.0/Eternet-tilslutning

Pris:

  • 6.889 kr.

Plus:

  • Fremragende farvepalet
  • Solid kvalitet
  • Store blækpatroner

Minus:

  • Stor og tung

Test: Den bedste printer til feriebillederne

07-09-2013: Papirkopier i valgfrit format med udmærket kvalitet direkte i hånden. Fotoprintere bliver hele tiden billigere, bedre og mere opkoblede. Læs artikel

Test: Årets bedste fotoprodukter

19-01-2011: Den tekniske udvikling har givet os bedre og smartere kameraer - men også mere komplicerede. Læs artikel

Test: Fotoprintere til røverpriser

08-03-2012: Hvor god er en billig printer til fotos sammenlignet med dobbelt så dyre luksusmodeller? Læs artikel

Test: Det bedste fotolab til hjemmet

13-10-2009: Multifunktionsprintere håndterer hukommelseskort fra kameraet, kopierer dine papirkopier og giver gnistrende resultater med billedredigeringsprogrammet. De koster 649-1.499 kr. Læs artikel

Nyhed: Årets bedste kamera bliver bedre

25-02-2016: Den første udgave kårede vi til Årets Bedste, nu kommer en endnu bedre udgave. Læs artikel

Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...