Anmeldelse:
Anmeldelse: 5 out of 6
Find mere om:
Test af Thorens TD 203 | elektronik.guide.dk

Test af Thorens TD 203

Thorens TD 203 leverer virkelig vellydende pladespiller med velvoksen lyd og avanceret teknik.

Pladespiller
Thorens TD 203
Thorens

Plus:

Virkelig vellydende pladespiller med velvoksen lyd og avanceret teknik. Med hastighedsskifter og eksklusiv tonearm er den også praktisk i brug. Thorens TD 203 er en pladespiller til dem, der har brug for en kvalitetsgrammofon til den voksende vinylsamling.

Minus:

Det store potentiale ligger i at få en bedre pickup end den medfølgende, og der er brug for en filtmåtte til at undgå statisk elektricitet.

Thorens er en af de gode gamle producenter, der har haft stor betydning for udviklingen af pladespillere. De kom lidt i skyggen af Rega, Pro-Ject og Technics i 1990’erne og forsvandt næsten, da cd’erne var på deres højeste. Men parallelt med at vinylplader har fået en renæssance, har de arbejdet sig tilbage i rampelyset.

I dag er især deres dyrere pladespillere til over 10.000 kr. på niveau med, hvad konkurrenterne laver, og Thorens TD 350 er f.eks. blandt de bedste grammofoner i det højere prislag. De mere overkommelige pladespillere har ikke været lige så interessante, men det kan ændre sig med den nye 200-serie – såsom TD 203, som vi tester her, den billigste pladespiller i serien.

Den skal først og fremmest konkurrere med pladespillere som Rega RP3, der koster nogenlunde det samme. Thorens TD 203 adskiller sig ikke væsentligt fra Rega-modellen. De er begge baseret på en letvægtsplade med fastmonterede, ikke-justérbare fødder, har integreret motor og leveres med støvlåg og pickup.

Men Thorens-grammofonen har desuden omskifter fra 33 1/3 til 45 rpm, og tonearmen er meget forskellig fra den, der sidder på Regas RP-pladespillere.

Der burde dog følge en filtmåtte med TD 203, for tallerkenen af ABS-plast skaber meget statisk elektricitet. Og så foretrækker vi i øvrigt aftagelige kabler, så man kan opgradere til kabler af bedre kvalitet. Eller længere kabler, hvis man skulle have brug for det.

Kvalitetslyd

Med den medfølgende pickup lyder Thorens-pladespilleren varmt, balanceret og åbent. Det ville klæde den med lidt mere dynamisk kontrast, men nogle timer med forskellig musik gav bestemt indtryk af, at der er meget at hente i TD 203. Den har ikke den samme livlige basdynamik som Rega RP3, men til gengæld er mellemtonen godt fokuseret – især på vokaler – og lydbilledet er klart og åbent.

Læs den fulde test af Thorens TD 203 hos Lyd & Billede

  • Remdrevet ABS-tallerken
  • Uni-pivot TP 82 alu-arm
  • TAS 257 MM-pickup
  • Sort, hvid eller rød
  • Pris: 5.495 kr.

Nyhed: Konkurrencedygtig pladespiller fra Thorens

03-02-2015: Med TD 203 kan man skaffe sig en genenemført pladespiller, som konkurrerer med Rega og Pro-ject-spillere under 10.000 kr. Læs artikel

Test: Fem analoge pladespillere i test

20-11-2012: Mens cd’en kommer stadig nærmere graven, er de cool pladespillere på en optur. Og det er godt. Læs artikel

Test af Thorens TD 206

22-09-2015: Det er ikke altid, man får bedre kvalitet, fordi prisen er højere. Så skal tingene i hvert fald lykkes bedre end her. Læs artikel

Nyhed: Technics relancerer sin legendariske SL-1200-pladespiller

13-01-2016: Den klassiske pladespiller genopstår med flere forbedringer, og kommer også i en specialudgave. Læs artikel

Nyhed: Nye pladespillere til 3.000 kr. fra Pro-Ject

24-05-2014: Få laver så mange pladespillere som Pro-Ject. Nu kommer en mængde nye modeller i alle prisklasser. Læs artikel

Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...