Find mere om:
Test: Find den bedste gps til ferien | elektronik.guide.dk

Test: Find den bedste gps til ferien

Smarte funktioner fordyrer købet. Tænk også på, at der skal være plads til nye kort.

Kortbogen er gemt væk til fordel for et navigationsanlæg eller en smartphone med gps-funktion, og trafikinformationer om kødannelse får hurtigt gps'en til at finde en alternativ rute.

Samtidig med, at gps'erne generelt bliver billigere, får de også flere funktioner som stemmegenkendelse, 3D-visning af byer og forskellige Live-funktioner. Men hvis det kun gælder om at finde vej, er der penge at spare ved at fravælge nogle af de nyeste - og dyreste - funktioner. At finde vej klarer stort set alle gps'er nemlig godt, viser en test fra Forbrugerrådets blad Tænk.

Tænk har netop føjet nye gps'er til den løbende vurdering, så der nu er sammenligninger af 48 gps'er og 3 smartsphones. Læs mere om testen hos Tænk. På hjemmesiden er det også muligt at købe adgang til hele testen. Det koster 50 kr.

Køb lillebroderen og spar penge

Blandt anbefalingerne fra Tænk er, at det ofte kan betale sig at købe en såkaldt lillebror i de forskellige fabrikaters serier. Dermed kan man spare nogle hundrede kr., og man skal nok nå frem til bestemmelsesstedet alligevel.

Tænk anbefaler også, at man overvejer, om man ikke kan klare sig med funktionerne i en smartphone. I hvert fald er der en tendens til, at de mindste gps-modeller kan erstattes af en smartphone, når det drejer sig om basal navigation.

Tænk råder til, at man sørger for at købe en gps med så stor hukommelse, at der er plads til at opdatere kortene. Kortene bliver mere detaljerede for hver opdatering, og samtidig stiger antallet af de såkaldte interessepunkter. Det betyder, at de nye kort hele tiden kræver mere plads. Modeller med 2 GB betegnes af Tænk som forældede, og 4 GB kan også blive for lidt til at have alle europæiske lande.

Tænk opfordrer derfor til, at man køber en model med indgang til et micro SD-kort.

Ældre model holder stand

På baggrund af testen har Tænk givet 5 gps'er bedømmelsen "Bedst i test", og lidt overraskende er det stadig en lidt ældre model, der holder skansen i top. Garmin nüvi 1490 TV roses for en flot skærm med flot grafik og en god vejledning. Gps'en har Tænk fundet til 2.079 kr., og den er blandt de dyre. Derfor opfordrer Tænk til, at man eventuelt overvejer at købe lillebroderen Garmin nüvi 1490T, som er 700 kr. billigere.

De øvrige apparater, der har fået bedømmelsen "Bedst i test" er Garmin nüvi 2360LT, TomTom Via LIVE 125 EU 45, Garmin nüvi 3790T og TomTom GO LIVE 1005.

Problemer med software

Ustabil software er grunden til, at ingen af Navigons produkter får topkarakter. Topmodellen Navigon 70 Premium Live roses dog for fin brugervenlighed og mange funktioner.

Men i testen har Tænk flere gange haft problemer med, at gps'erne "fryser" eller lukker ned, og Navigons software betegnes derfor som væsentligt mere ustabil end konkurrenternes.

Læs også: Test: Gps med minutfriske informationer

Test af Garmin Nüvi 1690, Navigon 8450 Live, Tomtom GO950

22-06-2010: Dagens gps er i stadig større grad tilsluttet internettet, noget som giver mere aktuel og bedre hjælp på vejen. Læs artikel

Test: Tre navigationer til iPhone

13-07-2010: Det kan være fristende at købe et navigationsprogram til mobilen i stedet for et nyt apparat. Læs artikel

Nyhed: Stifinder på seks tommer

09-05-2012: TomTom lancerer gps til svagtseende - en navigator med en skærm på imponerende seks tommer. Læs artikel

Test: Gps'en er mere end en vejviser

19-12-2011: Den fortæller dig om vejret, holder øje med trafikken og guider dig til spændende steder. Læs artikel

Nyhed: Garmin-gps klarer det hele

29-07-2011: Garmin Montana er skabt til at dække alle dine gps-behov - både turen i bil og skattejagten. Læs artikel

Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...