Anmeldelse:
Anmeldelse: 3 out of 6
Find mere om:
Test: Håndfri i bilen uden kabler | elektronik.guide.dk

Test: Håndfri i bilen uden kabler

Ingen besværlig installation og hænderne fri i bilen. Parrot Minikit+ giver sikker kørsel.

Seneste anmeldelser

Webvideo

Mobil top 5


Når du sidder i bilen er håndfrit udstyr, såsom faste installationer eller headset en nødvendighed, for at overholde lovgivningen.

Parrot Minikit+ er en lille højtaler med indbygget mikrofon, der helt enkelt, monteres på solskærmen, hvorefter den er klar til brug.

Produktet ligger sig i samme kategori som Jabra Freeway, Jabra Cruiser 2 og Jabra Drive, som vi tidligere har testet.

 Baggrund: Sådan må du bruge mobilen i bilen

 

Få knapper

På Parrot Minikit+ er der kun ganske få knapper. Det mest fremtrædende er en drejeknap, der anvendes til navigation i menuerne på Parrot’en. Ved siden af sidder ”læg på” og ”tag telefonen”.

Opladningen sker via et USB-stik, der har den ulempe, at være af mini og ikke mikro-typen. I dagligdagen kan du altså ikke anvende samme ladestik som til mobiltelefonen. I salgspakken medfølger dog et ladekabel til bilens strømudtag i kabinen.

Når parringen er udført, hvilket sker ganske nemt, kan du komme i gang med at tale med din Parrot.

Vågner når du kommer

En sensor i Parrot Minikit+ registrerer, når du sætter dig ind i bilen, hvorefter enheden tænder og forbinder til mobilen. Der går fra få til mange sekunder, inden et ”bip” der bekræfter forbindelsen høres. Hvor hurtigt det går, afhænger af, hvilken mobiltelefonen der benyttes.

Jeg har et par gange været ude for, at forbindelsen slet ikke er blevet oprettet – og i værste tilfælde, måtte jeg genparre enheden, før der kom hul igennem.

En enkelt gang døde sensoren helt, hvorefter et par slag på Parrot Minikit+ satte gang i mekanikken igen.

Grundlæggende er Parrot altså tændt hele tiden, men sensoren gør, at der kun bruges strøm, når man sidder i bilen, hvilket giver ganske lang standbytid.

Tal med Parrot

Parrot Minikit+ har en overraskende god talesyntese, der endda virker på dansk.

Ved indgående opkald siger Parrot: ”Indkommende opkald fra” efterfulgt navnet på den person der ringer. Efter et lille bip er det blot at sige ”accepter” eller ”afvis” for at besvare eller lægge på.

Funktionen er utrolig stabil og både de faste tekster, såvel som opkaldsnavne, siges på dansk, hvilket er en fornøjelse at høre på.

Når man skal ringe til en kontakt i telefonbogen, trykkes én gang på den grønne knap, hvorefter Parrot spørger ”Hvem vil du ringe til”. Nu er det blot at sige navnet på personen, hvorefter opkaldet er i gang.

Der kan også bladres rundt i telefonbogen med drejeknappen, men det er noget mere omstændigt, og mere en gimmick end en feature.

Rimelig lydkvalitet

Parrot Minikit+ er udført i ren plastik, og højtalerenheden er ikke særlig stor, hvilket går ud over lydkvaliteten.

Der skal ikke skrues særligt højt op (kan ske på drejeknappen under samtale) før lyden bliver forvrænget, skrattende eller dårlig. Men taler personen i samtalen roligt og almindeligt, og er der ikke for meget trafikstøj, er lydkvaliteten rimelig.

Ens egen stemme går nogenlunde igennem hos modtageren.

Alt i alt er lyden god, men ikke på niveau med Jabra Freeway-produktet, som vi tidligere har givet topkarakter på dette punkt.

Videodemo: Sådan fungerer Parrot Minikit+

Konklusion: God men for dyr

Minikit+ fra Parrot er på mange områder et rigtigt godt håndfrit produkt til bilen, og i mange tilfælde bedre og mindre bøvlet end et headset. Talegenkendelsen fungerer virkelig godt, og det tydelige danske sprog, får en til at føle sig velkommen i dens selskab.

Godt nok kan der parres op til to mobiler med Minikit+ men det er bare ikke nok, til at trække produktet over gennemsnittet.

Lydkvaliteten er rimelig men ikke vildt god, og designet skæmmer ikke på nogen måde bilen. Men prisen er for høj.

Aktuelt ligger Parrot Minikit+ til omkring 500 kroner på forskellige webshops, men da Jabra Freeway kan købes til samme pris, er dette et meget bedre køb.

Parrot Minikit+ ender på 3 ud af 6 stjerner.
Plus:
  • God talesyntese
  • Let at ringe op HELT håndfrit
  • Drejeknap til lydstyrke
     

Minus:

  • Ikke altid stabil ved tilslutning til mobil
  • Høje lyde skratter meget
  •  For lille højtaler – giver ikke altid optimal lyd

Test af otte nødladere til mobil og tablet

21-07-2016: Når batteriet løber tør, og der er langt til nærmeste stikkontakt, kan en batteripakke være din ven i nøden. Læs artikel

Nyhed: En telefon, der er med på den værste

26-01-2014: Caterpillar-selskab er klar med ny mobil til håndværkeren og andre bisser. Læs artikel

Test: Mobilen kan oplades uden stikkontakt

05-01-2010: Batteriproducenten Varta har lavet en transportabel strømforsyning, der kan oplade ens mobil eller mp3-afspiller, når man er langt fra en stikkontakt. Læs artikel

Test af seks hovedtelefoner med støjreduktion

13-04-2014: Med støjreducerende hovedtelefoner slipper man for støj på rejsen, så man kan sove eller lytte til god musik i stedet for at blive træt og irritabel. Læs artikel

Test: Tre docking-højttalere til mobilen

26-01-2014: Vi har testet tre højttalere, der gør lyden fra mobilen bedre. De passer til køkken, stue og soveværelse. Læs artikel

Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...