Anmeldelse:
Anmeldelse: 5 out of 6
Find mere om:
Test af Samsung Galaxy Camera 2 | elektronik.guide.dk

Test: Samsung Galaxy Camera 2: Smartphone eller kamera?

Hvor vellykket er Samsungs forsøg på et kamera med smartphone-funktioner, eller er det omvendt?

Seneste anmeldelser

Webvideo

Mobil top 5

Kamera
Samsung Galaxy Camera
Samsung

Når der skal tages billeder, er man oftest begrænset af sin smartphones kunnen eller tvunget til at medbringe sit knapt så kompakte spejlrefleks. Herved blev Samsung Galaxy Camera,  hvis mål er at fusionere disse funktioner i et mere lommevenligt format, født. Et kamera, der kan alt, en smartphone kan, bortset fra at ringe.

Moderne retro

Samsung slår et slag for nostalgi og forsøger at lokke med gamle designlinjer i nye klæder. Forsiden af kameraet har læderlignende plastik, der ikke narrer nogen ved første berøring. Det er plastik. Enheden føles en anelse til den billige side, men alt sidder fast og godt om den 23 mm store linse.

Man mødes af velkendte knapper og placering i toppen af enheden. Den aluminiumlignende udløser, der hiver billederne i kassen, føles desværre meget ubeslutsom i dens udskæring og kurer meget rundt. Dog er klik-responsen god samt følingen for et let tryk, der skal bringe billedet i fokus.

Læs også: Samsung Galaxy K Zoom: en ny standard for kameratelefoner

blitz.jpg

I modsatte ende gemmer blitzen sig stilfuldt, og den bringes frem vha. en knap. Lyset, der skal komme til undsætning, kommer fint frem og tilbage, men placeringen er ikke uden gener. Så snart det er fremme, må man finde et nyt greb for ikke at komme i vejen, og med linsens placering kan det være svært.

Læs også: Sony Xperia Z2 topper kamera-hitlisten

Opladning sker gennem Micro-USB på siden af enheden, hvor man også finder et 3,5 mm jack-stik. Højttaleren, som er placeret på siden, formår faktisk at give et tilfredsstillende resultat, med en vis dybde og klarhed.

Overblikket skabes af den 4,77” store HD Super Clear LCD skærm på 1280 x 720 pixels. Med en ppi på 308 undgår man ikke at kunne ane pixels,når man bevæger sig rundt i menuerne, men ved billedvisning er der ingen problemer. Farvegengivelsen samt betragtningsvinkler er nemlig rigtigt gode.

En fin detalje, som mange fotografer vil nyde glæde af, er muligheden for at påsætte en Tripod på enheden. Ønsker man at udvide hukommelsen, kan man isætte op til 64 GB SD-kort i bunden af enheden, ved siden af det 1650 mAh store batteri. Der findes også mulighed for HDMI-tilslutning, skulle man ønske at dele de fangne stunder med andre i lokalet.

En hurtig skyder

Al betjening af kameraet foregår flydende og hurtigt og drives af Samsungs eget chipset, Exynos 4412 i følgeskab af en Quad-core 1.4 GHz processor, samt 1 GB RAM, som fint rækker til hverdagsbrug, eftersom multitasking ikke er Galaxy Cameras primære mission. Internt i enheden har man 4 GB hukommelse at gøre godt med.

Læs også: Samsung lancerer NX mini: det ultimative selfie kamera

Kameraet besidder også gps, så man kan geo-tagge steder, og eftersom man har fuld adgang til Google Play, kan den aktive fotograf anvende Endomondo under gå- eller løbeture i flotte scenarier.

Ved åbning og lukning af applikationer er Galaxy Camera ikke den hurtigste spiller på banen, men selve kameraet starter hurtigt, og det er det vigtigste. Skulle man se sig nødsaget til at anvende browseren på farten, får man en smidig og stabil oplevelse, både ved brug af Samsungs egen browser samt Chrome.

Tager man mange billeder under en tur, hvor der er langt til nærmeste stikkontakt, gør man klogt i at investere i et ekstra batteri. 1650 mAh holder ikke længe, så snart der tages billeder. På bare små 20 minutters blandet billedskydning mister man 20 pct., vel og mærke ved højeste lysstyrke, som er nødvendigt på en solskinsdag. Standbytiden er derimod godkendt, og man mister få procent natten over.

Når kameraet skal opnå fornyede kræfter, sætter man hele kameraet i opladeren og giver det godt tre timers søvn for 100 pct.  strøm.

Pålideligt arbejde

Samsungs Touchwiz UI har ry for at tynge telefonens præstationsevne, men faktisk leverer Galaxy Camera en ganske stabil oplevelse. Den nyeste tilgængelige software er Android 4.3, med ingen yderligere opdateringer i sigte. Derved er det også Samsungs ”gamle” Touchwiz UI, som nu virker en anelse forældet og rodet i forhold til den nyeste version.

Læs også: Android kameraer får muligvis snart ny indbygget funktionalitet

De sædvanlige applikationer såsom S-voice, ChatOn og adskillige Google-programmer er også at finde – desværre. Mange af disse programmer vil ikke blive brugt i forbindelse med dette produkt, og man kommer derved til at føle dem trukket ned over hovedet på én, fremfor at have mulighed for at downloade de fornødne apps selv.

Ved køb af et Samsung-produkt får man 50 GB gratis lagerplads på Dropbox at udfolde sig på, og til netop sådan et produkt er det ideelt. Har man automatisk upload tilladt, snakker man sekunder, før de er at finde under ”Camera Uploads”.

Optimal optik

Samsungs kamera-kunnen har altid været på lige fod eller foran konkurrenterne, og dette er ingen undtagelse.

I kameraet sidder optisk billedstabilisering, som kan modvirke de små rystelser fra en koffeintrængendes hånd, og med en 21x optisk zoomlinse kan man komme tæt på, uden de 16.3 Mega-pixels strækkes til ukendelighed. Når et kamera skyder med 4608 x 3456 pixels i opløsning, får man et særdeles godt resultat med sprøde farver.

Kameraapplikationen tilgås altid nemt ved et tryk på udløseren, og man imødekommes af det velkendte Samsung-layout med mange funktioner.

Auto-funktionen fungerer særdeles godt og formår på egen hånd at bringe de rigtige motiver i fokus. En lille nævneværdig detalje er, at man i mørke omgivelser kan tage billeder på Auto, uden blitzen unødvendigt maser sig på, som det er set med nogle digital- og spejlreflekskameraer. Ved brug af XENON-blitzen får man et kraftigt oplyst billede, men med flotte intakte farver.

Er man ny på fotografiscenen, kan man gøre brug af Samsungs SMART-mode, hvor mulighederne er mange. Lidt for mange. Man kan nemt bringe det tætte motiv i fokus med Makro, få hele landskabet med vha. Panorama eller fange den oplyste nattehimmel fra storbyen med funktionen Nat. Der er yderligere 24 indstillinger, som bliver en langsommelig affære at bladre igennem.

Ønsker man kontrol, kan man benytte sig af Ekspert-mode. Her kan man indstille alt fra lukkehastighed til ISO, hvidbalance og meget mere. Det er yderst praktisk, at man på skærmen kan se, at billedet ændrer sig i takt med indstillingerne. Efter at have kreeret foretrukne indstillinger til et makro- eller sports-scenarie, kan man meget belejligt gemme sin profil, så man hurtigt bliver klar i situationen.

Når stunder skal foreviges med bevægende billeder, formår Galaxy Camera at filme i 1920 x 1080P (Full HD) med 30 fps. Autofokussen fungerer for det meste fint, men man oplever af og til at skulle hjælpe til ved et tryk på skærmen.

Man kan på billeder såvel som video pålægge et farvefilter for ønsket effekt; sort/hvid, sepia m.m. Som det ses i  klip på Mobilsiden.dk, der er filmet uden effekt, blegnes farverne en anelse grundet solen og hælder en anelse til et gul tint. Lyden fra optagede videoer er ganske tilfredsstillende, men desværre er mikrofonen forholdsvis følsom over blæst.

Endnu en mindre detalje; linsen forårsager meget lidt støj ved zooming og vil derfor ikke forstyrre din video, selv i stille omgivelser.

Et fotogent kamera

Samsung Galaxy Camera er for dig, der vil mere end bare at tage billeder.

De mange indstillinger og filtre gør det sjovt at have kameraet med sig, og det samme motiv har pludselig mange muligheder. Man vender tilfreds hjem til flotte billeder, der automatisk er foreviget på Dropbox, takket være det indbyggede WiFi.

Med et prisleje, der starter ved 1.770 kr., mulighed for at udvide hukommelse med SD-kort og et flot design, er det bestemt et gedigent godt køb. Batteriet skuffer dog et langt stykke hen ad vejen, eftersom man hurtigt føler, man skal spare på forbruget for at have til hele turen - og det er bare ikke godt nok.

Læs også: Nokia Lumia 1020 - måske årets kamera-smartphone (mobiltest)

Med flotte billeder, mængden af detaljer og en generel positiv oplevelse, lander Samsung Galaxy Camera på 5 ud af 6 stjerner.

Fordele:

  • Flot design
  • Flotte billeder
  • Positiv brugeroplevelse
  • Trådløs backup er funktionel

Ulemper:

  • Ukomfortabelt med blitzen fremme
  • Dårligt batteri

Barskt kamera til al slags vejr

 

Test af Samsung NX30

03-05-2014: Tredje generation af Samsungs topkamera er intuitivt, delevillig, men misser fokus. Læs artikel

Nyhed: Samsung Galaxy K Zoom: En ny standard for kameratelefoner

29-04-2014: Samsung har før haft et kamera forklædt som Galaxy smartphone, og nu kommer en afløser, Galaxy K Zoom. Læs artikel

Test: Kameraduel: Samsung Galaxy S5 mod HTC One M8

30-03-2014: To typer billedchips i mobiltelefoner mødes: flere pixels mod større pixels - men hvad er så bedst? Læs artikel

Test: Lad kameraet blive hjemme

01-03-2014: Billedkvaliteten når nye højder med de seneste mobilkameraer, og vi har fundet de allerbedste. Læs artikel

Nyhed: 360 graders video er det nye sort

01-03-2016: I hvert fald hvis man spørger Samsung, LG og Mark Zuckerberg! Læs artikel

Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...