Find mere om:
Gps'er med store skærme til rejsen | elektronik.guide.dk

Gps'er med store skærme til rejsen

De store producenter er alle klar med friske modeller udstyret med nye smarte funktioner.

Har du stadig til gode at drage mod fremmede himmelstrøg for at nyde din ferie, og har du tænkt dig, at det skal foregå i bil, er det måske værd at overveje en ny gps til forruden.

Der er i hvert fald masser af nye modeller at vælge imellem lige nu. Som sædvanlig har producenterne opdatere sortimentet i tide til feriesæsonen, så der er friske gps’er med masser af nye egenskaber klar til bilisterne.

Mio med store skærme

Mio er klar med ikke mindre end fem friske vejvisere i Spirit-serien. Spirit 480 og 485 har 4,3"-skærme, mens Spirit 680, 685 og 687 har ekstra store skærme på 5".

De to sidste kommer med den nye ’Choice of Routes’-funktion, hvor du let kan vælge mellem fire rutetyper: den hurtigste, den korteste, den letteste eller den mest økonomiske. Trip Planner giver desuden mulighed for at indstille flere rutepunkter og prioritere dem for at optimere rute.

Spirit 485, 685 og 687 har indbygget tmc-trafikinformation, der holder dig opdateret om trafiksituationen på din rute og kommer med alternative ruteforslag, hvis der er trafikpropper.

Priser: Fra 900 kr.

Alle modeller i den nye serie er udstyret med den nye tjeneste Parking Assistance og Pedestrian Mode. Med Parking Assistance får du automatisk vist en liste over parkeringspladser, når du er 1 kilometer fra din destination. Når du har parkeret bilen for at gå det sidste stykke vej, skal du skifte til Pedestrian Mode, som kan vise dig vej til dit mål, eller måske udforske nye steder, der ikke er tilgængelige i bil.

De nye Mio-modeller er på markedet nu og fås til en pris på omkring 900 kroner og opefter.

Garmin satser på live-information

Garmin er klar med den næste generation af online-bilnavigatorer. Så snart nüLink! 2300 er tændt, kan du tjekke trafiksituationen på ruten og se billeder fra de live-trafikkameraer, der findes undervejs. 3D Traffic samler information fra millioner af live-trafiksensorer og trafikinformationskilder med live-radiorapporter for at sikre de mest nøjagtige oplysninger døgnet rundt.

I tillæg til trafikmeldinger og Vejdirektoratets live-trafikkameraer over hele landet kan nüLink! 2300 modtage informationer om farlige situationer og uheldsrapporter om eksempelvis affald eller vraggods på vejbanen eller spøgelsesbilister.

Den 4,3" store skærm har et nyt, forbedret brugerinterface, hvor brugeren selv kan indrette skærmopsætningen til sine egne behov. Man kan korrigere angivelse af hastighedsbegrænsning og placering af fartkameraer, der rapporteres til Garmin Community, så andre brugere kan drage fordel af det.

Der er ligeledes et indbygget trackingsystem, som gør det muligt at invitere kontakter til at følge med i, hvor man befinder sig, via internettet. Man kan dele sin position på eksempelvis Facebook eller Twitter eller en anden NüLink! 2300-enhed.

Navigon: Hjælp til vognbaneskift

Inden Navigon blev købt af Garmin, nåede den tyske producent at sende Navigon 70 Easy på gaden. En gps designet til dem, der ønsker overskueligheden på en 5"-skærm, men kan klare sig uden et væld af avancerede features.

Navigationsenheden har alle de nødvendige funktioner til pålidelig ruteberegning samt ’Aktiv Vognbaneassistent’, som sørger for bedre sikkerhed, når trafikken bliver hektisk, ved at vise, hvornår bilisten skal begynde at foretage vognbaneskift.

Desuden er ’Navigon My Best POI’, ’Navigon MyRoutes’ og ’Reality View Pro’ inkluderet foruden andre features. ’One Click Menu’ giver brugerne mulighed for at se tre af deres favoritsteder ved at trykke et vilkårligt sted på skærmen. Information, som ikke er øjeblikkeligt krævet, holdes automatisk skjult, så man får fuldt udbytte af skærmen.

Endelig kan ens egen destinationer importeres via Fresh-software og arrangeres i individuelle grupper.

Navigon 70 Easy er i handlen nu og koster 1.299 kroner.

Læs også: Nu kan du tale til din Mio-gps

Test: Gps'en er mere end en vejviser

19-12-2011: Den fortæller dig om vejret, holder øje med trafikken og guider dig til spændende steder. Læs artikel

Test af Garmin Nüvi 1690, Navigon 8450 Live, Tomtom GO950

22-06-2010: Dagens gps er i stadig større grad tilsluttet internettet, noget som giver mere aktuel og bedre hjælp på vejen. Læs artikel

Test af Garmin Asus Nüvifone A50

23-08-2010: Garmin Asus' nyeste kombination af gps og telefon er dyrere, men er den også bedre end sin "lillebror"? Læs artikel

Test: Tre navigationer til iPhone

13-07-2010: Det kan være fristende at købe et navigationsprogram til mobilen i stedet for et nyt apparat. Læs artikel

Test af Navigon 2310

21-12-2009: Selve kortet er overskueligt og nemt at køre efter, men vi savner en enklere søgning. Gps'en koster 1.400 kr.

Læs artikel

Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...