Anmeldelse:
Anmeldelse: 4 out of 6
Find mere om:
Test af Garmin Forerunner 220 | elektronik.guide.dk

Test: Garmin Forerunner 220 - skræddersy din løbetræning

Garmin Forerunner 220 - et avanceret gps-løbeur med enkel brugerflade og mange funktioner.

Seneste anmeldelser

Webvideo

Mobil top 5

Løbeur
Garmin Forerunner 220
Garmin

Når de sportslige aktiviteter skal suppleres med lidt elektronisk lir, kigger mange gadgetfreaks efter nye wearables, eller løsninger til mobilen, som for eksempel Endomondo eller lignenede applikationer.

Men hvordan ser verden ud, hvis man kan undvære mobilen på løbeturen og i stedet vælger en mere specialiseret produkttype?

Vi har kigget nærmere på udvalget af løbeure og har valgt at se nærmere på Garmin Forerunner 220. Et løbeur til omkring 2.000 kr., der fra flere sider har fået rigtig fine anmeldelser.

Garmin Forerunner 220 er et topmoderne løbeur med masser af muligheder for individuel tilpasning og skræddersyede løbeprogrammer.

Uret kan på en ene side være superenkelt, men dykker man ned i menuerne og lader det spille sammen med Garmin Connect, er der enorme muligheder for at programmere og tilpasse uret, som man ønsker. At programmere et løbeur lyder måske tillokkende for gadgetnørden, men faktisk er det ikke så besværligt, som det lyder.

Overskueligt og enkelt

Garmin Forerunner 220 er et kombineret gps- og pulsur, der kan måle din puls med et pulsbælte, der spændes om brystkassen, og udregne din tilbagelagte distance og hastighed ved hjælp af satellitter og indbyggede sensorer.

garmin2 copy.jpg

Overordnet set kan uret betragtes som et almindeligt digitalur med indbygget stopur, hvor hastighed, distance og puls kan vises i displayet.

Uret betjenes ved hjælp af fem fysiske knapper, der er placeret på siderne af urkassen. Der findes ikke touch-funktioner, som det er tilfældet med den lidt større model Forerunner 620.

Placeringen af de fysiske knapper er velvalgt og gør det let at betjene uret, når pulsen er høj. Der er god feedback, og knapperne virker stabile.

Garmin Connect – skræddersy din træning

Garmin Forerunner 220 kan kobles sammen med programmet Garmin Connect, der gør det muligt at oprette egne løbeprogrammer.

Forerunner 220 placeres i den medfølgende oplader, der kobles til et standard usb-stik i computeren.

I Garmin Connect kan du for eksempel oprette forskellige former for intervaltræning, hvor intervallerne kan bestå af en distance eller en bestemt tid, og er man rigtig avanceret, kan man opsætte krav til pulsintensiteten og hastigheden.

Det hele foregår nemt og enkelt med et brugervenligt interface, hvor de fleste indstillinger kan foretages ved hjælpe af musen til computeren. Når træningen er oprettet, overføres den hurtigt via usb til Forerunner 220.

Sådan fungerer det i praksis

Garmin Forerunner 220 sidder godt på håndleddet, og gummiremmen sikrer, at det bliver siddende, hvor det skal under hele løbeturen.

Displayet er tydeligt, og afhængig af temperament kan der vælges flere forskellige layouts, så man afhængig af træningstype kan få vist eksempelvis tilbagelagt distance, pace (min./km) totaltid, laptid (omgangstid) eller timer.

Når uret startes op inden træning, registreres pulsbæltet hurtigt, men forbindelsen til satellitterne er en lidt anden sag. Flere gange har jeg stået i regnvejr og bandet over manglende forbindelse.

Det skal dog retfærdigvis siges, at når forbindelsen endelig er etableret, så virker den yderst stabil. Sammenlignes den tilbagelagte distance med andre opmålingsværktøjer, må Forerunner 220 anses for yderst præcist.

Ved intervaltræning afgiver uret fem korte akustiske alarmer(fem bip) og en kraftig vibrering, når et nyt interval påbegyndes. Det gør det nemt og overskueligt at løbe intervaltræning, da det ikke er nødvendigt at kigge på håndleddet i tide og utide for at vide, hvornår næste interval starter.

Ved træningens afslutning vises et kort resumé med tilbagelagt distance, gennemsnitsfart og små grafiske medaljer, hvis man har sat ny 10-kilometer-rekord eller har løbet længere end nogensinde før.

Træningshistorik kan også overføres til Garmin Connect, så man via computeren eller mobilen kan følge med i sine træningsfremskridt.

Det skal dog nævnes, at overførslen af data har voldt lidt problemer. Hvis overførslen sker vi usb til computer, sker det hurtigt og uden problemer. Forsøges overførslen foretaget via Bluetooth, giver det straks flere udfordringer, da parringen af uret med en smartphone kan være virkelig svært – faktisk så svært, at vi i testperioden ikke formåede at få overført data via Bluetooth en eneste gang.

Den store udfordring med Bluetooth har også gjort, at vi ikke har testet de sociale funktioner, der gør det muligt at dele sine træningsture med venner og bekendte. En funktion, der for eksempel gør det muligt at følge udøveren i realtid.

Konklusion – super ur med udfordringer

Overordnet set er Garmin Forerunner 220 et superfedt løbeur, der er skræddersyet til formålet. Du slipper for et besværligt armbånd, når du skal løbe med din smartphone på armen, men til gengæld må du undvære kontakten til omverdenen og muligheden for at lytte til musik undervejs.

Som løbeur fungerer Forerunner 220 helt perfekt, men de ekstra og lidt fancy funktioner halter bagefter. Du må undvære de sociale funktioner, hvis Bluetooth-forbindelsen ikke kan etableres, og Forerunner 220 har ikke indbygget en virtuel træningspartner.

Personligt er jeg dog blevet meget begejstret for Forerunner 220, da jeg anser det for langt mere simpelt og pålideligt end alternativet med en overdimensioneret smartphone på overarmen med tilhørende træningsapp.

Jeg kan sagtens undvære livslinjen til omverdenen og savner ikke musikken, da jeg ofte bliver en slave, der løber i takt til musikken i stedet for at fokusere på tempoet.

Forerunner 220 er måske i den dyre ende, i forhold til prisen på en app til smartphone, men hvis du virkelig vil noget med din træning, bør du helt klart overveje denne løsning.

Garmin Forerunnder 220 får 4 ud af 6 stjerner.

Plus:

  • Skal ikke have mobilen med i lommen eller på armen.
  • Gode træningsfunktioner.

Minus:

  • Langsom etablering af satellitforbindelse.
  • Bluetooth halter.

Garmin Forerunner 220 fås i to farvekombinationer: Rød/sort og hvid/lilla til en vejledende pris på 1.999 kr. uden pulsmåler (400 kr. ekstra) hos Garmin.com

Test: Gps'en er mere end en vejviser

19-12-2011: Den fortæller dig om vejret, holder øje med trafikken og guider dig til spændende steder. Læs artikel

Nyhed: Garmin-gps klarer det hele

29-07-2011: Garmin Montana er skabt til at dække alle dine gps-behov - både turen i bil og skattejagten. Læs artikel

Test: Find den bedste gps til ferien

16-05-2011: Smarte funktioner fordyrer købet. Tænk også på, at der skal være plads til nye kort. Læs artikel

Test af Garmin Asus Nüvifone A50

23-08-2010: Garmin Asus' nyeste kombination af gps og telefon er dyrere, men er den også bedre end sin "lillebror"? Læs artikel

Test af Garmin Nüvi 765T

01-05-2009: GPS'en Nüvi 765T til 2.188 kr. har en middelmådig skærm, præcisionen lader noget tilbage at ønske, og rutevalget er ikke just intelligent.

Læs artikel

Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...