Find mere om:
10 iPhone-tips til iOS 4 | elektronik.guide.dk

10 iPhone-tips til iOS 4

Mobilsiden.dk giver dig 10 små tips, som kan hjælpe dig i gang med iOS 4 på iPhone 3GS.

Seneste anmeldelser

Webvideo

Mobil top 5

Multitasking, kamera-zoom, iBooks, mulighed for at arrangere apps i mapper og fælles indbakke for alle e-mailkonti. Det er nogle af de mest omtalte opgraderinger i den nyeste udgave af Apples mobilstyresystem iOS 4.

Mobilsiden.dk har derfor samlet 10 små tips, som sætter fokus på nogle af de andre nye muligheder i opdateringen.

Hurtig Wikipedia- og web-søgning

Den såkaldte ’spotlight’-søgefunktion er blevet udvidet. Det er ikke blot muligt at gennemsøge sin telefon, nu kan man vælge ’søg på webbet’ eller ’søg i Wikipedia’.

Synkroniser noter – trådløst

Applikationen ’Noter’ giver nu brugeren mulighed for at synkronisere noterne med en e-mailkonto. Det betyder, at man eksempelvis kan logge på sin Gmail via computeren og finde sine noter. De ligger under en ny etikette, der passende hedder ’Noter’.

Synkroniseringen mellem iPhone og e-mailkonto sker trådløst, uanset om man er på Wi-Fi eller det mobile datanetværk. Man kan vælge, hvilken e-mail der skal være standard for noter via indstillinger ->>>>>>>> E-post, kontakter, kalendere (nederst på siden). Hvis man trykker på selve mail-kontoen (øverst på siden), kan man vælge, om noter skal synkroniseres eller ej for denne konto.

Avanceret adgangskode

Tidligere var det kun muligt at sætte en firecifret kode på telefonen. Med iOS 4 kan man lave en længere kode bestående af både tal og bogstaver. Det sker via indstillinger ->>>> generelt ->>>> lås med kode.

Antallet af tegn i en sms

Man kan sætte en iPhone med iOS 4 til at vise antallet af tegn i den sms, man er ved at forfatte. Det sker via indstillinger ->>>> beskeder ->>>> antal tegn.

Søg i beskeder

En anden ny feature i besked-delen er et søgefelt, der ’trækkes ned’ i beskederne i oversigten.

Slå mobildata fra

Alle iPhone-brugere, der udelukkende ønsker, at mobilen skal gå på nettet via Wi-Fi, har fået deres ønske opfyldt. Med iOS 4 er det således blevet muligt at spærre for mobildata i Danmark. Det sker via indstillinger ->>>> generelt ->>>> netværk ->>>> mobildata.

Samme sted finder man i øvrigt knappen til data-roaming. Når det er slået fra, kan iPhonen ikke bruge mobildata i udlandet.

Brug et bluetooth-keyboard

Med iOS4 er det muligt at parre iPhonen med et bluetooth-keyboard. Tænd for keyboardet, slå bluetooth til på telefonen og vælg keyboardet fra listen over bluetooth-enheder.

Lås skærmen vertikalt

Hvis man er træt af, at skærmen ’vælter’, kan man låse den i det såkaldte ’portrait mode’, det vil sige vertikal visning. Det sker ved at dobbelttrykke på home-knappen, ’swipe’ ud til venstre og klikke på det grå ikon.

Lokalitetstjenester

Mulighederne for at bestemme, hvornår bestemte apps skal have lov til at bruge din geografiske placering, er blevet udvidet med iOS 4. Via indstillinger ->>>> generelt – lokalitetstjenester kan man til hver en tid slå ’sporingen’ til eller fra for de enkelte applikationer.

Fokus ved videooptagelse

Du kan selv bestemme, hvor fokus skal være, når du optager video. Det foregår på samme måde som med telefonens ’still kamera’. Tryk på skærmen, hvor du ønsker, at kameraet skal stille skarpt.

LÆS OGSÅ: Din iPhone afslører, hvor du er

Test af Samsung Galaxy S

14-12-2010: Står der mobil på ønskelisten? Her er de bedste til forældre, bedsteforældre og børn. Læs artikel

Test: 10 nyttige iPhone-apps

28-06-2010: Her er sommerens nyttigste apps til din iPhone, iPod touch eller iPad. Du finder alle på App Store, og flere af dem er gratis eller så billige, at det bare er at downloade dem. Læs artikel

Test: Fjernbetjen dit hjem med din iPhone

19-05-2010: Har du glemt at slukke lyset eller endnu værre strygejernet? Alt det kan du styre fra din iPhone, selv om du for længst er kørt hjemmefra. Læs artikel

Nyhed: iPhone kidnapper din navigation

18-03-2010: Har du købt navigation fra Navigon på iPhone, er pengene tabt, hvis du skifter til f.eks. en Android-mobil som dem fra HTC og Sony Ericsson. Læs artikel

Guide: Tip: Billige sms'er mellem iPhones

02-10-2009: En gratis applikation fra App Store kan skære ned på dine sms-udgifter, hvis du normalt skriver sammen med andre iPhone-brugere. Læs artikel

Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...