Anmeldelse:
Anmeldelse: 5 out of 6
Find mere om:
Test af Electrocompaniet ECG-1 | elektronik.guide.dk

Test: Norsk pladespiller-mirakel

Det er ikke grammofoner, Electrocompaniet er kendt for, men det kan ændre sig med deres første pladespiller.

Pladespiller
Electrocompaniet ECG-1
Electrocompaniet

Plus

Dejlig varm og stor lyd med masser af klangfarver og dynamik. Solid konstruktion med simpel betjening og tiltalende design.

Minus

Ikke helt så fokuseret og detaljeret som rivalerne i denne klasse.

Man kan undre sig over, at det skulle tage norske Electrocompaniet over fyrre år at lancere deres første pladespiller. Siden starten i 1972 og frem til i dag er der solgt millioner af pladespillere. I de seneste år har grammofonen som bekendt fået en renæssance, og salget er steget. Ikke til de store højder, men nok til at Electrocompaniet – som er bedst kendt for vellydende forstærkere – har taget sig tid til at lave deres egen pladespiller, Electrocompaniet ECG-1. Hvor G’et står for Gramophone.

Læs også: Fleksibel grammofonforstærker

På høje tid, vil nogen sige. Alt for sent, vil andre sige, mens atter andre vil tage det med et skuldertræk. Der er jo så mange gode pladespillere derude. Hvorfor skulle den her være bedre?

Kynikere blandt vinyl-entusiaster vil nok alligevel holde øje med, hvad anmelderne mener om ECG-1 – om ikke andet, så for at få deres formodninger bekræftet. Eller deres fordomme.

Electrocompaniet går ind på et benhårdt marked her. Der er mange, der gerne vil sælge pladespillere til 30.000 kroner. I samme prisklasse finder vi f.eks. grammofoner fra Clear Audio, Acoustic Solid, Avid, Pro-Ject, Michell, Thorens og ikke mindst Rega, hvis RP8 er en direkte konkurrent til ECG-1.

Udklip3.PNG

Japansk arm

Electrocompaniets pladespiller er norsk udviklet – designet i samme ånd som de klassiske Electrocompaniet-forstærkere – og udstyret med en japansk Jelco SA-750EB tonearm. En kritikerrost 10 tommers arm med svagt S-sving, oliedæmpet lift, aftageligt pickup-hoved (headshell) samt azimut- og højdejustering.

Læs også: Rørende smuk drømmelyd

Præcis som entusiasterne kan lide det.

Betjeningen er såre simpel, og pladespilleren har knapper til hastigheder fra 33 1/3 til 78 rpm. Den har også aftageligt lydkabel, med jordforbindelse og fempolet tonearm-plug i den ene ende, men leveres ikke med støvhætte eller filtmåtte. En måtte er ikke nødvendigt, mener Electrocompaniet, da akryltallerkenen dæmper vinylet bedre. Men her er der plads til at eksperimentere med måtter af forskellig slags.

Det bedste fra begge verdener

Pladespilleren har ingen dæmpning ud over sin masse på 13 kg. Det stiller krav til underlaget. Man sætter den ikke i en vakkelvorn IKEA-reol, men på en stiv hylde eller et ditto bord i vater. Trods optimal placering er der lidt lavfrekvent mikrofonstøj fra afspilleren. Især hvis den står tæt på højttalerne.

Udklip4.PNG

Læs den fulde test af Electrocompaniet ECG-1 på Lydogbillede.dk

Electrocompaniet ECG-1

Drift: Remdrevet akryltallerken

Arm: Jelco SA-750EB

Pickup: Electrocompaniet EMMC-2

Pris: 28.995 kroner

Partner

lyd og billede.png

Denne artikel er blevet til i samarbejde med magasinet om forbrugerelektronik Lyd & Billede.
Læs flere nyheder og test om gadgets og elektronik til hjemmet på lydogbillede.dk

Nyhed: Se! En Technics-pladespiller!

05-09-2015: Technics fortsætter sit comeback med en ny pladespiller, trådløs hi-fi og HD-hovedtelefoner. Læs artikel

Nyhed: Comeback for T + A Revolution-serien

10-04-2015: Tyske T + A har glædet os før med vellyd, så derfor glæder vi os lidt ekstra ved nyheden om, at den nye R-serie er på vej. Læs artikel

Test: Denne test er til feinschmeckerne blandt musikelskere

13-09-2014: Selv om der er næsten uoverskuelig mange måder at lytte til musik på, findes der en fælles løsning til at opnå ægte high-end lyd: En digitalkonverter. Læs artikel

Nyhed: Pro-ject fornyer sine pladespillere

24-12-2013: Den prisrimelige testvinder Debut Carbon kommer i en ny version, og den nyere Xtension 9 kommer endelig i en længe ventet entusiastudgave. Læs artikel

Nyhed: Whisky-udgave af Linn LP12

24-09-2013: Jubilæumsudgaven af Linns klassiske pladespiller er bygget af whiskyfade og fremstilles i bare 40 eksemplarer. Læs artikel

Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...