Find mere om:
Ferie-applikationer til iPhone | elektronik.guide.dk

Ferie-applikationer til iPhone

Redaktionen har testet otte applikationer, som bl.a. kan give overblik og spare tid på ferien.

Sommerferien begynder at nærme sig for manges vedkommende, og for en stor del af danskerne byder ferien på rejser til fremmede himmelstrøg.

Med ferierne følger ofte også skoldede skuldre, forvirring over det fremmede metro-net og den evige jagt på det perfekte feriebillede. Apples App Store har imidlertid løsningen på mange af feriens problemstillinger.

Den omfattende App Store har nemlig applikationer målrettet alverdens turister, og med flere end 150.000 applikationer er der endog meget stor sandsynlighed for, at der også er en applikation, som dækker netop dit behov, hvad enten din ferie byder på strand, by eller koralrev.

På Fpn-redaktionen har vi testet et udvalg af de mange applikationer, som findes til ferie- og rejseformål og som kan være nyttige at have ved hånden, når rejsen går til udlandet.

Find vej i metroen

Eksempelvis "Paris Metro", pris: 6 kr. eller "Barcelona Subway", pris: 6 kr.

Hvis man er på storbyferie, så kan det være særdeles givtigt at være udstyret med et kort over byens metro, og med en GPS-baseret metro-applikation er man endnu bedre på vej. På Fpn har vi testet Paris Metro, der med et hurtigt og klart overblik over metronettet gjorde det simpelt at finde vej. Kort sagt er seks kroner givet godt ud for denne applikation, der hurtigt bliver uundværlig.

Det er dog vigtigt, at man vælger en applikation, der er GPS-baseret, når man skal finde en applikationen tilpasset det land, man besøger. Det er nemlig det, der adskiller applikationen fra et hvilket som helst papirkort. GPS-funktionen gør også, at telefonen ikke bruger netværk, og derfor koster denne applikation ikke penge at bruge. GPS-delen gør det desuden muligt at lokalisere den nærmeste metrostation og estimere rejsetiden. Da fpn testede denne funktion i Paris, fungerede det upåklageligt.

Til tider foreslog applikationen dog meget komplicerede rejseplaner med mange skift. Det kan imidlertid undgås, hvis man vælger en anden ende- eller start station, da metrostationerne alligevel ofte ligger tæt og i gåafstand. Det kræver selvfølgelig, at man eftertjekker den foreslåede rejseplan, men til gengæld kan der være meget tid og besvær at spare, da der kan være langt mellem toglinjerne i eksempelvis den parisiske metro.

Få mere ud af det indbyggede kamera

"Autostitch", pris: 18 kr.

"Darkroom pro", pris: 6 kr.

Med de to ovennævnte applikationer er det muligt at få mere ud af det indbyggede kamera i iPhonen. Mange har alligevel altid telefonen i lommen, så hvorfor ikke få lidt ekstra ud af kameraet?

Med Darkroom Pro får man funktioner som selvudløser og en særlig anti ryste-funktion, som sørger for først at tage billedet, når man holder telefonen stille. Med hjælpelinjer på skærmen hjælper applikationen også med at undgå skæve billeder. Billederne taget med Darkroom Pro bliver lagt i de samme mapper som den oprindelige kamerafunktion.

På minussiden tager det lidt længere tid at tage billederne, så applikationen henvender sig primært til dem, der går op i billedet. Fpn's vurdering er dog, at den ekstra tid er godt givet ud, da billederne bliver bedre.

Hvis man kombinerer de gode billeder med applikationen Autostitch begynder det at blive sjovt! Autostitch gør det muligt, at tage panoramabilleder, hvilket giver helt nye muligheder for feriebillerne. Alle kender følelsen af aldrig at kunne indfange stemningen af den gode udsigt eller Eiffeltårnet, fordi man bare ikke kan få det hele med i billedet. Men med Autostitch er det muligt. Hvis man sørger for at tage flere, overlappende billeder af det samme motiv, kan Autostitch sætte det sammen til ét stort billede.

Det skal dog nævnes, at det kræver lidt øvelse at få taget de overlappende billeder optimalt, så man undgår, at billedet ser krumt ud. Mennesker og andre ting i bevægelse kan ligeledes give anledning til mystiske skygger, så de flotteste panoramabilleder får man uden tvivl med stillestående motiver.

Hold styr på valutakursen

"iCurrencyPad", pris: 6 kr.

Hvis man vil være sikker på, om man er ved at gøre et røverkøb, eller om man betaler overpris, så er iCurrencyPad den ideelle applikation. Applikationen er meget overskuelig og fungerer nærmest som en lommeregner.

Det smarteste ved iCurrencyPad er, at applikationen hele tiden opdaterer valutakurserne, så man er helt sikker på, at man ikke regner med forældede kurser. Udover at være mere overskuelig og ligefrem end lignende applikationer, så udmærker iCurrencyPad sig også ved at kunne vise kursudviklingskurver og vekselkurser.

Man skal selvfølgelig huske, at telefonen bruger data når den opdaterer kurserne, så hvis man vil sikre sig, at telefonregningen ikke løber løbsk i udlandet, kan det være en god ide at slå datanetværket fra, og så bruger iCurrencyPad blot den seneste valutakurs.

Find de gode restauranter

"Michelin Guide Restaurant 2010", pris: 59 kr. (findes til Frankrig, Tyskland, Italien, England og Spanien)

"Tripadviser", pris: gratis

Folkene bag Michelin har, i følge beskrivelsen, udvalgt de bedste restauranter og samlet dem i denne applikation. Så ligegyldigt om det er et lille lokalt spisested man leder efter, eller en michelin-stjernet restaurant, så lover applikationen, at man finder restauranten.

Forventningerne var der derfor store til Michelin Guide, da Fpn testede applikationen i Frankrig. Alene prisen, som ligger i den dyre ende for en applikation, havde fået forventningerne i vejret, men forventninger blev dog langt fra indfriet.

Det største minus ved applikationen er, at langt størstedelen af alle restaurant-anmeldelserne er på fransk, så medmindre man behersker sproget, så går det meste tabt. Hvorvidt det forholder sig på samme måde med andre lande er uvist, men det gør i hvert fald, at applikationen ikke henvender sig til turisten, som ikke taler fransk.

Fpn testede også applikationen Tripadviser, som udover at finde restauranter ligesom Michellin Guiden også kan finde hoteller og aktiviteter i lokalområdet. Anmeldelserne er her på engelsk, hvilket gør applikationen brugbar for flere. Derudover er applikationen ganske gratis, hvilket unægteligt også trækker op og samtidig gør argumenterne for at investere i Michelin-applikationen færre.

Det skal dog nævnes, at Tripadviser burger data, når den henter de aktuelle restauranter. Derved koster det penge at bruge applikationen, hvilket ikke er tilfældet med Michelin-applikationen.

Undgå solskoldninger

"Sunblock", pris: 12 kr.

I en tid, hvor der er fokus på farerne ved solskoldninger, er Sunblock en oplagt applikation til dem, der vil undgå solskoldninger på badeferien. Applikation henter dagens lokale vejrudsigt og giver dig det aktuelle UV-indeks lige der, hvor du er. Ydermere fortæller den, hvor længe man kan opholde sig i solen enten med eller uden solcreme, inden man bliver skoldet.

Det smarte ved applikationen er, at man indstiller den efter hudtype og om man eksempelvis er ved vandet, således at resultatet er tilpasset den enkelte person. Derudover kan man også indstille den foretrukne solfaktor, så resultatet passer til netop dit behov.

Applikationen er en rigtig god rettesnor for, hvornår det er tid til at smøre solcreme på igen, men man skal huske, at applikationen bruger data, når den opdaterer vejrudsigten, hvilket koster penge.

Applikationen har også en kalender, som skulle kunne give et ugentligt overblik over UV-indekset. I den tid fpn testede Sunblock virkede denne funktion imidlertid ikke og fik blot applikationen til at crashe.

LÆS OGSÅ: Her er de 10 bedste spil til iPhone

Nyhed: Mobil top 10: Nokia dominerer

06-10-2009: Halvdelen af pladserne på september måneds top 10 tilfalder Nokia. Men førstepladsen holdes for anden måned i træk af en lille producent. Læs artikel

Test: Otte forskelle på den nye og gamle iPhone

08-06-2009: Den nye iPhone 3G S har fået en række nye funktioner, som de gamle modeller ikke vil kunne opgraderes til. Her kan du se hvilke. Læs artikel

Test: 10 nyttige programmer til din iPhone

21-07-2009: Søger du på App Store med din iPhone, kan du finde masser af billig eller til og med gratis software, som kan være til nytte og glæde. Læs artikel

Nyhed: Fem gratis apps til storbyferien

14-04-2011: Hvis du har en storbyferie i sigte, er der nogle apps, som kan hjælpe dig lidt undervejs. Læs artikel

Nyhed: Applikation der hjælper, når (trafik)uheldet er ude

30-06-2010: Et forsikringsselskab har udviklet en applikation, der hjælper dig med at få styr på det, der skal styr på efter en bilulykke. Læs artikel

Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...