Anmeldelse:
Anmeldelse: 5 out of 6
Find mere om:
Test af Pro-Ject RPM 1 Carbon | elektronik.guide.dk

Superlækker pladespiller for begyndere

Pro-Ject RPM 1 Carbon er en superlækker og velspillende grammofon er perfekt til nyfrelste vinyl-entusiaster.

Pladespiller
Pro-Ject RPM 1 Carbon
Pro-Ject

Plus:

Prisbillig pladespiller med knaldgod lyd og sejt look. Meget velbygget med en arm, der sagtens kan tåle en bedre pickup, samt simpel betjening. En grammofon, der vokser med opgaven og vil give mange års gode musikoplevelser.

Minus:

Mærkeligt nok er der ingen lås på armen, og RPM 1 Carbon mangler dyrere pladespilleres dynamiske omfang og basgengivelse med mere dybde.

Pladespillere er ikke længere forbeholdt entusiaster med hang til nostalgi. Grammofoner og vinylplader købes af folk i alle aldre og af begge køn, og salget er stigende. Det er lidt paradoksalt, i og med at cd-afspillerne stuves af vejen, og streaming indtager flere og flere hjem.

På den ene side har vi dem med en pladesamling, som de vil børste støvet af, og på den anden side dem, der først nu har opdaget vinyl og har brug for en pladespiller.

Så er det rart at vide, at det er længe siden, udvalget har været så stort, som det er nu. Anvendelige pladespillere koster ikke meget, men de gode starter omkring 2.500 kr. efter vores erfaring. Så får man et stabilt drivværk, nem betjening og god lyd.

I prisklassen under 5.000 kr. dukker der hele tiden nye modeller op. Som regel fra Thorens, Rega og Pro-Ject. De har to ting tilfælles: God lyd til relativt få penge samt enkel opsætning og betjening. Såsom den lille RPM 1 Carbon fra Pro-Ject. En simpel pladespiller med manuel betjening og lækkert design.

Den kommer med pickup, klar til at koble til anlægget. Bare husk, at forstærkeren skal have phono-indgang (MM), ellers skal du bruge en lille forstærker mellem pladespilleren og anlægget. Sådan en koster fra nogle hundrede kr. og op, og fylder ikke meget.

Kulfiber

Den nye RPM 1 Carbon indeholder – som navnet antyder – kulfiber, for at den skal lyde lidt bedre end de billigste pladespillere med plasticarm. Her er den S-formede arm lavet af varmpresset aluminium overtrukket med kulfiber for at dæmpe resonanser.

En vibrationsløs motor driver den gummirem, der får MDF-tallerknen til at snurre. Den hviler på et inverteret leje med en keramisk kugle – en meget brugt konstruktion, da producenterne mener, at det giver mere stabil rotation.

Læs den fulde test af Pro-Ject RPM 1 Carbon hos Lyd & Billede

  • Remdrevet MDF-tallerken
  • Kulfiberdækket alu-arm
  • Ortofon 2M Red pickup
  • Sort, hvid eller rød finish
  • Pris: 2.499 kr.

Partner

lyd og billede.png

Denne artikel er blevet til i samarbejde med magasinet om forbrugerelektronik Lyd & Billede.
Læs flere nyheder og test om gadgets og elektronik til hjemmet på lydogbillede.dk

Nyhed: Nye pladespillere til 3.000 kr. fra Pro-Ject

24-05-2014: Få laver så mange pladespillere som Pro-Ject. Nu kommer en mængde nye modeller i alle prisklasser. Læs artikel

Nyhed: Pro-ject fornyer sine pladespillere

24-12-2013: Den prisrimelige testvinder Debut Carbon kommer i en ny version, og den nyere Xtension 9 kommer endelig i en længe ventet entusiastudgave. Læs artikel

Test: Stortest: Otte pladespillere

24-03-2010: Mens cd-salget falder, er lp-salget konstant. Og det behøver ikke at koste meget at grave guldet ud af vinylrillerne. Disse otte pladespillere koster alle under 4.000 kr. Læs artikel

Test af Pro-Ject Xtension 9

05-10-2014: Topklasse-pladespiller, der slår de fleste cd-afspillere på ren og skær spilleglæde og engagement. Læs artikel

Nyhed: Billigere udgave af lp-reference

02-04-2008: Linn lancerer nu en billigere model af sin næsten legendariske pladespiller LP12 - Linn Majik LP12. Prisen er næsten halveret i forhold til oplægget. Læs artikel

Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...