Find mere om:
Dette lommekamera er fyldt med smarte.. | elektronik.guide.dk

Dette lommekamera er fyldt med smarte løsninger

Panasonics nye CM10 virker på mobilnettet, men du kan ikke ringe med den. Til gengæld tager den bedre billeder end din mobil.

Med SIM-kort, Wi-Fi og Bluetooth er Panasonics nye CM10 så afgjort trådløs. Her kan man både overføre billeder via trådløst netværk og mobilnettet.

Sammenlignet med CM1, som vi testede for nylig, er kameraet en enklere version, med opdateret Android OS 5.0, og ellers den samme 28mm Leica optik og 20 MP billedsensor.

Men imens Lumix CM1 også kan bruges som mobil, har Panasonic valgt at springe ringefunktionen over på CM10 og har i stedet koncentreret sig om kamerafunktionerne.

09_CM1.png

CM10 er forholdsvis slank, sammenlignet med et kompaktkamera med en lignende billedsensor, som Sony RX100 IV, men den virker dog tyk ved siden af for eksempel en Sony Xperia Z5-mobil.

LÆS OGSÅ: Hurtigere og mere brugervenligt

Her kan du tage billeder med højere kvalitet, end nogen mobiltelefon kan, hvilket kan gøre CM10 et interessant valg for dem, der har brug for at dele billeder hurtigt og nemt.

Selv om man ikke kan ringe med den, er det muligt at sende SMS-beskeder og MMS, samt at sende og modtage billeder og filer over mobilnettet.

+.jpg

Du får også adgang til 4K-video med 4K Pre-Burst og 4K PhotoCapture, så man kan tage en række billeder i halvandet sekund før og efter, du trykker udløseren helt ned. Man kan også hente et 8 MP-billede ud fra en 4K-videostrøm. Dette åbner muligheder for at få præcis det billede, du ønsker, hvilket ikke er så nemt opnå med serieoptagelser.

LÆS OGSÅ: Semiprofessionelt lommekamera

Batteritiden på 2.600 mAh lover op til 300 skud, 100 minutters 4K-video, eller 12 timers 4G-kommunikation på én opladning.

I øjeblikket ser det ud til, at CM10 kun kommer til salg i Japan, men det sagde Panasonic også om CM1. Og den er siden blevet tilgængelig i flere europæiske lande.

Partner

lyd og billede.png

Denne artikel er blevet til i samarbejde med magasinet om forbrugerelektronik Lyd & Billede.
Læs flere nyheder og test om gadgets og elektronik til hjemmet på lydogbillede.dk

Test af Sony DSC-RX100 Mk III

04-05-2015: Anmeldelse: Sonys Cyber-shot DSC-RX100 III leverer super skarpe billeder og et væld af features. En fryd for kameraentusiasten, der ikke vil gå ned på udstyret. Læs artikel

Test af Panasonic Lumix TZ70

09-04-2015: Den nye udgave af Panasonics lille superzoomkamera er det bedste i klassen, men prisen er høj. Læs artikel

Test af Panasonic Lumix GM5

15-03-2015: Panasonic har opdateret et af deres sejeste systemkameraer og forbedret brugervenligheden. Læs artikel

Nyhed: Ultrazoom og vejrtætte Panasonic-kameraer

12-01-2015: Med vinterens regn og rusk kan et vejrtæt kamera være lige det, der er brug for. Eller hvad med en 30x zoom til påskeferien? Læs artikel

Nyhed: Kodak-kameraet filmer hele vejen rundt

12-11-2014: Med Kodaks actionkamera kan du filme i 360 grader og fuld HD, og kameraet er let nok til at kunne bruges overalt. Læs artikel

Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...