Find mere om:
Test: Otte smarte kompaktanlæg | elektronik.guide.dk

Test: Otte smarte kompaktanlæg

Hvis man ønsker god lyd til få penge, bør man bruge pengene på et kompakt stereoanlæg.

Alle er glade for musik, og vi vil gerne have det tilgængeligt overalt, og selv om det dyre stereoanlæg får hæderspladsen i stuen, kan det for mange af os være praktisk med et lydanlæg nummer to. Enten det er til sommerhuset, kælderstuen eller gæsterummet.

Og er du ude efter den bedst mulige lyd til musik uden at betale meget, kan det betale sig med et kompakt stereoanlæg fremfor et buldrende surroundanlæg med plasthøjttalere.

Lille plads, stor lyd

Kravene til et musikanlæg nummer to vil selvfølgelig variere fra person til person. Men lydkvaliteten må først og fremmest være på plads.

De fleste er nok også enige i, at det ikke bør optage meget plads, og helst skal det passe ind i bogreolen eller i det mindste kunne placeres oven på skænken. Det skal desuden være nemt at bruge af alle i familien, så brugervenligheden er relevant.

Til CD og iPod

Vi har herudover sat to kriterier, nemlig at de skal kunne afspille cd´er (ja, der er faktisk nogen, der fortsat bruger sådan nogen!) og man skal kunne tilslutte iPod´en enten i form af dock, USB-indgang eller en analog AUX-indgang i front.

Alle anlæggene har herudover AUX-indgang bag, så du kan tilslutte din bærbare musikafspiller eller smartphone uanset mærke.

Nogle af anlæggene afspiller desuden DVD eller Blu-ray, hvilket er en fin bonus. Ønsker du at bruge anlægget sammen med tv´et, kan det være smart at gå efter et af disse.

Anlæg i flere versioner

Alle anlæggene har radio, nogen af dem har DAB eller DAB+ foruden FM.

Flere af anlæggene er tilgængelige i forskellige versioner, så det kan være en fordel at gå ind på hjemmesiden hos de forskellige producenter, for at se om nogen af anlæggene er endnu bedre skræddersyet til dine afspilningsbehov.

Samsung MM-D530D

Koreanske Samsung stiller med et af testens billigste anlæg. Hvad slags lydkvalitet får man egentlig for pengene.

MM-D530D er udstyret med en DVD-afspiller samt HDMI-udgang, således at det er nemt at tilslutte og bruge sammen med tv´et, iPod-dockingen på toppen mangler desværre støtte for musikapplikationer som Wimp og Spotify. Du kan vælge lagret musik gennem anlæggets egen skærmmenu, og den er forhistorisk træg af sig.

De relativt store højttalere har en fyldig og varm mellemtone, som giver fin stemmegenkendelse, og vi fik desuden godt med bas ud af højttalerne.

Alligevel mærker man straks, at der mangler meget lydinformation i top og bund af frekvensområdet, og lyden får en lidt hul, diffus karakter, som er påfaldende, når man lytter til varieret musik. Det hjælper ikke, at anlægget har forskellige EQ-indstilllinger til musik, party, dance hip hop - det lyder alligevel ganske fladt. Til slut må nævne, at den indbyggede blæser støjer unødvendig meget.

Der findes mange gode argumenter for at gå en 500 kroners seddel eller to op!

Pris: kr. 1.899,00

Læs hele testen hos Lyd & Bilde

Sharp XL-HF201PH

Anlægget fra Sharp har både iPod-docking og egen bordstøtte til iPad, som kobles til USB-indgangen.

Det er klart, at Sharp har haft Apple-brugeren i tankerne, da de producerede dette anlæg. Udover iPhone/iPod-docking på toppen, støtter USB-indgangen også disse produkter, foruden MP3-filer fra memory-sticks og harddisk. En egen bordstøtte til iPad følger desuden med.

Dette anlæg har cd-afspiller. Ønsker du Blu-ray, findes XL-BD601PH til den dobbelte pris, som da også giver lidt mere forstærkerkraft, men har samme højttalere. Radioen har kun AM/FM med RDS og af øvrige tilslutninger findes line-indgang, subwooferudgang og komposit video ud.

Anlægget er nemt at bruge, selv om den lille fjernbetjening kan være frustrerende.

Lyden er god og langt bedre end fra Samsung og Pioneer. Sangstemmer, og da specielt kvindestemmer, kommer bedre frem end med Samsung. Her er der nemlig langt klarere overtoner. Bassen er lidt tyndere hos Sharp, men placeres højttalerne nær væggen eller i en bogreol, bliver bassen fyldig nok.

Dyb bas på optagelsen kan skurre lidt, når man spiller højt, men med almindelig mixet popmusik og radio fungerer det til dels udmærket.

Pris: kr. 1.945,00

Læs hele testen hos Lyd & Bilde

Pioneer X-HM30Vk

Pioneers billige anlæg virker seriøst, men fejler lidt på lydkvaliteten.

Pioneer-anlægget har indbygget DVD-afspiller, DAB-radio og USB-indgang på fronten. Den integrerede iPod-dock på toppen giver fuld adgang til musikindhold, og i modsætning til Samsung-anlægget får man her mulighed for at navigere frit på iPod´en, og afspille den musik man vil, også fra apps som Wimp og Spotify.

Du kan også navigere i sidstnævnte ved hjælp af fjernbetjeningen. Vi får et godt indtryk af hovedenheden, men højttalerne virker til at være en billig affære. Kabinettet er spinkelt, og de to elementer er ikke særligt dyre - i stedet for en ordentlig diskantdome bruges her en almindelig papirmembran til at gengive overtonerne.

På trods af dette, er det faktisk i mellemtonen, vi savner mere lyd, når vi lader Pioneer-anlægget spille op til dans. Bassen er rund og fin, og diskantfrekvenserne er klare, men stemmeregisteret er temmelig tyndt. Lyden savner dynamik, og derfor er det vanskeligt at blive engageret af lyden fra Pioneer-anlægget. Her findes der helt klart bedre valg.

Pris: kr. 2.200,00

Læs hele testen hos Lyd & Bilde

Hitachi AXM136IE

Anlægget fra Hitachi er godt udstyret og ser godt ud, men det holder ikke i dette selskab.

Dette anlæg er let at blive forelsket i. Her får man et meget stilligt mikrostereoanlæg med små komponenter og kompakte højttalere. Selve anlægget består af en cd-afspiller med topladning, hvor man finder ekstra lydindgange på bagsiden og tilslutninger til den medfølgende iPod-docking. Hitachi-anlægget har også FM- og DAB+ radio og i den anden boks sidder forstærkeren, som driver de små højttalere.

Anlægget, som er småt nok til at få plads i en Billy reol fra Ikea, hviler på en lille plexiglasplade, og de små højttalere får man nemt plads til hvor som helst.

Men lydkvaliteten står ikke mål med det vellykkede design. Det er ikke så værst sammenhæng i lydbilledet, men det er meget begrænset, hvor højt anlægget spiller, og der er ikke megen bas at gøre godt med. Diskanten er vældig afslappet, på grænsen til det fraværende.

Hitachi-anlægget klarer ikke at overbevise os i det hele taget. Dette er et anlæg for folk med alvorlige pladsproblemer, og ikke for dem, der stiller krav til lydkvalitet.

Pris: kr. 1.799,00

Læs hele testen hos Lyd & Bilde

Onkyo CS-245 DAB+ (bedste køb)

Hvad anlægget fra Onkyo mangler af muskler, tager det igen på et klart og detaljeret lydbillede. DAB+ har det også.

Onkyo-anlægget er et kompakt system, som fint glider ind i en normal bogreol. Her får du DAB+ og cd-afspilning med MP3-støtte, udover USB-indgang i front til at afspille musikfilerne fra memorystick eller harddisk. Dockingen på toppen støtter bærbare Apple-produkter bortset fra iPad. Skal du tilslutte den, eller en smartphone og afspillere fra andre producenter, anvender du line-indgangen på bagsiden.

De små højttalere er meget kompakte, og anlægget kommer i flere kække farver, som alternativ til sort og hvid - som også findes. Den lille fjernbetjening er måske ikke spændende, men den er overskuelig og let at bruge.

Til trods for at højttalerne har kabinetter af plast og giver et ret moderat kvalitetsindtryk, er lyden opløst og fin i det vigtige mellemtoneområde. Sangstemmer kommer klart ud, og det hele lyder behageligt og fint. Vær klar over at højttalerne nemt kan begynde at skurre, hvis bassen bliver for fremtrædende.

Dette er anlægget for dig, som ønske god lyd ved moderat lydniveau, og som værdsætter akustisk musik.

Til prisen er dette et fabelagtigt alternativ.

Pris: kr. 2.499,00

Læs hele testen hos Lyd & Bilde

Denon RCD-M38/Argon C1

Med Denon forstærker og Argon højttalere får du et stilligt og vellydende anlæg.

Anlægget fra Hi-Fi Klubben bruger Denon hovedenhed, men har sløjfet højttalerne, så du kan vælge frit fra deres sortiment. I dette tilfælde faldt valget på de små Argon højttalere. De er superkompakte, har forsænkede højttalerstik og mangler basport på bagsiden. Dermed er de meget nemme at placere i reolen eller hænge på væggen.

Denon-enheden fylder lidt mere og måler 29 centimeter i dybden. Anlægget har almindelig cd-afspiller og kun almindelig FM-radio (DAB+ udgaven koster 600 kroner ekstra). iPod-docken fungerer også godt, og du har fuld kontrol via fjernbetjeningen med Spotify/Wimp-mulighed.

Lyden fra Denon/Argon-anlægget er en klasse over det, vi hørte fra Pioneer og Samsung. Her får vi en lyd, som smager af ægte “hi-fi” med en fyldig og fin mellemtone, hvor stemmerne kommer ud på klar og fyldig vis, og den fine diskant giver musikken massevis af luft og rumfølelse. Bassen gør derimod ikke noget særligt af sig, og der bliver ikke særlig liv i basguitar og trommer.

Alligevel foretrækker vi denne kombination fremfor mange af anlæggene i testen.

Pris: kr. 2.799,00

Læs hele testen hos Lyd & Bilde

Yamaha PianoCraft MCR-755 (bedst i test)

Yamaha forsøger at trække veksler på deres musikinstrumenter. Og lykkedes med det. Her får man virkelig god lyd.

Det er desuden det eneste anlæg i testen med en kompakt Blu-ray receiver - med 3D! Så her får man både i pose og i sæk. Skulle man ønske det, er det muligt at tilslutte en separat subwoofer (ekstraudstyr) for mere bas til både film og musik.

Det eneste, anlægget fra Yamaha mangler, er DAB+ radio. Ellers er dette det mest komplette og velspillende af anlæggene i testen. Som med de fleste anlæg i testen er det også her muligt at tilslutte en iPod, iPad eller iPhone til USB-indgangen på fronten og styre afspilningen med fjernbetjeningen. Anlægget kan også streame musik over netværket.

Yamaha-højttalerne er relativt store - cirka 28 cm høje og 29 cm dybe - men ikke så store, at de ikke bør kunne få plads i de fleste bogreoler.

Her får man et meget balanceret lydbillede med fyldig bas, uden nogen overdrivelser. Lydmæssigt er dette testens mest komplette anlæg, med relativt god dynamisk kontrast og et engagerende og åbent lydbillede. Det er ikke så gennemsigtigt og detaljeret som i dyrere anlæg, men i dette felt er Yamaha-anlægget det mest vellydende. Meget klarere og bedre defineret mellemtone her end i nogen af de andre anlæg.

Pris: kr. 4.388,00

Læs hele testen hos Lyd & Bilde

Philips DCD 8000

Testens største anlæg slipper godt fra det. Engagerende lyd og god dynamik trækker op.

Philips-anlægget er ikke bare lækkert at se på. Det er også solidt lavet og vældig gennemført. Selv højttalerne ser meget dyrere ud end fra de fleste andre anlæg i testen. Anlægget har praktisk iPod-docking placeret på toppen, og musikafspilningen styrer man fra fjernbetjeningen. Her er det også muligt at afspille DVD´er, men ikke Blu-ray.

Philips har heller ikke fundet det værd at lægge DAB+ modtager ind, som de har gjort på mange af de andre anlæg, de ellers leverer.

Dette er et relativt stort to-komponents stereoanlæg af et mikroanlæg at være. De kunstfærdige højttalere er måske lidt store til at passe i alle bogreoler, men størrelsen gør underværker for lyden. For lydbilledet er stort og fyldigt, med levende og potent bas og god dynamik over hele frekvensområdet. Lydbilledet er ikke særlig gennemsigtigt eller detaljeret, og klangen er tydelig farvet i hele toneområdet.

I Philips-anlægget får man godt med kræfter, anlægget fylder let en middelstor stue med lyd, men noget typisk party-anlæg er det ikke. Med lidt mere raffineret lyd og Blu-ray i stedet for DVD til samme pris, kunne Philips have kæmpet sig helt til tops.

Pris: kr. 4.499,00

Læs hele testen hos Lyd & Bilde

LÆS OGSÅ:

Anlæggene

Samsung MM-D530D

 • DVD-receiver med docking-station
 • 2 x 80 w
 • FM/DAB radio
 • Pris: 1.899,00 kr.

Sharp XL-HF201PH

 • CD-receiver med docking
 • 2 x 33 w
 • FM-radio
 • USB-indgang
 • Pris: 1.945,00 kr.

Pioneer X-HM30Vk

 • DVD-receiver med dockingstation
 • 2 x 30 w
 • FM/DAB radio
 • Pris: 2.200,00 kr.

Hitachi AXM136IE

 • CD-receiver med docking
 • 2 x 50 w
 • FM/DAB+ radio
 • Pris: 1.799,00 kr.

Onkyo CS-245 DAB+

 • CD-receiver med docking
 • 2 x 15 w
 • FM/DAB+ radio
 • USB-indgang
 • Pris: 2.499,00 kr.

Denon RCD-M38/Argon C1

 • CD-receiver med dodkingstation
 • 2 x 30 w
 • FM radio (DAB+ koster 600 kr ekstra)
 • Pris: 2.499,00 kr.
 • Argon CI høyttalere kr 1.198
 • Pakkepris: 2.799,00 kr.

Yamaha PianoCraft MCR-755

 • BD-receiver med 3D-video
 • 2 x 30 w
 • FM-radio
 • USB-indgang
 • Pris: 4.388,00 kr.

Philips DCD 8000

 • DVD-receiver med docking
 • 2 x 80 w
 • FM-radio
 • USB-indgang
 • Pris: 4.499,00 kr.

Test: Kraftige 3D surround-receivere

24-10-2011: Skal du overgå biografoplevelsen hjemme, kommer du ikke uden om en kvalitetsreceiver. Læs artikel

Test: Fem surround-receivere til hjemmebiografen - Gåsehud i alle kanaler

10-11-2013: Med både kraft og finesse er du garanteret seje filmoplevelser. Her finder du den receiver, du bare SKAL have. Læs artikel

Test: Seks surroundanlæg med 3D Blu-ray

21-11-2012: Surroundanlæg skal stadig kunne mere. Alligevel kan man få fine oplevelser fra 5.000 kr. Læs artikel

Test: 10 anbefalede stereo- og surroundanlæg

11-01-2011: Den nemmeste vej til oplevelserne er et komplet anlæg, hvor alt er inkluderet. Det er enkelt og godt, men fejlene er mange. Vi leder dig gennem junglen. Læs artikel

Test: Blu-ray-afspillere med forbedringer

11-02-2009: Ægte HD ser ikke bare skarpere ud end DVD, med Blu-ray får du også bedre lyd og nye funktioner ingen DVD-afspiller har. Læs artikel

Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...