Anmeldelse:
Anmeldelse: 4 out of 6
Find mere om:
Test af MobileNavigator 1, TomTom 1.0 | elektronik.guide.dk

Test af MobileNavigator 1, TomTom 1.0

Nu findes der endelig professionel gps-navigation til iPhone fra kendte producenter. De koster fra 529 til 749 kr.

For et år siden testede vi gps-mobiltelefoner, og det eneste, som var tilgængelig til iPhone, var gps-funktionen i Google Maps. Den blev dengang kritiseret for ikke at give en ordentlig navigering, eftersom den hverken holdt rede på retning eller gav trin for trin-instruktioner.

I sommer blev iPhone 3G S lanceret. Den indeholder de nødvendige forudsætninger for at bruge rigtige navigationsprogrammer. Dels et indbygget kompas, dels bedre ydelse til ruteberegning, men fremfor alt kan applikationerne få adgang til hardwaren på en bedre måde og få direkte kontakt til gps-modtageren.

Det varede ikke længe, før TomTom meddelte, at de ville frigive et gps-program, der lignede en kopi af deres gps´er. Men Navigon var først ude i Appstore med deres Mobile Navigator, og den gik direkte til tops på listen over de mest solgte programmer. Nu har også Tomtom frigivet deres applikation, og vi er klar til en duel.

MobileNavigator 1

Allerede rig på finesser

Navigon fortsætter med at tilføje flere af de moderne funktioner fra deres navigatorer. Men hvad skal man stille op med præcisionen?

Navigon har forsøgt at efterligne grænsesnittet fra deres egne enheder med sorte menuer og store knapper. Det er stilfuldt, men ikke så praktisk. Valgene får ikke plads på skærmen, så man må alligevel klemme flere valg ind i menu-rækken, og de bliver i stedet lige lovlig små, til at man kan ramme dem med fingrene.

Det går helt udmærket at navigere med Navigons iPhone-applikation. Oplevelsen er endnu ikke så god, som på deres egne enheder, men de har været dygtige til at komme med opdateringer, som gør den bedre for hver måned, som går. Skal vi klage over noget, er det, at præcisionen ikke er den bedste, men det skyldes nok iPhones gps-modtager. Dette bliver imidlertid en hård nød at knække, hvis man ikke skal ty til eget hardware- tilbehør.

Det er et problem, at navigationen halter bagefter på grund af den ujævne præcision, og spørgsmålet er, hvordan dette løses. Derimod har Navigon været dygtige til at opdatere applikationen, og den er blevet meget bedre allerede måneder efter lanceringen. Så længe man ikke kører hver dag, er dette en fuldt ud brugbar løsning for dig, som vil have færre apparater i bilen.

Plus:

 • Oplæsning af gadenavne
 • Dæmpning af musik
 • Flere lande i euroopaversionen

Minus:

 • Dårlig præcision

TomTom 1.0

Tryg, men kedelig

TomTom ser ud og opleves som forventet. Den løser opgaven, men byder ikke på nogle interessante overraskelser.

TomTom er gået væk fra sit normale udseende og har i stedet lavet menuerne i iPhone-stil, således at kontrasterne ikke bliver så stor i forhold til andre applikationer. Den starter hurtigt, og menuerne føles hurtige.

I det store og hele har Tomtom gjort et godt job og viste vejen på stort set samme måde, som den almindelige navigator ville gøre. Det mærkes imidlertid, at dette er første version, da den for eksempel fandt på mærkelige ting såsom at foreslå, at man skulle køre i den forkerte side af vejen.

Skærmopdateringen sker en smule rykvis, og som Navigon er præcisionen ikke den bedste. Den halter ofte efter, således at man får instruktionerne i sidste øjeblik.

Bedre præcision og flere funktioner står helt sikkert på ønskelisten. Det bliver interessant at se, hvor meget bedre TomTom bliver i kombination med sin kommende bilmonteringsbase, som skal have en bedre gps-modtager. I dag fungerer den ok, men leverer kun lige det, man kan forvente.

Plus:

 • Hurtig
 • Man kan ringe til interessepunkter
 • Kommende bilmonteringsbase

Minus:

 • Dårlig præcision
 • Læser ikke gadenavne op

Læs også: MobileNavigator til iPhone (produkttest)

MobileNavigator 1.1

Fakta:

 • Størrelse 340 MB – 1,67 GB
 • Lande: 4 – 40

Pris:

Norden 529 kr.

Europa 749 kr.

TomTom 1.0

Fakta:

 • Størrelse: 281 MB – 1,44 GM
 • Lande: 4 – 22

Pris:

 • Norden 529 kr.
 • Europa 749 kr.

Test af HTC Magic

02-06-2009: HTC Magic er "iPhonen" til det brede publikum - selv til dem, som aldrig havde drømt om en touchmobil! Læs artikel

Test af Nokia 6710 Navigator

19-10-2009: Moderne mobiltelefon med moderne navigation. Nokias gps-mobil er let at holde af, selvom den ikke er perfekt. Prisen ligger mellem 2.550 og 3.050 kr. Læs artikel

Test af Tom Tom Go Live 1005

27-12-2010: TomTom kaster alt det gamle ud, bygger en moderne gps fra bunden og gør alting rigtigt. Læs artikel

Test: Tre navigationer til iPhone

13-07-2010: Det kan være fristende at købe et navigationsprogram til mobilen i stedet for et nyt apparat. Læs artikel

Test af Samsung Galaxy Spica

03-12-2009: Samsung giver med Galaxy Spica sit bud på en "HTC Magic" baseret på Android. Desværre halter detaljerne. Læs artikel

Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...