Anmeldelse:
Anmeldelse: 4 out of 6
Find mere om:
Test: Automatisk kameramand til iPhone | elektronik.guide.dk

Test: Automatisk kameramand til iPhone

Nu kan du filme dig selv eller andre uden hænder. Swivl er en motoriseret holder til din iPhone, og den sørger for at følge dig automatisk, så telefonen også kan filme dig, mens du bevæger dig.


Tanken bag Swivl er at yde hjælp til de mange YouTube-stjerner og andre derude på nettet, som holder af at filme sig selv.

Det kan være lidt af en opgave helt på egen hånd, så mange selvoptagede videoer (både i den ene og den anden forstand) bliver en lidt kedelig affære, hvor videoens hovedperson blot sidder stille og taler ind i sit webkamera.

Sammen med en lille sensor, som du skal have hængende om halsen eller sat fast til din skjorte via en lille metal-clip, sørger Swivl-holderen for, at din iPhone 4/4S eller iPod touch kan følge og filme dig, mens du bevæger dig rundt i lokalet.

Du kan bevæge dig i en maksimal afstand på 10 meter væk fra din Swivl, som kan følge med 360 grader horisontalt og sågar vippe med +10 og -20 grader. Så du må gerne hoppe på stedet, det bliver også filmet!

I sensoren sidder der en digital mikrofon, som er kompatibel med iOS, og dermed bliver også det, du siger, optaget i god kvalitet, selv om du står adskillige meter væk fra kameraet.

Identiske knapper

Både på holder og sensor er der to identiske knapper, nemlig Action og Record. Når din iPhone eller iPod sidder i holderen, og de to enheder er forbundet, kan du starte og standse video-optagelse ved et klik på optageknappen på sensoren.

Den motoriserede holder følger dig automatisk til siderne, mens det kræver, at du holder Action-knappen nede, hvis kameraet skal bevæge sig op og ned.

Sjov lille gadget

Alt i alt er Swivl en sjov lille gadget, der til en vis grad lever op til vores forventninger. Du kan bruge den til at filme dig selv sammen med din iPhone eller iPod, og så længe du ikke bevæger dig for hurtigt, bliver optagelserne ganske gode. Lydkvaliteten bliver god, så længe du bruger sensorens digitale mikrofon, som sender din stemme trådløst til kameraet.

Helt billig er Swivl ikke. 1.050 kr. koster den, men den skal bestilles fra USA, så dertil skal du lægge forsendelse, told og moms.

Læs hele testen hos Lyd & Billede/Gear her.

Her er den sjoveste gadget, du ikke har brug for 

Swivl

Pris:

  • 1.050 kr.

Plus:

  • Nem opsætning og betjening
  • Digital mikrofon understøtter iOS

Minus:

  • Langsom
  • Dyr

Test: De bedste kameramobiler

04-06-2013: At tage billeder med mobilen er uden tvivl mere praktisk end at slæbe rundt på et kompaktkamera, men hvordan er det med billedkvaliteten? Læs artikel

Test: Kameraduel: Apple iPhone 6 Plus vs. Samsung Galaxy S6 Edge

18-03-2015: Danmarks to dyreste mobiler lover begge fantastiske fotos. Hvilken tager så de bedste billeder? Læs her, og få svaret. Læs artikel

Guide: Få mere ud af dit smartphonekamera

17-11-2014: Det bedste kamera er som bekendt det, man har med. Ifølge fotodelingssitet Flickr er smartphonen vores foretrukne kamera, hvis man dømmer efter mængden af uploadede billeder. Men styresystemets fotosoftware udnytter sjældent hardwarens muligheder fuldt ud, så det kan godt betale sig at gå på opdagelse i din app-shop, hvis du ønsker at optimere mobilens fotomuligheder. Læs artikel

Nyhed: Bærbar D/A-konverter til iPhone 5-modellerne

01-11-2013: En ekstern D/A-konverter betyder i regelen bedre lyd. Astell & Kern AK10 skal være et alternativ til den lyd, som du får fra den indbyggede hovedtelefonudgang på de nyere iPhone. Læs artikel

Nyhed: Fem gratis apps til storbyferien

14-04-2011: Hvis du har en storbyferie i sigte, er der nogle apps, som kan hjælpe dig lidt undervejs. Læs artikel

Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...