Find mere om:
Nyhed: Sådan virker Apples nye.. | elektronik.guide.dk

Nyhed: Sådan virker Apples nye mediespiller og spilkonsol

Fjernbetjeningen er forbilledlig enkel, og kan udover kontrollere Apple TV også bruges til at tænde for dit tv samt skrue op og ned for lyden.

Den gamle Apple TV-model var en glimrende mediespiller, hvis man kunne nøjes med de funktioner, som Apple havde forsynet den med.

Men den var ikke specielt meget bedre end andre mediespillere på markedet, og med tre år på bagen virkede den efterhånden begrænset og konventionel. Det nye Apple TV er noget helt andet.

TV_AppleTV_Remote_MainMenu-Movies-460x3231-460x323.jpg

Toolbox - Youtube - Apple TV Siri search

For det første kommer Apple TV nu med egen App Store, så tredjeparts-udviklere kan levere nye apps og indhold i en lind strøm.

For det andet har fjernbetjeningen fået en mikrofon, så man kan søge via stemmestyring og Siri uden at skulle have besværet med skærmtastaturet på tv’et.

Og sidst, men ikke mindst, kan fjernbetjeningen bruges som spilcontroller, hvilket sender det nye Apple TV lige lukt i flæsket på spilkonsoller som Nintendo Wii.

Så nemt som i videoen herover er det at finde film, man gider se. Man kan søge på titler, genrer, skuespillere og instruktører – og herudover forfine søgeresultatet, hvis man fik for mange træffere.

LÆS OGSÅ: iPhone 6S og 6S Plus får 3D Touch

apple-tv-movie-info-460x342-460x342.jpg

Og Siri leder ikke bare i Apples eget iTunes-univers, men også i streaming-apps som Netflix og HBO. Sådan skal en mediespiller fungere. Nu må vi bare håbe, den kommer til Danmark inden alt for længe.

apple-tv-remote-460x238-460x238.jpg

LÆS OGSÅ: iPad Pro i virkeligheden

Fjernbetjeningen er forbilledlig enkel, og kan udover kontrollere Apple TV også bruges til at tænde for dit tv samt skrue op og ned for lyden.

For at navigere rundt i menuer er det bare at stryge fingeren over fjernbetjeningens øverste del, som fungerer som touchpad. Den kan sågar bruges til at styre spil på tv-skærmen.

apple-tv-remote-using-460x345-460x345.jpg

Men spiller man for eksempel et sportsspil, kan man bruge hele fjernbetjeningen – blandt andet svinge og bruge den som ketcher til at slå til en bold.

Eller holde den med begge hænder og styre i et bilspil – som var den et rat. Det er selvfølgelig ikke nyt i spilverden, men det bringer det nye Apple TV ind i en hel ny dimension for Apple. Det skal blive spændende at følge med i, hvordan det udvikler sig.

Partner

lyd og billede.png

Denne artikel er blevet til i samarbejde med magasinet om forbrugerelektronik Lyd & Billede.
Læs flere nyheder og test om gadgets og elektronik til hjemmet på lydogbillede.dk

Guide: 10 tips til de bedste nye funktioner i Apple TV

05-11-2015: Programmering af fjernbetjeningen, opsætning af hovedtelefoner og smarte genveje på Apples nye medieafspiller. Læs artikel

Test af Apple TV

02-11-2015: Apple TV er genfødt med et grænseløst udbud af apps og en smart fjernbetjening. Læs artikel

Nyhed: Nyt Apple TV på vej

07-05-2015: Apples lille boks til tv'et får egen App Store og en helt ny fjernbetjening med touch. Læs artikel

Test af gode mediemaskiner

16-11-2013: Hvis man vil kunne se og høre alle slags medier i sin hjemmebiograf, hvad er så bedst? En komplet medieafspiller eller en hjemmebio-computer? Og hvilken slags: Mac, pc eller selvbygget? Læs artikel

Test af Logitech Harmony Elite

14-04-2016: Logitechs monster-remote tager skridtet ud af hjemmebiografen og ind i det smarte hjem. Læs artikel

Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...