Find mere om:
Test af iRiver Lplayer | elektronik.guide.dk

Vellykket fuldskærms-musikafspiller

iRiver's Lplayer til knap 700 kr. er en medieafspiller, der er genial til fotos og musik - men knap så god til videoer.

Betjeningen af Lplayer er utrolig enkel. Når du slutter den til computeren, optræder den som en ekstern harddisk, som du ganske enkelt kan trække de ønskede filer over på. Efter endt overførsel kan du sætte de medfølgende hovedtelefoner i stikket og lytte til musikken. Vil du hellere se på fotos, kan du anvende den 2” store skærm, der efter vores mening er fremragende til fremvisning af billeder. De billeder, som vi flyttede over, stod meget skarpere og med større lysstyrke end på mange digitale kameraer, der har en skærm på samme størrelse. Lplayer har også indbygget fm-radio og mikrofon, således at den også kan anvendes som diktafon. Der er selvfølgelig også mulighed for at optage fra fm-radioen.

Småproblemer

Hvis du vil se videoer på Lplayer, kan du også bare flytte filerne over på afspilleren, men problemet opstår, når du vil se videoer i bredformat, da skærmen er i 4:3-format, hvilket medfører, at billedet bliver meget lille med en sort bjælke i toppen og bunden. Efter vores mening – og halvgamle øjne – bliver billedet for småt, men den yngre generation vil måske finde det acceptabelt.

En anden anke kan være de medfølgende høretelefoners kvalitet. De har en acceptabel kvalitet, men dog en tendens til at forvrænge meget ved et højt lydniveau. Dette vil visse forældre utvivlsomt finde meget velkomment, da det får de unge poder til at spille knapt så højt og dermed bevare hørelsen længere.

Innovativ navigation og masser af hukommelse

Lplayers navigation er utrolig enkel og elegant, da den forgår ved at trykke på afspillerens kanter. Vi fandt denne form for navigation, som iRiver kalder for D-Click for at være utrolig intuitiv. Afspilleren er også udstyret med masser af hukommelse til lydfiler, da Lplayer findes i kapaciteter på 2, 4 og 8 GB. Vægten er helt nede på omkring 40 gram, hvilket er imponerende, da vi uden problemer fik Lplayer til at spille musik i op til ti timer på en enkelt opladning.

Fornuftig pris

Med en pris på under 700 kroner for topmodellen med 8 GB, virker Lplayer som et ganske fornuftigt køb. Vores eneste problem med afspilleren er, at skærmen desværre ikke er bredformat, hvorfor videoafspilning i mange tilfælde ikke er optimal.

Læs også: Vi finder de bedste højttalere til ferien

Nyhed: Sony Walkman med Android

19-01-2012: Med web, apps og adgang til musiktjeneste er Walkman Z et modstykke til Apples iPod Touch. Læs artikel

Test af Sony Ericssons Zylo

09-09-2010: Sony Ericssons Zylo har en fin musikdel, men tasterne hører ikke til blandt de bedste. Læs artikel

Test af Sony Walkman A845

19-07-2010: Sony Ericsson har med A845-modellen gjort meget for at forbedre lyden, og det er lykkedes. Læs artikel

Test: Musik uden støjgener

17-02-2010: Philips-afspilleren GoGear Muse har øretelefoner, der dæmper baggrundsstøjen.

Læs artikel

Test: Gadgets som alle har råd til

11-01-2010: Morsomme og praktiske gadgets får os til at gå i selvsving og gør vennerne misundelige. Her er nogle for enhver smag. Læs artikel

Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...