Find mere om:
Guide: Tip: Billige sms'er mellem iPhones | elektronik.guide.dk

Guide: Tip: Billige sms'er mellem iPhones

En gratis applikation fra App Store kan skære ned på dine sms-udgifter, hvis du normalt skriver sammen med andre iPhone-brugere.

Seneste anmeldelser

Webvideo

Mobil top 5

For en uges tid siden fandt en gratis applikation, der kan skære ned på iPhone-brugernes sms-regning, vej til App Store. Der er tale om den såkaldte 'Ping!'-app, som giver nem og stort set gratis besked-udveksling mellem to iPhones.

Ping!-beskederne bliver leveret via push. Det betyder, at beskederne ikke koster andet end den smule datatrafik, der bliver brugt ved afsendelse og modtagelse. Når man sender en kort meddelelse via Ping!, koster det ifølge iPhonens egen datatæller ikke engang 1 kb.

Man skal dog være opmærksom på, at nogle teleselskaber takserer minimum 100 kb datatrafik ad gangen. Hvis man er tilmeldt en lille eller måske slet ingen datapakke, kan det derfor være en god idé at undersøge, hvordan det pågældende teleselskab opkræver for data.

Push-delen virker stabil

Mobilsiden.dk har testet applikationen på både 3G og 3G S, og vi har på intet tidspunkt oplevet, at beskederne ikke nåede frem til modtageren. Push-notifikationen dukker endda hurtigt op på modtagerens skærm.

Første gang, man åbner Ping!, skal der oprettes et brugernavn. Det er dette navn, der bliver brugt som 'telefonnummer'. Når først man har sendt eller modtaget en besked fra en af sine kontakter, kan man linke brugernavnet sammen personens profil i telefonens adressebog. Det vil sige, at kontaktens navn og billede vil fremgå af beskedoversigten.

En anden god ting er, at applikationen kan give både lyd og vibration ved modtagelse af en Ping!-besked.

Småfejlene skal rettes

Ping!-applikationen er stadig i sin første udgave, og det kan man godt mærke. Der er nemlig en del småfejl, som forhåbentlig vil blive rettet i kommende opdateringer.

Det er lækkert, at der er mulighed for at skrive beskederne i landscape. Man skal dog huske at lægge tastaturet ned, inden man trykker i skriveområdet - for ellers kan man hverken se, hvad man skriver, eller trykke send.

Man skal ligeledes passe på, at man ikke kommer til at dreje tastaturet tilbage på højkant inden afsendelsen, for så er beskedindtastningen og send-knappen væk.

Det er ligeledes et irritationsmoment, at applikationen sletter en besked, hvis man lukker programmet uden at sende. Når man åbner igen, er indtastningen væk.

Klokkeslettet på beskederne lader ikke til at kunne opdatere sig selv, alt efter hvilken tidszone man befinder sig i. Det betyder, at tidsangivelserne i chat-oversigten går seks timer forkert.


Læs også: 10 nyttige programmer til din iPhone

Nyhed: Så meget koster den nye iPhone

29-07-2009: Telenor har netop frigivet priserne på iPhone 3G S. Det bliver en dyr affære at være med på bølgen. Læs artikel

Test: Sommerens bedste gadget-tips

17-06-2009: Ingen sommer uden underholdning. Her har vi samlet 10 små og store gadgets, som man kan have nytte og glæde af i sommeren. Priserne ligger fra 299-4.095 kr. Læs artikel

Test: Otte forskelle på den nye og gamle iPhone

08-06-2009: Den nye iPhone 3G S har fået en række nye funktioner, som de gamle modeller ikke vil kunne opgraderes til. Her kan du se hvilke. Læs artikel

Test: Mobil top 10: Musik- og kameramobiler fører

14-05-2009: Halvdelen af mobilerne på aprils hitliste er musikegnede, mens to har kamerafokus. Nokia-model mest solgt. Læs artikel

Test: Top 10: Nokia tilbage på førstepladsen

02-03-2009: Efter lang tids fravær er Nokia igen i førertrøjen. En musik-model gjorde forskellen. Læs artikel

Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...