Anmeldelse:
Anmeldelse: 6 out of 6
Find mere om:
Test: Kraftige 3D surround-receivere | elektronik.guide.dk

Test: Kraftige 3D surround-receivere

Skal du overgå biografoplevelsen hjemme, kommer du ikke uden om en kvalitetsreceiver.

Vi søger i denne test efter en både detaljerig og kraftig gengivelse af lyden. Samtidig skal receiveren være opdateret med ny teknologi.

3D-kompatibilitet er en selvfølge. Netværksstreaming, en relativt ny trend, er også godt at have. Det betyder, at når både receiveren og din computer er koblet til samme netværk, kan du streame musik og video fra computeren trådløst til receiveren og gengive dette med så høj kvalitet som muligt over lydanlægget.

Apple AirPlay er der også nogen, der har. Dette gør, at ejeren af et bærbart Apple-produkt endnu nemmere kan streame musikken trådløst fra afspilleren til receiveren, med meget god lyd.

Denon AVR-3312

Denons meget veludstyrede receiver har fået ekstra kondensatorer for at give mere kraft. Alligevel opleves den som behersket.

Denon AVR-3312 er udstyret med internetradio og netværksstreaming foruden indbygget støtte for Apple AirPlay. En egen fjernbetjenings app til både Apple iOs og Android gør det nemmere at bruge smartphones eller tablets som fjernbetjening. Vi har testet Apple-versionen og kan konstatere, at det er den mest brugervenlige, vi hidtil har testet af sin slags.

Receiveren lyder fint i mellemtonen. Sangstemmer og strengeinstrumenter klinger nuanceret og finkornet, med et fint perspektiv i stereo. Vi kunne dog ønske os lidt mere snert. For eksempel bliver pianoanslag lidt forsigtige.

Til film sætter vi pris på det store, omsluttende lydbillede, som aldrig bliver aggressivt eller irriterende. Det svæver fint rundt om os, og dialogerne fra centerhøjttaleren er velplaceret i midten. Men pågåenhed og attack er ikke ord, som beskriver Denon-receiveren.

Pris: kr. 7.999,00

Plus:

 • Brugervenlighed
 • AirPlay
 • Laver få fejl

Minus:

 • Gør ikke meget ud af sig

Læs hele testen af Denon AVR 3312 på Lyd & Bilde

Onkyo TX-NR809 (bedst i test)

Med kraft og elegance holder denne receiver højttalerne i et jerngreb, mens den samtidig byder på flere fine funktioner.

Med otte HDMI-kanaler tager Onkyo tilslutningsudfordringen i strakt arm. Her kan også billedet opskaleres op til 4K opløsning, fire gange 1080p! Produktet kan streame musik fra pc, har internetradio og de med Spotify-konto kan desuden glæde sig over direkte adgang via receiveren. Apple- og Android telefoner kan tage over som fjernbetjening via app´en OnkyoRemote.

Lydmæssigt har receiveren meget god kraft og kontrol, selv ved meget krævende musik. Dette kommer selvsagt også filmoplevelsen til gode, og vi oplevede både kraftige og tydelige dialoger, samtidig med at der er god kontrol på intense action scener. Opløsningen i tonerne er meget god. Men surroundlyden er ikke fuldt så glidende som med Anthem MRX300, og lyden er heller ikke rigtig så finkornet.

Pris: kr. 9.935,00

Plus:

 • Meget god lyd
 • Godt med kraft
 • Netværksstreaming

Minus:

 • Mangler direct-knapper på fjernbetjeningen

Læs hele testen af Onkyo TX-NR809 på Lyd & Bilde

Pioneer VSX-2021

Veludstyrede Pioneer VSX-2010 har en masse indstillingsmuligheder og er en potent karl.

Her er AirPlay indbygget, og skulle du i stedet ønske at bruge kabel til iPod´en, så gøres dette via en medfølgende USB-kabel.

Fjernbetjenings-app´en iControlV2 giver dig desuden kontrol via iPhone eller iPad, og den er overskuelig og fin, med et godt og solidt grænsesnit. Endelig findes den også til Android-platformen. Netværkstreaming er tilgængelig via DLNA, og via bluetooth kan flere dele deres sange fra smartphonen eller tablet og sammensætte en fælles spilleliste via receiverens skærmmenu.

Lyden er ikke den mest finkornede i testen, men til gengæld er der masser af kraft. Her smælder det i alle kanaler, og heftig rock dundrer løs. Totalt set er lyden god, men det er lydkvaliteten receiveren først og fremmest skal belønnes for.

Pris: kr. 7.999,00

Plus:

 • Kraft og detaljer
 • Udstyr og brugervenlighed
 • AirPlay

Minus:

 • Mangler lidt raffinement

Læs hele testen af Pioneer VSX-2021 på Lyd & Bilde

Yamaha RX-A2010

Yamahas receiver har en varm og fyldig klangbalance, som fungerer fint både til film og musik. Her er der nok kraft, og udstyr er der masser af.

Yamaha RX-A2010 er den eneste af testens receivere, som har ni kanaler plus to uafhængige subwoofere. Sår har du mulighed for at fylde stuen med højttalere.

Her findes ikke AirPlay, men Yamaha sværger til hvad de kalder AirWired, som er trådløs overførsel fra en fysisk dock til iPod eller iPhone. Brugervenligheden er meget god, og vi er meget tilfredse med fjernbetjenings-app´en AV Controller, som er tilgængelig til iPhone og Android.

Vi kan godt lide opløsningen i Yamahas overtoner. Lydbilledet fra musikken breder sig godt, og på film opnår vi en god, omringende klang. Dialoger og sangstemmer er naturlige og behagelige, dette er i det hele taget meget god lyd. Og der er mere kraft og dynamik end med Denon.

Mellemtone er lidt tyndere hos Yamaha end hos Onkyo, og receiveren virker lidt mere anstrengt, når man spiller meget højt.

Pris: kr. 10.899,00

Plus:

 • Varm, fin klang
 • Fjernbetjenings app til iPhone
 • Netværksstreaming

Minus:

 • Ikke AirPlay
 • Mangler lidt attack

Læs hele testen af Yamaha RX-A2010 på Lyd & Bilde

Harman/Kardon AVR 365

Harman/Kardon stiller med den billigste receiver. Dette er et rent hjemmebiograf kraftværk, uden særlige tillægsfunktioner.

Receiveren har både netværksstreaming via DLNA og internetradio. Vil du tilslutte iPhone, findes docken The Bridge IIIP som ekstraudstyr.

Receiveren er enkel i brug, bortset fra at den er forhåndsindstillet til sin egen lydmodus Logic7, uanset hvad slags lydspor, den får ind. Du må selv sætte den tilbage til det rene signal fra Blu-ray eller CD.

Vi nævner også, at direkte kildevalg ikke findes på selve enheden, hvis du skulle miste fjernbetjeningen. Så må du bladre dig frem og tilbage med piletasterne. Dette er desuden den eneste receiver i testen, som ikke har forforstærkerudgang (pre out), skulle du ønske at lægge mere kraft på senere.

Lydmæssig er receiveren først og fremmest kraftig. Kraftsalver smælder godt, og det uden at det bliver skarpt for ørerne. Klangen er nedtonet i toppen, hvilket gør, at man kan skrue højt op uden at blive generet af glasagtig lyd. Dette er selvsagt også en fordel, når man skal invitere til raveparty! Receiveren lyder mere underholdende end korrekt, men vi ved, at mange vil foretrække dette.

Pris: kr. 6.999,00

Plus:

 • Kraft og bas
 • Stort set enkel i brug
 • Prisgunstig

Minus:

 • Mangler lidt opløsning
 • Mangler pre out

Læs hele testen af Harman/Kardon AVR 365 på Lyd & Bilde

Anthem MRX 300 (specielt anbefalet)

Den, som ikke bryder sig så meget om alskens funktioner, men er ude efter en surroundreceiver med bedst mulig lyd, kan stoppe med at lede her.

MRX 300 er amerikanske Anthems billigste surroundreceiver. I modsætning til de fleste receivermærker har Anthem ikke beskæftiget sig med alskens processering i forskellige lydkanaler. Her findes ikke netværkstilslutning, så streaming og internetradio er udelukket.

Vil du koble din iPod til med noget andet end en jack-kabel, må en egen dock købes ved siden af. Men på indersiden er seriøse lydkredse, og den 3D-kompatible receiver har desuden den klart bedste og mest avancerede automatiske højttalerkalibrering af alle.

Det kalibrerede lydbillede lyder så godt i både stereo og surround, at ingen af de andre receivere i testen kan følge med i forhold til mængden af detaljer, som strømmer naturligt og balanceret ud i rummet.

Timingen mellem subwoofer og højttalere er perfekt, og dette er den rumkorrektion i testen, som bedst korrigerer subwooferens klang. Anthem præsenterer det mest sammenhængende lydbillede, vi har hørt på længe. Og med en imponerende dynamisk kontrast. Det eneste forbehold, vi tager, er, at der mangler lidt kraft i forhold til Onkyo TX-NR809 og Pioneer VSX-2021. For mere kraft, prøv storebror MRX500.

Pris: kr. 9.995,00

Plus:

 • Smuk lyd
 • Ekstrem præcis rumkorrektion

Minus:

 • Ikke netværkstilslutning

Læs hele testen af Anthem MRX 300 på Lyd & Bilde

Læs også: Test: Heftig lyd fra billige forstærkere

Test: Fem surround-receivere til hjemmebiografen - Gåsehud i alle kanaler

10-11-2013: Med både kraft og finesse er du garanteret seje filmoplevelser. Her finder du den receiver, du bare SKAL have. Læs artikel

Test: Otte smarte kompaktanlæg

03-04-2012: Hvis man ønsker god lyd til få penge, bør man bruge pengene på et kompakt stereoanlæg. Læs artikel

Test: Hjemmebiografens gladiatorer

20-02-2012: Topmodellerne blandt surroundreceivere kæmper om den ultimative hjemmebiografoplevelse. Læs artikel

Test: Heftig lyd fra billige forstærkere

26-09-2011: Først med lidt kraft kan man for alvor tale om ordentlige hjemmebiografoplevelser. Læs artikel

Test: Stortest: Superlyd i stereo og surround

25-10-2010: En kraftig kvalitetsreceiver kan både give biografoplevelse og almindelig stereo i hjemmet. Læs artikel

Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...