Find mere om:
Guide: Din mobil siger alt om dig | elektronik.guide.dk

Guide: Din mobil siger alt om dig

Er du forsigtig og tilbageholdende eller kreativ og oppe på beatet? Se hvilken type du er.

Nokia - Hvad er det?

Nokia N900

Når du tænker på Nokia, tænker du på en mobil med klassisk navigation gennem menuer, der næsten ikke har ændret sig gennem årene, samt klassisk udseende mobiler såsom Nokia 1100. Denne model er firmaets storsælger med over 200 millioner enheder solgt på verdensplan siden lanceringen i 2003. Nokia er unægteligt verdens største producent af mobile enheder med 33 pct. af markedet, og selvom Nokia sakker agterud på smartphones, er de forbrugerfokuserede N-modeller og mere business-orienterede E-serie storsælgere.

Hvorfor du elsker den

Nokias bedste mobiler er lige så solide som de er allestedsnærværende med Symbian som det mest brugte OS på verdensplan. N- serien var den første til at tilbyde et kamera med god kvalitet, musik og videoafspilning og gps-navigation, alt sammen på en skærm med en hæderlig størrelse sammen med alle dine gamle mobilfunktioner.

N900 bruger Maemo OS frem for Symbian og er derfor meget sjovere, og muligheden for fuldt QWERTY på de fleste af Nokias smartphones gør dem populære i business-segmentet, som ikke kan forstå alt det postyr om multitasking – deres Nokia-mobil har gjort det i årevis.

Hvad du ikke kan lide

Mobiler har set ud og opført sig ens i mange år, og mobiler som N900 ser utroligt klodsede ud sammenlignet med de mere sexede alternativer fra Apple, HTC og RIM, så Nokias succes er mere baseret på forbrugerloyalitet end innovation. Nokia har dog fulgt med trenden og introduceret trykfølsomme skærme til sine mobiler, men Symbian OS, som det er nu, passer ikke godt med trykskærmsbrug. Nokia er nødt til at forstå, at webbrowsing, networking, masser af kvalitets-apps og en fantastisk brugeroplevelse er vigtigere end genkendelighed og et kamera med en Carl Zeiss-linse.

Hvad Nokia siger om dig

Du spilder ikke tiden. Du har altid haft Nokia, og det vil du altid have, for den er pålidelig, får dit arbejde gjort, og som regel er kameraet også ret godt.

iPhone - Hvad er det?

iPhone 4

Der blev solgt 1 mio. på 74 dage; 51 mio. er solgt siden lanceringen, og der er downloadet fire milliarder apps. Apple iPhone blev født som en unik fascinerende blanding af gode funktioner – multi-touch, ypperlig integration mellem browser, mobil, e-mail, medieafspiller og iTunes Store – og med forbløffende udeladelser – cut and paste og 3G som en af de mest bemærkelsesværdige. Så kom 3G, App Store blev tilføjet, og iPhone blev mere en platform end blot en mobil, og smartphonespillet ændrede sig for altid. Nu er iPhone 4 ude, og Apples mobil har samme brand-awareness som Walkman og Lego havde.

Hvorfor du elsker den

Med den potente kombination af Android og forbedret hardware fra en lang række rivaler kan iPhone ikke længere siges at være i sin altdominerende fase. Den er dog stadig målestok for de andre mobiler takket være sin smukke brugervenlighed og sin evigt-udvidende App Store. Der er nu en app til hver lejlighed, et spil til enhver togrejse, og iPhone 4 og iOS 4 er et tegn på, at hardware- og software-forbedringerne bliver ved med at komme og langsomt åbner op for nye muligheder og får tingene til at køre lidt bedre end før.

Succes avler succes, og ethvert stort firma, der udvikler en app, vil se på iPhone-platformen, før det overvejer at lave apps til Android, BlackBerry eller Windows.

Hvad du ikke kan lide

Hvis du ikke opgraderer til en iPhone 4, kommer du snart til at lide af mobil-jalousi. iPhone 3GS ser stadig godt ud, men den har stadig mange af de fejl, som iPhone var født med: Relativt dårlig batterilevetid, et middelmådigt kamera og en høj pris. Selvom iPhone 4 nok er en af de mest spec-fyldte mobiler til rådighed, er den ikke årtier foran HTC Desire og lignende, og den bliver formodentlig lidt dyrere. Vi er heller ikke vilde med den overflod af rygter og spekulationer, der følger med hver ny version af iPhone, men det kan nok ikke undgås, vel?

Hvad iPhone siger om dig

Du værdsætter det taktile, alsidighed, stil og brugervenlighed. Du er kreativ, har penge og ejer sikkert også andre Apple-enheder.

Android - Hvad er det?

HTC Desire

Symbian dukker op på mobiler lavet af andre end Nokia, men Googles Android OS er systemet, der virkelig lever open source-drømmen fuldt ud. Dens debut med HTC Dream/G1 var mere imponerende end andres forsøg på at slå Apple, og i dag er Googles OS stærkt forbedret, mens hardwaren fra eliten såsom HTC, Samsung, LG og Sony Ericsson matcher eller ligefrem overgår Apples til lavere priser. Android overgik iPhone på det vigtige amerikanske marked første kvartal i år (NPD Group-tal). Fra bunden til markedsleder på blot fem år? Det ser ud til, at det er muligt.

Hvorfor du elsker den

De stadig mere lækre mobiler - især HTC’s Desire og Legend – danner en velpoleret ramme om Android 2.1, som indeholder Googles familie af nøgleapps – mail, kalender, Chrome browser og Google Maps til os, der ikke kan finde vej. Nye widgets bliver konstant opdateret, og widgets til nyheder, sociale netværk m.m. er bedre end noget, iPhone 3GS kan tilbyde.

Den lavere pris på Android-mobilerne er også et stort plus - især her i finanskrisen. Samtidig vokser Market, Androids svar på App Store, støt med omkring 8.000 nye hver måned.

Hvad du ikke kan lide

Mange af os har ikke rystet den første forelskelse af Android af os, men der er både praktiske og følelsmæssige grunde til at overveje skilsmisse. Apps Market, selvom det vokser som tidligere nævnt, er stadigt langt fra Apples. At mange mobiler har OLED-skærme og multitasking får dem til at råbe på strøm hurtigere end en iPhone. Og sidst, men ikke mindst, hvis Android-mobiler nu sælger bedre end iPhone i USA, er Apple så blevet det lille, underkuede firma igen? Det er alt sammen meget forvirrende.

Hvad Android siger om dig

Du kan lide at være på forkant med teknologi på både hardware og software. Du vil have noget for pengene, men foretrækker også ting i høj klasse.

BlackBerry - Hvad er det?

BlackBerry

Penge sover aldrig: NPD Groups’ analytikere sætter Research In Motions BlackBerry i toppen af smartphone-markedet i USA med en andel på 36 pct. På verdensplan har den lidt over 20 pct., hvilket gør den til jordens anden mest populære platform efter Symbian. Hvorfor? Det kan besvares med et ord: E-mail. Den har holdt arbejdere, chefer, businessfolk, kreative sjæle og blærede teenagere i kontakt med hinanden siden 2002, og BlackBerry har længe været den bedste mobil til at tilgå arbejds- og privatmail samt sms. Tilføj et solidt sæt af enheder, stadig bedre webbrowsing samt business-relaterede apps, og det er tydeligt, hvorfor BlackBerry hitter.

Hvorfor du elsker den

Ligesom takeaway-kaffe og ordene “innovation” og “effektivitet” er BlackBerry blevet et ikonisk statussymbol for de mere business-mindede folk i verden. Modellerne skifter ofte, men de bedste BlackBerrys har alle den samme blanding af taktile og responsive QWERTY-tastaturer med utrolig enkel synkronisering af e-mail, kalendere, opgaver, noter og kontakter.

Den er kompakt - men ikke for kompakt – enkel, high-end og har en seriøs professionel attitude. Tilføj 3G og Wi-Fi på modeller som Bold-serien, gps med det altid pålidelige BlackBerry Maps og den langsomt voksende verden ved navn App World, og de er godt på vej mod toppen.

Hvad du ikke kan lide

Det er ikke den mest videnskabelige undersøgelse, vi har hørt, men bær over med os. En ny Crowd Science-undersøgelse antyder, at 40 pct. af BlackBerry-brugere ville skifte til Apple iPhone eller Android – og det er et mere illoyalt tal end hos rivalerne. BlackBerry-brugere benytter mest deres smartphone til arbejde, og faktum er, at Apple og Android tilbyder meget mere sjov, glamour og stil. Det, der er foruroligende for BlackBerry er, at mens brugere bliver vant til at skrive på lækre trykfølsomme skærmtastaturer hos HTC og Apple, lakker deres egne trykfølsomme skærme – på Storm-serien – langt bagud. Andre smartphones bliver også bedre til push e-mail, så BlackBerry har hård konkurrence.

Hvad BlackBerry siger om dig

Du er en travl prof, som altid fokuserer på jobbet. Glem alt om trendy trykfølsomme mobiler - hvem kan sende over 100 mails om dagen på en af dem?

LÆS OGSÅ: TDC: Det tror vi på i 2011

Test af Samsung Galaxy S

14-12-2010: Står der mobil på ønskelisten? Her er de bedste til forældre, bedsteforældre og børn. Læs artikel

Nyhed: Mobilen afslører alt om dit liv

02-11-2009: Har du tænkt på, hvor meget mobilen egentlig ved om dig? I fremtiden ved den endnu mere. Læs artikel

Test: De bedste studie-mobiler

29-07-2009: Sommerferien lakker mod enden, og skal du have en ny mobiltelefon så kan det rigtige valg gøre studierne og hverdagen nemmere. Læs artikel

Test: Mobil top 10: Musik- og kameramobiler fører

14-05-2009: Halvdelen af mobilerne på aprils hitliste er musikegnede, mens to har kamerafokus. Nokia-model mest solgt. Læs artikel

Test: Top 10: Nokia tilbage på førstepladsen

02-03-2009: Efter lang tids fravær er Nokia igen i førertrøjen. En musik-model gjorde forskellen. Læs artikel

Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...