Find mere om:
Ny surround-receiver fra Sony | elektronik.guide.dk

Ny surround-receiver fra Sony

Alle HDMI-indgangene på STR-DN1070 understøtter Ultra HD-opløsning og højt dynamisk omfang (HDR).

Der har længe været talt om understøttelse af 4K Ultra HD-indhold, men det var ikke før man fik support af den nye kopibeskyttelse HDCP 2.2, at man kunne sende Ultra HD-video fra tv og Hollywood igennem.

Før det har der kun været tale om hjemmeproduceret Ultra HD-video – noget, som branchen ikke har været god til at kommunikere.

STR-DH770_rear_CEL_CEK.jpg

HDCP 2.2

Først med den forrige generation af surround-receivere fik vi understøttelse af kopibeskyttelsen HDCP 2.2, men så normalt kun på én indgang. Det var i hvert fald tilfældet med Sony STR-DN1060.

Det kan sagtens være nok, forudsat at man har et tv med indbygget 4K Netflix og andre tv-tjenester med Ultra HD-opløsning. Så er det i praksis kun en af de kommende 4K Blu-ray-afspillere, man har brug for at slutte til en HDCP 2.2-indgang.

Problemet opstår, hvis man også vil tilslutte en medieboks med 4K-opløsning, og hvis fremtidige Ultra HD-spilkonsoller ligeledes anvender kopibeskyttelsen. Så bliver det lidt nok med kun én indgang. Alternativet er at bruge lydreturkanalen fra tv’et ind i receiveren, men det er ikke altid, det virker lige gnidningsløst.

LÆS OGSÅ: Moderne pladespiller fra Sony

Den nye receiver STR-DN1070 har understøttelse af HDCP 2.2 på samtlige HDMI-indgange (alle er type 2.0), så man er mere fremtidssikret, eftersom stadig flere bokse har brug for denne support i fremtiden. Receiveren understøtter video op til 4K med 50/60 fps i fuldt 12 bit 4:4:4 farverum. Videoindhold mastret i HDR (High Dynamic Range) med udvidet gråtoneskala og dermed dybere sort og lysere hvid, understøttes også.

STR-DN1070_cw.jpg

Højopløst lyd

En helt ny DAC dekoder højopløste musikfiler, heriblandt Sonys eget DSD-format, der fungerer på en lidt anden måde end standard PCM. Dermed har man fuld understøttelse af de fleste musikfiler og formater – højopløste såvel som lavopløste – der er tilgængelige i dag. Højopløst lyd understøttes både via HDMI og USB, og kan også streames via hjemmenetværket.

En ny Wireless Surround-funktion gør det muligt at tilslutte trådløse baghøjttalere, som vi må antage, at Sony vil lancere i nær fremtid. Dermed slipper man for at trække kabler gennem hele rummet til baghøjttalerne.

LÆS OGSÅ: Netflix klar til 4K HDR i 2016

Desuden har receiveren multirumsfunktion, så den kan kommunikere med andre, kompatible Sony-produkter koblet til det samme netværk. Her findes der både højttalere og soundbars.

Netværk

Ligesom sine forgængere – og næsten alle andre surround-receivere på markedet i dag – har STR-DN1070 trådløs netværksforbindelse til streaming af musik og betjening via smartphone-app. Indbygget understøttelse af Spotify Connect, AirPlay og Google Cast er der også.

Tilgængelighed

STR-DN1070 forventes i Skandinavien til maj. Prisen kender vi ikke, men forgængeren kostede 6.200 kroner, da den blev lanceret, så det er nok realistisk, at den nye receiver havner på omkring 6.500 kroner.

Partner

lyd og billede.png

Denne artikel er blevet til i samarbejde med magasinet om forbrugerelektronik Lyd & Billede.
Læs flere nyheder og test om gadgets og elektronik til hjemmet på lydogbillede.dk

Test af seks trådløse mikroanlæg

21-11-2014: Endelig er de her, de lydanlæg, som din smartphone har ventet på, siden den kom til verden. Læs artikel

Nyhed: Hjemmebio med højopløst lyd

13-04-2014: Sony lancerer to surround-receivere, der er til at betale - STR-DN1050 og STR-DN850. Læs artikel

Test af Sony ES Surroundsound - Den musikalske hjemmebiograf

10-03-2013: Sonys nye ES-højttalere kombinerer topklasse-hi-fi og hjemmebiograf på en måde, vi sjældent har hørt før, og viser, at japanerne kan lave produkter i verdensklasse, bare de har lyst! Læs artikel

Test af Sony CMT-X7CDB

24-07-2014: Test: Man får ikke i både pose og sæk med Sonys anlæg, men hvis man har brug for en cd-afspiller, er der ikke så mange muligheder at vælge imellem. Læs artikel

Nyhed: Soundbars og lydsokkel fra Sony

13-01-2014: Sony er parat med sin første lydsokkel sammen med en række nye soundbars. Begge dele giver bedre lyd fra tv'et på en enkel og elegant måde. Læs artikel

Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...