Anmeldelse:
Anmeldelse: 5 out of 6
Find mere om:
Test af Panasonic Lumix TZ70 | elektronik.guide.dk

Test: Panasonic Lumix TZ70 - Det bedste superzoom-kamera

Den nye udgave af Panasonics lille superzoomkamera er det bedste i klassen, men prisen er høj.

Superzoomkamera
Panasonic Lumix TZ70
Panasonic

Plus:

Hurtigt og brugervenligt rejsekamera med elektronisk søger, høj skudtakt og god billedkvalitet.

Minus:

Mangler bare touch-skærm, og vi synes, at prisstigningen er for stor.

Et kamera, der har 30x zoom og alligevel kan være i lommen, lyder som en vinderopskrift. Panasonics kompakte superzoomkamera er netop dét – en vinder – idet den nye udgave retter op på det, vi kritiserede forgængeren for. TZ70 har nemlig fået en meget bedre indbygget elektronisk søger og bedre billedkvalitet. Det har dog ikke fået touch-skærm, hvilket ellers ville have været praktisk.

Forgængeren TZ60 var det første virkelig kompakte superzoomkamera med elektronisk søger, men søgeren var både lille og uskarp og havde markant farvestik. I det nye TZ70 er søgeren stadig lille, men den er meget skarpere, har mindre farvestik og derudover en sensor, der tænder søgeren, når man løfter kameraet op til øjet.

Kameraet har også Wi-Fi med NFC for nem kobling til mobilen for trådløs overførsel og fjernstyring. Ligesom før scanner man en QR-kode på skærmen, og så er telefon og kamera forbundet.

TZ70_71_ZS50k_back.jpg

Men hvor TZ60 havde en 18 MP billedsensor, har TZ70 fået en ny sensor med færre pixels. Det er faktisk smart, for det giver synligt bedre billedkvalitet. Især i svagt lys, hvor kameraer skruer op for billedsensorens lysfølsomhed (ISO).

Billedkvalitet

TZ70_71_ZS50k_top.jpg

Så får man nemlig billedstøj. Meget billedstøj. Grumset og grimt, med tab af opløsning, skarphed og farver. At problemet er størst på små billedsensorer med høj opløsning, er noget, som mange har oplevet med mobilbilleder taget i svagt lys, hvor grovkornet billedstøj skæmmer billedkvaliteten.

Det er et meget mindre problem på TZ60, som klart er bedre end forgængeren. De 6 MP, der er forsvundet, kommer ingen til at savne, for der er intet synligt tab af skarphed eller opløsning med TZ70’s 12 MP.

Læs den fulde test af Panasonic Lumix TZ70 hos Lyd & Billede

  • Type: 12,0 MP kompaktkamera med 1/2,3" billedsensor
  • Optik: 24-720 mm f/3.3-6.4, 30x zoom
  • Skærm: 7,6 cm LCD-skærm, 1 mio. billedpunkter
  • Højdepunkter: GPS, Wi-Fi, 10 fps, billedstabilisering, råformat, 1,2 MP søger
  • Pris: 3.699 kr.

Partner

lyd og billede.png

Denne artikel er blevet til i samarbejde med magasinet om forbrugerelektronik Lyd & Billede.
Læs flere nyheder og test om gadgets og elektronik til hjemmet på lydogbillede.dk

Test af Panasonic Lumix GM5

15-03-2015: Panasonic har opdateret et af deres sejeste systemkameraer og forbedret brugervenligheden. Læs artikel

Nyhed: Ultrazoom og vejrtætte Panasonic-kameraer

12-01-2015: Med vinterens regn og rusk kan et vejrtæt kamera være lige det, der er brug for. Eller hvad med en 30x zoom til påskeferien? Læs artikel

Nyhed: Panasonics succesmodel er blevet opgraderet

31-08-2014: Panasonic opgraderer sit populære videokamera AG-AC90. Billedkvaliteten beholdes, og funktioner forbedres. Læs artikel

Test af otte action-videokameraer - Film de ekstreme øjeblikke

08-03-2014: Et action-videokamera åbner for uanede muligheder. Film dit første bungee-jump, skituren ned ad bjerget eller din dykketur – i førstepersons-perspektiv! Læs artikel

Nyhed: Første hybridkamera med 4K-video

11-02-2014: Nu kan du snart skyde dine egne 4K-film. Panasonic Lumix GH4 er verdens første hybridkamera med video i Ultra High Definition. Læs artikel

Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...